Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Πάνθεο κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας βετεράνων, Κυπελλούχος η ομάδα Αγία Βαρβάρα-Πέραμα

Οι αγώνες του ομαδικού ανέδειξαν νικητές σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στο πρώτο μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών. Παράλληλα με προκριματικά ματς για το 3ο ατομικό πρωτάθλημα έγιναν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α. κι εκεί πρώτευσαν δύο ομάδες της Αθήνας: Πρωταθλητής Ελλάδας για το 2012 ανακηρύχτηκε το Πάνθεο και Κυπελλούχος η Αγία Βαρβάρα-Πέραμα. Οι αγώνες φιλοξενούνται στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του κλιμακίου Βόρειας Ελλάδας και τους διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με τη συνεργασία της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Το Πάνθεο βρέθηκε στα πλέι οφ ως νικητής στην περιοχή της Αττικής και στη συμπρωτεύουσα ολοκλήρωσε την εξαιρετική πορεία του με τρεις ακόμα νίκες. Στη διαδικασία, που περιλάμβανε ένα γκρουπ, κατέβαλλε κατά σειρά τους Αετούς Κομοτηνής (που είχαν πάρει την πρωτιά στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) με 5-1, τους Κροκόδειλους Φλώρινας (από Δυτική Μακεδονία-Ήπειρο) με 5-0 και τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (Κεντρική Μακεδονία), επίσης με 5-1. Το Πάνθεο αγωνίζεται με τους Γιάννη Κορδούτη, Κώστα Κερίμη και Λουκά Γιαλούρη. Δευτεραθλητές Ελλάδας αναδείχτηκαν οι Αετοί(Δημήτρης Τερζίδης, Κυριάκος Μιντίδης, Γιάννης Ακούδης), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Εύοσμος (Γιώργος Στεργιούδης, Νίκος Ραμπότας, Γιώργος Γιοβάς, Θόδωρος Παναγιωτίδης).

Οι Κυπελλούχοι από τις ίδιες περιοχές έδωσαν τα δικά τους πλέι οφ. Η Αγία Βαρβάρα-Πέραμα ήταν το φαβορί και κατέκτησε, επίσης με τρεις νίκες, τον τίτλο. Νίκησε με 4-2 τον Α.Ο. Νέμεσις από τη Θεσσαλονίκη στον πρώτο και πιο δύσκολο αγώνα της κι ακολούθως επιβλήθηκε του Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 4-0 και των Άπαιχτων Καβάλας με 4-1. Την ομάδα των Κυπελλούχων συγκρότησαν ο Κώστας Κεχαγιάς, ο Κώστας Σιψάς και ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. Με τον Α.Ο. Νέμεσις, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, αγωνίστηκαν οι Γιάννης Κελιαφάνος, Ζακ Γαβριηλίδης, Γιάννης Κουρούπας, ενώ οι Άπαιχτοι, που κατέλαβαν την 3η θέση, στηρίχτηκαν στους Δημήτρη Τσαλαμάνη, Φίλιππο Ζαπάρτα και Χρήστο Σοφιανό.     

Το πρωτάθλημα τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Παρακολούθησε για λίγη ώρα τους αγώνες, είχε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές της Βόρειας Ελλάδας Σωκράτη Παπασάβογλου, Θανάση Στάθη και Νίκο Οικονόμου και το βράδυ θα παραστεί στο δείπνο, που οργανώνει ο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α., σε ταβέρνα στον Εύοσμο. Στο πλαίσιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος ο Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α., που αποτελεί την ψυχή της αγωνιστικής δραστηριότητας των βετεράνων ανά την Ελλάδα, κάνει κάθε χρόνο συνεστίαση για την απονομή των επάθλων στο ομαδικό, αλλά και για να βοηθήσει στη δυνάμωση των σχέσεων, μεταξύ όλων των φίλων του αθλήματος από το χώρο των βετεράνων και των ανεξαρτήτων.

* Ένα απρόοπτο μικρό πρόβλημα δεν επέτρεψε τελικά στον πρώην διεθνή αθλητή Ντανιέλ Τσιόκα να ταξιδέψει χτες οδικώς για τη Θεσσαλονίκη και να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα.  

* Στο πούλμαν, που μετέφερε αθλητές και συνοδούς στη Θεσσαλονίκη, είναι και ο παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας Τότης Φυλακούρης! Δεν αγωνίζεται ο ίδιος – αν και θα μπορούσε με την αγάπη που έχει για το άθλημα – αλλά η σύζυγός του, η οποία ασχολείται συστηματικά με το πινγκ πονγκ στη Βούλα.

* Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το ατομικό βετεράνων και ανεξαρτήτων και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι. Εκτός από τις ηλικιακές κατηγορίες των ανδρών περιλαμβάνει και αγώνες γυναικών.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ