Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αφετηρία στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα με τριπλή ελληνική παρουσία

Kre Hennebont_portrait

Kre Hennebont_portraitΈναρξη και στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα της περιόδου 2014-2015 από αύριο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Εκκίνηση στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup), όπου φέτος μπορεί να μην υπάρχει ελληνικό σωματείο, αλλά τα γαλανόλευκα θα εκπροσωπηθούν από τρία βασικά στελέχη των εθνικών μας ομάδων, που αγωνίζονται σε ξένα κλαμπ. Και πρώτα απ’ όλα από τους κορυφαίους πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Καλλίνικο Κρεάνγκα (ο δεύτερος στη φωτό με τη φανέλα της Ενεμπόν), οι οποίοι θ’ αγωνιστούν γι’ άλλη μια χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ με τις ομάδες τους μάλιστα, να είναι στο ίδιο γκρουπ! Ο πρώτος θα κάνει, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της Μπουντεσλίγκα, και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη Μπορούσια Ντίσελντορφ και θα έχει αντίπαλο εντός έδρας την πολωνική Μπογκόρια. Ο δεύτερος, στο ξεκίνημα της 12ης συνεχόμενης χρονιάς του στην Ενεμπόν (!), συναντά στη Γαλλία την αυστριακή Βάλτερ Βελς. Η Αγγελίνα Παπαδάκη της ιταλικής Νορμπέλο εξάλλου, θα βρεθεί στην Ισπανία για να διεκδικήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο από όμιλο των πέντε ομάδων την πρόκριση στη δεύτερη φάση του E.T.T.U. Cup. Το LAOLA1.tv θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα της Μπορούσια αύριο στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Η Μπορούσια και η Ενεμπόν βρίσκονται μαζί στο 4ο και τελευταίο γκρουπ του μεγαλύτερου διασυλλογικού θεσμού. Μεταξύ τους κοντράρονται στις 3 Οκτωβρίου για τη 2η αγωνιστική των γκρουπ στη Γαλλία και στις 28 Νοεμβρίου για την 5η ημέρα στη Γερμανία. Προς το παρόν όμως, ετοιμάζονται για την πρεμιέρα και θέλουν να μπουν με το …δεξί στη διοργάνωση. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας είχαν αρνητική πορεία τα τελευταία χρόνια μετά το σερί των τριών Τσάμπιονς Λιγκ (2009-2011) κι ελπίζουν να επιστρέψουν στην κορυφή με τη βοήθεια του Γκιώνη.  

«Εάν η ομάδα μας αποφύγει προβλήματα με τραυματισμούς, που είχε στο κοντινό παρελθόν, πιστεύω ότι είμαστε ένα από τα φαβορί για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε πάρει δύο νέους δυνατούς παίκτες, τον Γκιώνη και τον Φρανζίσκα, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ θετικό και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε ξανά τον πιο σημαντικό τίτλο στην Ευρώπη», δήλωσε ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών Τίμο Μπολ. Η Μπορούσια είναι φαβορί στην αναμέτρηση με τη Μπογκόρια, ωστόσο μόνο να σκεφτεί κάποιος ότι ο πρώτος παίκτης των πρωταθλητών Πολωνίας, ο Κορεάτης «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών το 2005, Ο Σανγκ Ουν, έχει νικήσει τον Μπολ στον θεσμό πριν από δύο σεζόν αρκεί για να καταλάβει ότι οι γηπεδούχοι πρέπει να δείξουν αυξημένη προσοχή. Η Μπογκόρια διαθέτει ακόμα τους διεθνείς Πολωνούς Φλοράς, Γκόρακ και Φερτικόβσκι.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ASIA-EUROPE ALLSTAR CHALLENGE

Στο μεταξύ, ο Γκιώνης που πέρσι με τη γαλλική Ανζέ έφτασε ως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έμαθε ένα πολύ ευχάριστο νέο για τον ίδιο πηγαίνοντας την Τετάρτη στο Ντίσελντορφ. Ενημερώθηκε ότι η Μπορούσια ζήτησε και πέτυχε τη μετάθεση του αγώνα πρωταθλήματος, που είχε στις 2 Νοεμβρίου, προκειμένου να τον διευκολύνει για τη συμμετοχή του στον αγώνα Ευρώπης-Ασίας, που θα γίνει το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου στην πόλη Ζανγκ Για Γκανγκ της Κίνας! Ως γνωστόν, ο 34χρονος άσος έχει προσκληθεί στη μικτή Ευρώπης, μετά από αυτή την εξέλιξη οριστικοποίησε ότι θα δώσει το «παρών» κι έδειξε τη χαρά του με δήλωση που «ανέβασε» στην προσωπική του ιστοσελίδα. «Για το ίδιο διήμερο ήταν προγραμματισμένη η 7η αγωνιστική για το γερμανικό πρωτάθλημα και δεν ήξερα αν θα μπορέσω να συμμετάσχω στο τουρνουά. Σήμερα λοιπόν και επισήμως μπορώ να επιβεβαιώσω τη συμμετοχή μου. Aποτελεί τιμή και μεγάλη χαρά ν’ αγωνιστώ και είμαι ευγνώμων στην ομάδα μου και τον μάνατζερ της κ. Πράους, που κατάφεραν να μεταθέσουν την 7η αγωνιστική από τις 2 στις 9 Νοεμβρίου έτσι ώστε να μπορέσω να ταξιδέψω στην Κίνα. Η συμμετοχή στον θεσμό αυτόν αποτελεί για μένα ξεχωριστή εμπειρία και ευελπιστώ να βοηθήσω με την σειρά μου να επανέλθει ο τίτλος στη Ευρώπη!», έγραψε μεταξύ άλλων ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού.

Στο Ενεμπόν τώρα, η …παρέα του Κρεάνγκα υποδέχεται τη Βάλτερ Βελς και είναι κι αυτή φαβορί για ν’ αρχίσει νικηφόρα τα παιχνίδια της. Την αυστριακή ομάδα την είχε αντίπαλο στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ και την περασμένη αγωνιστική περίοδο και την είχε νικήσει μέσα-έξω παίρνοντας τελικά και την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο αγώνας αρχίζει στις 20.30 ώρα Ελλάδας (19.30 Γαλλίας). Πλην του «ασημένιου» δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού η Ενεμπόν βασίζεται επίσης στον Τσεν Τσίεν Αν από την Κινεζική Ταϊπέι, τον Τσέχο Προκόπκοφ και τον Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό. Η Βάλτερ Βελς στηρίζεται στον Κινέζο Ζαν Γιαν, τον Ούγγρο Ντιμέτερ, τον Σέρβο Πέτε και τον Αυστριακό Πλάτνερ.

Στο E.T.T.U. Cup γυναικών τέλος, η  Νορμπέλο της Παπαδάκη θα βρίσκεται από αύριο στην Ισπανία για ν’ αγωνιστεί στο 4ο γκρουπ της πρώτης φάσης. Η δευτεραθλήτρια Ιταλίας θ’ αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα των αγώνων Λέκα Ένα, τη Φόκους ΒΤΚ από τη Νορβηγία, τη Μαλαδένα από την Πορτογαλία και τον Α.Σ. Πολεμίδια από την Κύπρο. Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή και την πρόκριση στη δεύτερη φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του γκρουπ. Συνολικά έχουν σχηματιστεί τέσσερα γκρουπ και θα προχωρήσουν 8 ομάδες για να συναντήσουν και φαβορί, τα οποία είναι απευθείας στον επόμενο γύρο.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ