Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εγκρίθηκαν 65 αιτήσεις για τη σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας

Seminario Ioanninon

Seminario IoanninonΜε τον έλεγχο των αιτήσεων συμμετοχής και την ανακοίνωση των εγκεκριμένων ονομάτων, άρχισε σήμερα ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σχολής προπονητών Γ΄κατηγορίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Μετά την τελευταία σύσκεψη της επιτροπής διοίκησης της σχολής ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκαν οι 65 από τις 85 αιτήσεις, που κατατέθηκαν και οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν διότι δεν πληρούν τις ορισθείσες από την υπουργική απόφαση προϋποθέσεις. Οι 22 από τους 65 συμμετέχοντες είναι από τη Θεσσαλονίκη, όπου η σχολή θα λειτουργήσει παράλληλα με την Αθήνα. Ως πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης παραμένει η Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου. Γνωστοποιήθηκε ότι θα υλοποιηθούν 130 ώρες διδακτικές ώρες πρακτικών και 60 θεωρητικών μαθημάτων και απομένει να ανακοινωθεί το πρόγραμμα σπουδών και διδασκόντων. Τα παράβολα συμμετοχής των 180 ευρώ πρέπει να κατατεθούν μέχρι μεθαύριο Παρασκευή.

Για τους ενδιαφερόμενους, στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) αναρτήθηκαν απόψε τα πρακτικά των δύο τελευταίων συσκέψεων της επιτροπής, καθώς και ο πίνακας των υποψηφίων. Στη χτεσινή συνεδρίαση έγινε ο έλεγχος στα δικαιολογητικά των υποψηφίων. Επί των προϋποθέσεων ωστόσο, που όριζε η σχετική υπουργική απόφαση, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των ανθρώπων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και της Γ.Γ.Α.. Τα δύο μέλη, που προέρχονται από την ομοσπονδία, ο Μανώλης Κολυµπάδης (πρόεδρος ∆.Σ.) και ο Γιώργος Τσόπελας (µέλος ∆.Σ. και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής), εξέφρασαν την άποψη ότι το ηλικιακό όριο των 23 ετών δεν προκύπτει από κάποιον νόμο και είναι καταστροφικό για τη σχολή διότι αποτρέπει πολλούς υποψήφιους. Υποστήριξαν ότι το όριο έπρεπε να είναι τα 21 χρόνια κι έτσι θα έμπαιναν στον πίνακα και υποψηφιότητες διεθνών αθλητών/τριών, που ήθελαν να μετάσχουν. Τα τρία μέλη από τη Γ.Γ.Α. όμως, επέμεναν να τηρηθούν κατά γράμμα όσα προέβλεπε η υπουργική απόφαση και το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Εκεί μειοψήφησαν τα δύο μέλη από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι έτσι απορρίφθηκαν όλες οι υποψηφιότητες από μικρότερα σε ηλικία άτομα. Ορισμένοι από τους αιτούντες μάλιστα, έχασαν το δικαίωμα επειδή ήταν γεννημένοι κάποιους μήνες ή και ημέρες μετά την 31-12-1991…

Επίσης, ελέγχθηκαν περιπτώσεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής από την περιφέρεια όπου ο υποψήφιος/α υστερούσε στο σημείο των προϋποθέσεων όπου έπρεπε να έχει και δελτίο αθλητικής ιδιότητας για μία τριετία τουλάχιστον. Είχε δηλώσει μάλιστα και καθηγήτρια από μικρό νησί, στο οποίο δεν λειτουργεί σωματείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τα μέλη από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επέμειναν και εδώ ότι μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις, ωστόσο οι άνθρωποι της Γ.Γ.Α. θέλησαν πάλι να τηρήσουν επακριβώς αυτά που προέβλεπε η υπουργική απόφαση. Τα διοικητικά στελέχη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μειοψήφησαν και σε αυτή την ψηφοφορία, απλά και στις δύο περιπτώσεις εξέφρασαν επιφύλαξη.

«Στο τέλος της διαδικασίας έχουμε την πίκρα ότι δεν εισακούστηκε η ομοσπονδία στο να μπουν κάποια κριτήρια που ήθελε και τα οποία ήταν αθλητικά. Η επιμονή μας οφειλόταν στο γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να ξέρει μετά από πόσο καιρό θα ξαναγίνει σχολή…Εν τέλει δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των συμμετεχόντων, ξέρουμε ότι μπορούσαν να είναι περισσότεροι, ωστόσο αρκετοί διαβάζοντας τα αυστηρά κριτήρια είδαν ότι δεν τα καλύπτουν και προτίμησαν να μη δηλώσουν», ήταν το πνεύμα με το οποίο αντιμετώπισαν στην ομοσπονδία το θέμα των προϋποθέσεων συμμετοχής.

Η επιτροπή διοίκησης της σχολής θα κάνει την επόμενη συνεδρίασή της στις 9 Σεπτεμβρίου.

 

* Η φωτό είναι από παλιό προπονητικό σεμινάριο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην περιφέρεια όπου με την πλάτη διακρίνεται να διδάσκει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Κατσικαδέλης. 

 

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ