Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

TT130

TT130Τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού P4242930της Λισσαβώνας ανακοίνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και το MEO Arena, που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούν τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική ανδρών θα συγκροτήσουν οι ίδιοι αθλητές, που ήταν στην αποστολή τον Οκτώβριο του 2013, όταν επιτεύχθηκε η μεγάλη διάκριση στο Σβέσατ της Αυστρίας. Είναι δηλαδή, οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου και Τάσος Ρηνιώτης. Την εθνική γυναικών, που θ’ αγωνιστεί στη 2η κατηγορία της διοργάνωσης (Challenge Division), αποτελούν οι Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Αγγελίνα Παπαδάκη και Φιλαρέτη Εξάρχου.

Εξάλλου, σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση θα είναι δύο οι προπονητές, οι οποίοι θα καθοδηγήσουν τους αθλητές και με δεδομένο ότι ο Κώστας Βατσακλής, που είναι από πέρσι ο μοναδικός ομοσπονδιακός τεχνικός στο Σ.Ε.Φ., θα είχε την ευθύνη της ανδρικής ομάδας, υπήρχε η εκκρεμότητα για το ποιος θ’ αναλάμβανε τις γυναίκες. Τελικά η ομοσπονδία αποφάσισε να συνεργαστεί εκτάκτως και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη Χριστίνα Φίλη (μετά το Παγκόσμιο του Τόκιο την άνοιξη, όπου επίσης είχε προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες). Το θέμα τέθηκε σε συζήτηση με όλες τις αθλήτριες της αποστολής και μετά από επιθυμία, που εξέφρασαν οι τελευταίες, χρέη προπονητή στην εθνική ομάδα κλήθηκε να κάνει (για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και μόνο) η πολύπειρη αθλήτρια του Α.Σ. Πέρα και πρώην διεθνής Χριστίνα Φίλη. 

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα περιμένουν τώρα να μάθουν τη σειρά των αγώνων τους στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η κλήρωση είχε γίνει την προπερασμένη Κυριακή και θυμίζουμε ότι η εθνική ανδρών στην Championship Division είναι επικεφαλής στο γκρουπ Β κι έχει αντιπάλους τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Σλοβακία, ενώ η εθνική γυναικών βρίσκεται στο γκρουπ F της Challenge Division και θ’ αντιμετωπίσει την Κροατία, τη Δανία και τη Σκωτία. 

 

* Φωτό 1: Η πεντάδα της εθνικής ανδρών, που κατάφερε πριν από 11 μήνες να φτάσει στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας, ποζάρει πίσω από τα αγωνιστικά φιλέ στον φακό του Πέτρου Γιαννακούρη. 

* Φωτό 2: Η Χριστίνα Φίλη ανάμεσα στις αθλήτριες της εθνικής γυναικών, με τις οποίες θα συνεργαστεί ξανά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (αριστερά είναι η Γεωργία Ζαβιτσάνου, που δεν βρίσκεται στην αποστολή). 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ