Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχής στο ανοιχτό τουρνουά ανδρών-γυναικών

IMG 5837

IMG 5837Παράλληλα με τη «ναυαρχίδα» του φετινού της προγράμματος, τα ανοιχτά τουρνουά νεαρών ηλικιών, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κοιτάζει με ζωηρό IMG 6154ενδιαφέρον και τις μεγαλύτερες κατηγορίες με σκοπό να τους δώσει περισσότερα αγωνιστικά κίνητρα. Την προσπάθεια, που άρχισε από την προπερασμένη περίοδο, με τη διεξαγωγή ανοιχτού ατομικού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, τη συνεχίζει και φέτος και μάλιστα στο καλεντάρι της έχει συμπεριλάβει δύο τέτοιες εκδηλώσεις: Μία γίνεται τώρα το φθινόπωρο, στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν και μία στα τέλη Απριλίου. Το πρώτο φετινό event θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ήδη από χτες Δευτέρα είναι σε εξέλιξη οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Αυτά τα ανοιχτά πρωταθλήματα έχουν σκοπό να ενεργοποιήσουν περισσότερο τους αθλητές και τις αθλήτριες, που ανήκουν στις ηλικίες + 18 ετών. Ήταν και δικό τους αίτημα οι συγκεκριμένοι αγώνες, η ομοσπονδία το έκανε πράξη και τώρα προσβλέπει να δώσει ένα ακόμα κίνητρο σε άνδρες και γυναίκες αυξάνοντας την αγωνιστική τους δράση. Εάν φανεί ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση τότε σκοπεύει να επεκτείνει σε διάρκεια την ετήσια δραστηριότητα των αθλητών άνω των 18 ετών, η οποία κατά βάση αρχίζει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο.

Συγκριτικά με τα τουρνουά ανδρών-γυναικών, που προηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια η πιο σημαντική αλλαγή είναι ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν πλέον μόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες, που ανήκουν στις ηλικίες ανδρών-γυναικών και στις ηλικίες Νέων ανδρών-Νέων γυναικών (από 19 έως 21 ετών). Φέτος δηλαδή, αυτοί που έχουν γεννηθεί πριν από το 1996. Μέχρι τώρα μπορούσαν ν’ αγωνιστούν και αθλητές-τριες των μικρών ηλικιών, εφόσον είχαν υψηλή θέση στους πίνακες αξιολόγησης των κατηγοριών τους.

Υπενθυμίζουμε εξάλλου, ότι το τουρνουά του Σεπτεμβρίου είναι το μοναδικό για το 2014, που θα γίνει με τα πλαστικά μπαλάκια. Η ομοσπονδία το αποφάσισε για να βοηθήσει τους διεθνείς στην προετοιμασία τους για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας, αλλά βέβαια αυτή η νέα κατάσταση μπορεί να …κεντρίσει γενικά την περιέργεια όλων των αθλητών. Οι δηλώσεις συµµετοχής γίνονται στο on-line σύστηµα δηλώσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://entries.httf.gr) και λήγουν την Κυριακή 7 Σεπτεµβρίου 2014. 

Το όπεν αφορά μόνο στο απλό, στην πρώτη φάση θα περιλαμβάνει ομίλους και στη δεύτερη νοκ άουτ παιχνίδια ακόμα και για τους αθλητές, που μένουν έξω από το κυρίως ταμπλό. Για να γίνει μία κατηγορία ο ελάχιστος αριθµός δηλώσεων συµµετοχής για τους άνδρες είναι 32 και για τις γυναίκες 16. Η κλήρωση των γκρουπ θα διεξαχθεί την Πέµπτη 11 Σεπτεµβρίου στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Σηµειώνεται τέλος ότι όλοι οι αγώνες του πρωταθλήµατος (Α΄ φάση, Β΄ φάση, νοκ – άουτ και διαβάθµισης), βαθµολογούνται για τον πίνακα αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

* Από τη Δευτέρα άρχισε και η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της περιόδου 2014-2015. Τα σωματεία πρέπει να έχουν δηλώσει στο σάιτ της ομοσπονδίας έως την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου.

* Σήμερα Τρίτη προκηρύχθηκε και το ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της Πορταριάς. Είναι το 2ο χρονικά στο φετινό καλεντάρι και θα λάβει χώρα στο όμορφο χωριό του Πηλίου το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου. Όλες οι πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (httf.gr).

 

* Φωτό: Αριστερά ο Κώστας Μουτσάκης και δεξιά η Ελένη Γεωργιάδου. Δύο πρώην πρωταθλητές Ελλάδας στις νεαρές ηλικίες, που παραμένουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο στη μεγάλη κατηγορία (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ