Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από την αρχή του 2015 η πλαστική μπάλα σε όλες τις διοργανώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Plastika mpalakia

Plastika mpalakiaΗ ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση προσαρμόζεται με τη σειρά της στη σημαντική αλλαγή με τη χρήση της πλαστικής μπάλας, που εδώ και λίγο καιρό είναι σε εξέλιξη στο άθλημα. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το νέο μπαλάκι θα χρησιμοποιείται σε όλες τις διοργανώσεις της από την 1η Ιανουαρίου 2015. Μοναδική εξαίρεση μέχρι τότε θ’ αποτελέσει το ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που θα γίνει στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2014. Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο event έχει μεταξύ άλλων και τον σκοπό να προετοιμάσει αγωνιστικά τους διεθνείς μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας (24-28 Σεπτεμβρίου) κι άλλωστε οι τελευταίοι παίζουν με τα πλαστικά μπαλάκια από την αρχή της προετοιμασίας τους. Η εκκίνηση στη νέα σεζόν πραγματοποιείται το προσεχές Σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου, στην Ελευσίνα, με το 3ο αναπτυξιακό τουρνουά της πόλης. Η ομοσπονδία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (httf.gr) την ανακοίνωση για τη χρήση της νέας μπάλας κι εκεί αναφέρει:

«Έξω και πέρα από τις σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις όλης της διεθνούς κοινότητας του αθλήματος για τους λόγους που οδήγησαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία να λάβει την απόφαση αυτή, η χρήση των πλαστικών μπαλών δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και στο πλαίσιο της Ελληνικής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα από ενδελεχή εξέταση των όλων των δεδομένων αλλά και μακράς διάρκειας προβληματισμό και αφού έλαβε υπόψη του:

  1. Τη δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία που βιώνουν ομοσπονδία και σωματεία σε συνδυασμό με το προς το παρόν τουλάχιστον, υψηλό κόστος της νέας μπάλας.
  2. Την επάρκεια της Ελληνικής αγοράς.
  3. Τις ανάγκες των Εθνικών μας ομάδων, και τέλος,
  4. Το γεγονός ότι ένας ικανός αριθμός διεθνών αθλητών και αθλητριών αγωνίζεται ταυτόχρονα, σε σωματειακό επίπεδο, και σε σωματεία της αλλοδαπής,

Αποφάσισε ότι η χρήση της πλαστικής μπάλας στους πάσης φύσεως αγώνες και πρωταθλήματα που περιλαμβάνονται στο εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας, θα αρχίσει από 1ης Ιανουαρίου 2015 με εξαίρεση το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (18+) στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2014 του οποίου σκοπός είναι να προετοιμάσει αγωνιστικά τους διεθνείς μας που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας από 24 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Με την πεποίθηση ότι η απόφαση αυτή είναι η καλύτερη δυνατή τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο προάσπισης των αγωνιστικών συμφερόντων των Εθνικών μας ομάδων, των σωματείων μας αλλά και των αθλητών μας, ευχόμαστε σε όλους μια καλή αγωνιστική περίοδο γεμάτη επιτυχίες».

ΣΤΙΣ 167 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ «ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ»

Με το «καλησπέρα» της αγωνιστικής περιόδου στο μεταξύ, γίνεται και πάλι φανερό το έντονο ενδιαφέρον των νεαρών αθλητών, των γονιών τους και των σωματείων για τον θεσμό των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών. Χτες έληξε η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα «Ελευσίνια», που ανοίγουν και φέτος το αγωνιστικό πρόγραμμα και η ανταπόκριση είναι μεγάλη γι’ άλλη μία χρονιά. Δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 167 αγόρια και κορίτσια. Πιο συγκεκριμένα 30 έφηβοι, 15 νεάνιδες, 37 παίδες, 22 κορασίδες, 36 παμπαιδες και 27 παγκορασίδες. Προέρχονται από σωματεία της Πάτρας, της Καβάλας, της Φλώρινας, του Ξυλοκάστρου, της Βέροιας, της Ναυπάκτου, των Χανίων και φυσικά της Αθήνας. Το ανοιχτό ατομικό πρωτάθλημα γίνεται στο κλειστό γυµναστήριο του διοργανωτή Γ.Α.Σ. Ελευσίνας, στην πρώην Ελαιουργική (Μουρίκη 130). Πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι θα έχει απευθείας κάλυψη στο διαδίκτυο από το live streaming του σάιτ Sportsland.

* Λήγει απόψε η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στη σχολή προπονητών Γ’ κατηγορίας.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ