Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Ντίσελντορφ από αύριο ο Γκιώνης, περιμένει ανυπόμονα το ντεμπούτο του με τη Μπορούσια

Gionis Angers_proponisi

Gionis Angers_proponisiΣε ώρες …Γερμανίας κινείται από αύριο ο Παναγιώτης Γκιώνης και στους απαιτητικούς ρυθμούς της Μπουντεσλίγκα 1 και της νέας του ομάδας, της Μπορούσια. Ο σημερινός κάτοχος δύο μεταλλίων από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 2013 μεταβαίνει στο Ντίσελντορφ κι ετοιμάζεται να γράψει τις πρώτες του γραμμές στην καινούργια σελίδα της καριέρας του. Οι σημερινοί πρωταθλητές και κυπελλούχοι Γερμανίας δίνουν το προσεχές Σάββατο εντός έδρας τον πρώτο τους αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον έχουν στη σύνθεσή τους τον Έλληνα άσο, που θα κάνει το ντεμπούτο του. Από το μεσημέρι της Δευτέρας θα βρίσκεται σταθερά στις εκδηλώσεις του κορυφαίου κλαμπ και προσδοκά να πραγματοποιήσει ιδανική αρχή σε λίγες ημέρες μπροστά στο κοινό του Ντίσελντορφ.

Ο Γκιώνης διαφοροποίησε υποχρεωτικά τη φετινή του προετοιμασία. Την άρχισε νωρίτερα, στα τέλη Ιουλίου και ύστερα από περίπου τέσσερις εβδομάδες δουλειάς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πηγαίνει στη γερμανική πόλη για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις προπονήσεις στις άρτιες εγκαταστάσεις του ARAG Center Court της ομάδας και μαζί με τους νέους συμπαίκτες του. Ενδεικτικό της επαγγελματικής νοοτροπίας του συλλόγου είναι πως ο Ολλανδός προπονητής Ντάνι Χάιστερ ενημέρωσε τον 34χρονο «αμυντικό» ότι την Τετάρτη οι αθλητές θα περάσουν από τεστ πάνω στην αθλητική ψυχολογία εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος, ενώ ζήτησε τη γνώμη του για το νέο πλαστικό μπαλάκι και την αίσθηση που του αφήνει στο παίξιμο.

Τη φανέλα της Μπορούσια ο Γκιώνης θα τη φορέσει πρώτη φορά στις 23 του μήνα στην αναμέτρηση με τη  Φρικενχάουζεν (και όχι σε ματς Κυπέλλου, όπως λαθεμένα είχαμε γράψει σε παλιότερο ρεπορτάζ), η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη της Μπουντεσλίγκα για τη σεζόν 2014-2015. Φτάνει στο Ντίσελντορφ πέντε ημέρες νωρίτερα στην προσπάθειά του για γρήγορη προσαρμογή και παραμονή της πρεμιέρας θα έχει την ευκαιρία να πάρει μέρος και σε αθλητική εκδήλωση για παιδιά. Συγκεκριμένα, το νούμερο 22 της παγκόσμιας κατάταξης και 7 της ευρωπαϊκής στον τρέχοντα μήνα θα δώσει την Παρασκευή αγώνα επίδειξης με τον Ινδό συμπαίκτη του Σαράθ Καμάλ Ατσάντα στο πλαίσιο του kidsopen, που διοργανώνει αυτό τον καιρό στο αθλητικό κέντρο του κλαμπ εταιρεία ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Μετά τον αγώνα με τη Φρικενχάουζεν η δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης θα στρέψει την προσοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη συνάντηση με την πολωνική Μπογκόρια. Είναι για το γκρουπ D (όπου θυμίζουμε ότι βρίσκεται και η γαλλική Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα) και γίνεται στις 5 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ. Το δεύτερο ματς της Μπορούσια για το πρωτάθλημα είναι στις 7 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τη Γκρενζάου. Στη Μπουντεσλίγκα 1 μετέχουν 10 ομάδες, παίζουν σε δύο γύρους με το σύστημα ένας προς όλους και ακολουθούν πλέι οφ. Στη βασική τετράδα της ομάδας είναι ακόμα οι Γερμανοί Τίμο Μπολ και Πάτρικ Φρανζίσκα (επίσης νεοαποκτηθείς) και ο Γκιώνης αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής ομοσπονδίας ως δεύτερος παίκτης του κλαμπ με βάση την πολύ υψηλή θέση του στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης.

* Ο αγώνας της Μπορούσια με τη Φρικενχάουζεν θ’ αρχίσει στις 20.30 ώρα Ελλάδας (19.30 τοπική) και θα μεταδοθεί απευθείας στο διαδικτυακό τηλεοπτικό πρόγραμμα της γερμανικής λίγκας το ttbl.de.

Treximo Trokantero* Με μοναδικό πρόβλημα την έντονη ζέστη στο μεταξύ, συνεχίζεται η προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG. Αύριο το απόγευμα είναι η πρώτη προπόνηση και για τους προσκληθέντες αθλητές από τις κατηγορίες νέων και παίδων, αλλά δεν γίνεται να είναι όλοι παρόντες, επειδή τελειώνουν  αυτές τις ημέρες τα προπονητικά καμπ στη Ναντ και στη Βαρκελώνη, όπου υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Εξάλλου, στις 25 του μήνα πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για προετοιμασία μίας εβδομάδας ο Κύπριος πρωταθλητής Μάριος Γιάνγκου.

 

* Φωτό 1: Ο Γκιώνης σε παλαιότερη προπόνηση στη Γαλλία. Από αύριο αρχίζει προπονήσεις στη Γερμανία, εκεί όπου θα ζήσει νέα και σπουδαία εμπειρία με τα χρώματα της Μπορούσια.

* Φωτό 2: Στιγμές δροσιάς αποτελούν για τους διεθνείς οι απογευματινές προπονήσεις για φυσική κατάσταση στο Τροκαντερό

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ