Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με αξιώσεις στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων

Metamosxevmenoi 2014_Krakovia

Metamosxevmenoi 2014_KrakoviaΜε τη μεγαλύτερη αποστολή από κάθε άλλη φορά θα μετάσχει η Ελλάδα στους 8ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών, στο πρόγραμμα των οποίων υπάρχει φυσικά και η επιτραπέζια αντισφαίριση. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου και από τη χώρα μας θα πάρουν μέρος 19 αθλητές και αθλήτριες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Πρόκειται για γιορτή του αθλητισμού, η οποία διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις με στόχο να προωθηθεί η υπέρτατη προσφορά του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, η δωρεά οργάνων.

Οι 19 Έλληνες, που προέρχονται από διάφορα μέρη της χώρας, θ’ αγωνιστούν στην κολύμβηση, σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου, την επιτραπέζια αντισφαίριση, το τένις, το μπόουλινγκ και τα νταρτς (βελάκια). Στο τέλος γίνεται και ομαδική κατάταξη. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση εκπροσωπούν τα γαλανόλευκα χρώματα επτά άνδρες και μία γυναίκα από συνολικά τρία σωματεία: Τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων «Ο Δρομέας», τους «Λέοντες του Πειραιά» και τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών. Υπάρχουν αξιώσεις για διακρίσεις και πρώτα απ’ όλα από τον Χρήστο Ξένο. Στο παρελθόν ο αριστερόχειρας αθλητής έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό. Το τουρνουά του αθλήματος θα γίνει στις 18 και τις 19 Αυγούστου και περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα, το απλό, το διπλό και το διπλό μικτό. Την τεχνική καθοδήγηση αναλαμβάνει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Λάζαρος Μπαλάφας, προπονητής στο σωματείο μεταμοσχευμένων και νεφροπαθών αθλητών «Οι Λέοντες του Πειραιά».

Ως γενικές πληροφορίες να σημειώσουμε ακόμα ότι:

Η Ελλάδα μετέχει σταθερά σε όλους τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων, ενώ ήταν η χώρα που φιλοξένησε την πρώτη διοργάνωση το 2000. Οι αθλητές προετοιμάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κρήτη. Αύριο Σάββατο οι Πολωνοί υποδέχονται τις αποστολές, το απόγευμα πραγματοποιούν την τελετή έναρξης και την Κυριακή ξεκινούν το αγωνιστικό πρόγραμμα. Αρχηγός της αποστολής, που αναχωρεί νωρίς αύριο το πρωί, είναι ο Μάριος Μαρκόπουλος, εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Σε ρεπορτάζ του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών υπάρχουν δηλώσεις του προέδρου του Σ.Α.Ν. Αθανάσιου Αναχουρλή, ο οποίος τονίζει πως «ο αθλητισμός έχει θετικές επιδράσεις στην ποιότητα ζωής των αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων συνανθρώπων μας και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό και θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να στηρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωσή μας»! Σε συνέχεια της τελευταίας κουβέντας του προέδρου να προσθέσουμε ένα άλλο πολύ σημαντικό σημείο του ίδιου ρεπορτάζ, όπου αναφέρεται ότι το οικονομικό μέρος του ταξιδιού (μετάβαση, διαμονή και διατροφή) καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους Έλληνες αθλητές!

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ