Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Γερμανία αύριο ο Γκιώνης για τον δεύτερο τελικό του E.T.T.U. Cup

Μία καταπληκτική χρονιά στην Ευρώπη για την ομάδα του, την Ανζέ, αλλά και τον ίδιο προσωπικά ολοκληρώνει το μεσημέρι της Κυριακής ο Παναγιώτης Γκιώνης! Ο σημερινός 1ος Μεσογειονίκης του απλού ανδρών μεταβαίνει αύριο στο Ντίσελντορφ όπου την Κυριακή θ’ αγωνιστεί στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) κόντρα στην τοπική Μπορούσια. Είναι η ρεβάνς της 5ης Μαΐου, όπου οι Γάλλοι είχαν ηττηθεί στην έδρα τους με 3-1. Ο αγώνας αρχίζει στις 14:00 ώρα Ελλάδας (13:00 Γερμανίας) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το πρόγραμμα στο διαδίκτυο Laola1.tv.

Η υπόθεση-τίτλος είχε ξεκάθαρο φαβορί από την αρχή. Ήταν η Μπορούσια Ντίσελντορφ, που ειδικά μετά τη νίκη της στο Ανζέ ετοιμάζεται να σηκώσει και το τρόπαιο του E.T.T.U. Cup 2012 ύστερα από τρεις διαδοχικές πρωτιές στο Τσάμπιονς Λιγκ! Ωστόσο, η ρεβάνς προσφέρει ξανά κι ένα προσωπικό κίνητρο στον Έλληνα διεθνή, ο οποίος θέλει να επαναλάβει την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου αγώνα κόντρα σε τρεις πρωταθλητές Ευρώπης με την εθνική Γερμανίας (τέταρτος παίκτης του γερμανικού κλαμπ είναι ο Ούγγρος Γιάνος Γιάκαμπ και ίσως χρησιμοποιηθεί την Κυριακή). Τότε, είχε πετύχει σπουδαία νίκη εναντίον του δευτεραθλητή Ευρώπης στο απλό ανδρών το 2010 και το 2011 Πάτρικ Μπάουμ, ενώ είχε πάρει το 1ο σετ απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης του ίδιου αγωνίσματος και σταθερά νούμερο 1 της ηπείρου τα τελευταία χρόνια Τίμο Μπολ. Παρά την ήττα της ομάδας του είχε εξελιχθεί σ’ έναν από τους πρωταγωνιστές του τελικού και το ίδιο θα προσπαθήσει και μεθαύριο στο εντυπωσιακό γυμναστήριο της Μπορούσια, που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου. Εκεί θα γίνει και η απονομή και ο 31χρονος «αμυντικός» θα γίνει ο πρώτος γηγενής Έλληνας πινγκπονίστας, που θα φορέσει μετάλλιο στο στήθος του από τελικό διασυλλογικού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Να σημειωθεί ότι σε χτεσινό εκτενές ρεπορτάζ για τον δεύτερο τελικό η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος δημοσιεύει μεγάλη φωτογραφία από τον αγώνα του Γκιώνη με τον Μπολ στις αρχές Μαΐου με φόντο τις κατάμεστες κερκίδες.

Στο μεταξύ η Ανζέ σιγούρεψε και τυπικά την παραμονή στη γαλλική Λίγκα, καθώς για την 17η και προτελευταία αγωνιστική κατέβαλλε εκτός έδρας 4-2 τη Σεστάς και είναι στην 8η θέση με 29 βαθμούς. Ο Γκιώνης επικράτησε και στους δύο αγώνες του με αντιπάλους τον Αργεντινό Λιου Σονγκ και τον Σλοβάκο Πίστεϊ. Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στη Λα Ρομάν και διατηρήθηκε 3η στην κατάταξη με 40 βαθμούς. Αυτή η θέση την οδηγεί σίγουρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε δύο ήττες στο συγκεκριμένο ματς από τον Κινέζο Τσεν Τιανγιουάν και τον Γάλλο Ολιβιέ. Τον τίτλο εξασφάλισε η Σαρτρ του Γιάννη Βλοτινού, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε αποκλειστικά με τη δεύτερη ομάδα στη National 1. 

Η Όρενμπουργκ GAZPROM αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών για το 2012 κι έγινε η πρώτη ρωσική ομάδα στα χρονικά, που φτάνει σε αυτή τη διάκριση. Ρωσική υπόθεση ήταν και ο τελικός, καθώς αντιμετώπισε τη UMMC Εκατερίνμπουργκ και τη νίκησε δύο φορές. Εκτός έδρας 3-0 στον πρώτο τελικό και 3-2 εντός στον επαναληπτικό. Ο τίτλος κρίθηκε μετά τη νίκη του Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ στο εναρκτήριο ματς της ρεβάνς. Για να έρθει, ο Λευκορώσος χρειάστηκε να κάνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του θεσμού, καθώς έχανε με 2-0 σετ και 7-1 από τον Κινέζο «αμυντικό» Χου Γινγκτσάο κι έφτασε στην επικράτηση με 3-2! Στη βασική τριάδα της Όρενμπουργκ είναι ακόμα ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ και ο Ρώσος Αλεξέι Σμιρνόφ.

Το Σαββατοκύριακο διεξάγονται και οι καθοριστικοί δεύτεροι τελικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ και το E.T.T.U. Cup των γυναικών. Στην κορυφαία διοργάνωση η Στροκ από την Αυστρία αντιμετωπίζει το TTC Βερολίνου και στον δεύτερο τη τάξει θεσμό η ρωσική Βλαδιβοστόκ υποδέχεται την τουρκική Φενερμπαχτσέ.

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ