Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε συγκέντρωση προετοιμασίας στη Γαλλία ο Αγγελάκης

Aggelakis service_2

Aggelakis service_2Τη συμμετοχή του σε προπονητικό καμπ στο εξωτερικό εξασφάλισε αυτό το καλοκαίρι και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης (φωτό). Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων και νούμερο 1 του πίνακα αξιολόγησης στην ίδια ηλικιακή κατηγορία βρίσκεται στη Γαλλία και από σήμερα θα μετάσχει σε δυνατό καμπ στη Ναντ, όπου θα πάρουν μέρος και σπουδαίοι νεαροί αθλητές της χώρας. Θυμίζουμε ότι μέσα στον Αύγουστο θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή σε δύο ακόμα ανάλογες εκδηλώσεις στην Ευρώπη και τελικά θα είναι διψήφιος ο αριθμός επίλεκτων νεαρών αθλητών κι αθλητριών, που θα ζήσει φέτος αυτή την εμπειρία. Πέντε παίδες πάνε στην Ισπανία (Βαρκελώνη), τρεις κορασίδες και μία νεάνιδα στη Ρουμανία (Κοστάντζα).

Ο 17χρονος Αγγελάκης μετά τους αγώνες του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων αρχίζει τη σεζόν στη Ναντ. Το καμπ διεξάγεται από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου. Ο ικανότατος «αμυντικός» του Α.Σ. Πρόοδος θέλει να βάλει βάσεις για την αγωνιστική του πρόοδο στην τελευταία του χρονιά ως έφηβος και σαφώς υπάρχει τέτοια προοπτική όταν θα έχει δίπλα του καλούς προπονητές και πολύ αξιόλογους αθλητές από μία κορυφαία δύναμη στις μικρές ηλικίες. Μεταξύ άλλων, θα είναι παρόντες στο καμπ οι πρωταθλητές Ευρώπης του ομαδικού και του διπλού παίδων Μπερτρά και Τζιβόν, ενώ θα μετάσχουν κι άλλοι δυνατοί νεαροί από τη Γαλλία και άλλες χώρες. Το φετινό καλοκαίρι είναι το τρίτο, στο οποίο ο Αγγελάκης έχει την τύχη να κάνει προετοιμασία στο εξωτερικό.

Επίσης σήμερα μεταβαίνουν στην Καταλονία οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής (αθλητές του Γ.Σ. Άρης Βούλας), Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος) και Νίκος Σωτηρίου (Ε.Α. Βόχας) για να λάβουν μέρος στο προπονητικό καμπ της εταιρείας ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Butterfly, που θα γίνει στη Βαρκελώνη από τις 10 έως τις 18 Αυγούστου. Μαζί τους είναι και ο Χρήστος Λάμης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος προπονητής της εθνικής ομάδας παίδων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Στο καμπ θα είναι 36 αθλητές από διάφορες χώρες και τον ρόλο του επικεφαλής προπονητή θα έχει ο κορυφαίος Τσέχος αθλητής Πετρ Κόρμπελ, «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στο ομαδικό ανδρών το 1991 κι επίσης 3ος πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών το 2000. 

Λίγες ημέρες μετά θα βρεθούν σε ανάλογο event στη Ρουμανία τέσσερις αθλήτριες του σωματείου της Βούλας Α.Ο. Άρης 2006. Οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Ελισάβετ Τέρπου και η νεάνιδα Στέλλα Πατεράκη θα μετάσχουν στην εκδήλωση της ρουμανικής ομοσπονδίας, που θα διεξαχθεί σε αθλητικό κέντρο των εθνικών ομάδων, στην Κοστάντζα από τις 19 έως τις 31 Αυγούστου. Η Τέρπου θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα στις 24 του μήνα.

Την οργανωτική ευθύνη θα έχει ο προπονητής της εθνικής γυναικών της Ρουμανίας Βιορέλ Φιλιμόν. Τα κορίτσια από το σωματείο της Βούλας θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να προπονηθούν με διεθνείς αθλήτριες από τη χώρα των Βαλκανίων, η οποία θυμίζουμε ότι είναι η σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στις κορασίδες και γενικά ήταν κορυφαία δύναμη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Ιταλίας. Στην Κοστάντζα θα βρεθεί και ο προπονητής των σωματείων της Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος είχε τον περασμένο μήνα στη Ρίβα ντελ Γκάρντα την τεχνική καθοδήγηση της εθνικής κορασίδων.

Τέλος να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες καταγράφηκε ελληνική παρουσία και σε 8ήμερο καμπ στην Τσεχία. Από την κατηγορία των Ελπίδων η πρώην διεθνής Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα πήρε μέρος σε εκδήλωση της Σλάβια Πράγας, όπου βρέθηκαν πολλοί ακόμα νεαροί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2013 με το Πέρα Αθηνών βρέθηκε ξανά στην πόλη, όπου αγωνίστηκε πέρσι και μάλιστα είχε μαζί της και δύο αθλητές, στους οποίους κάνει προπόνηση: Τον Γιώργο Κολλυριώτη και τον Βασίλη Λιούτα. Προχτές, στο φινάλε της προετοιμασίας, διοργανώθηκε τουρνουά, όπου προστέθηκαν και παιδιά από άλλα σωματεία της Τσεχίας. Η Τσεκούρα κατέκτησε σε αυτό την 1η θέση επικρατώντας στον τελικό Τσέχου αμυντικού, που είναι από τους καλύτερους της χώρας στην κατηγορία μέχρι 25 χρονών.

 

* Σερβίς του Αγγελάκη σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ