Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κ. Βατσακλής: «Μεγάλη σε διάρκεια και με πολλές προκλήσεις η φετινή σεζόν»

P8051787

P8051787Την εναρκτήρια προπόνηση στην αγωνιστική περίοδο 2014-2015 πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Παρόντες στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ήταν επτά αθλητές και πέντε αθλήτριες. Δικαιολογημένα απόντες από την πρώτη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Παπαγεωργίου, που άρχισε πιο αργά διακοπές και θα επιστρέψει την προσεχή Δευτέρα στο φαληρικό στάδιο και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος υπηρετεί εδώ και λίγο καιρό στην αεροπορία, ορκίστηκε στην Τρίπολη και πήρε άδεια από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή να μπει στο προπονητικό πρόγραμμα την Τετάρτη. Σημαντικό επίσης για τον νεαρό πρωταθλητή ότι χαρακτηρίστηκε ήδη επίλεκτος και θα πάει για τη συνέχεια της θητείας του στο Α.Σ.Α.Ε.Δ.. Ο προπονητής των εθνικών ομάδων είπε δυο λόγια στους αθλητές και τους τόνισε ότι έχουν μπροστά τους μία μακρά, αλλά όμορφη και με πολλές προκλήσεις αγωνιστική περίοδο.  

Οι 12 διεθνείς άρχισαν με προπόνηση στο τραπέζι και αυτή την εβδομάδα θα κάνουν καθημερινά διπλές προπονήσεις. Αρχικά το πρόγραμμα προβλέπει ασκήσεις στο τραπέζι το πρωί και στίβο το απόγευμα στο Τροκαντερό, όπου οι υπεύθυνοι επιτρέπουν τη δωρεάν χρήση στις εθνικές ομάδες. Η ένταση των προπονήσεων θ’ αυξομειώνεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την επιλογή των ασκήσεων στο τραπέζι. Σημειώνεται ακόμα ότι μετά τα μέσα Αυγούστου αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για προπονήσεις και ο Κύπριος πρωταθλητής Μάριος Γιάνγκου, πρώην αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα.

Ο Κώστας Βατσακλής ανέλυσε στους αθλητές το πρόγραμμα της προετοιμασίας και τους έκανε γνωστό ότι πρέπει από την αρχή να χρησιμοποιούν την καινούργια πλαστική μπάλα. Για τους στόχους έκρινε ότι είναι νωρίς να τονίσει οτιδήποτε. Σημείωσε μόνο ότι «θα τους βάλουμε στην πορεία, πάντως να ξέρετε ότι έχουμε να διανύσουμε μία αγωνιστική σεζόν με μεγάλη διάρκεια, αλλά και προκλήσεις τόσο για την ανδρική όσο και για τη γυναικεία ομάδα». Λίγες ώρες μετά ο εκλέκτορας των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. «Τον Σεπτέμβριο κιόλας έχουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού και τον Ιούνιο τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ευρώπης. Την άνοιξη υπάρχει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων. Όλες αυτές οι διοργανώσεις μάς ενδιαφέρουν εξίσου και γι’ αυτό επισήμανα στα παιδιά ότι, ενώ κάθε χρονιά είναι εξ ορισμού δύσκολη, η φετινή έχει και την ιδιαιτερότητα ότι θα είναι μεγάλη σε διάρκεια και πρέπει παντού να εμφανίσουμε αξιώσεις. Όταν έχεις την ανδρική ομάδα στη 2η θέση της Ευρώπης και την 9η του κόσμου αναλαμβάνεις μεγαλύτερο βάρος και θέλεις να δείξεις συνέπεια με νέες διακρίσεις. Όταν είναι αξιόλογη και η γυναικεία ομάδα σου θέλεις να φτάσεις κι εκεί σε καλά πλασαρίσματα. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος μας, αλλά έχουμε χρόνο να πούμε περισσότερα στην πορεία».

Ο Βατσακλής εκτίμησε ότι ακολουθώντας τα παιδιά το πρόγραμμα εκγύμνασης, που πήραν για τις διακοπές, επέστρεψαν σε καλή φυσική κατάσταση και αυτό θα τους βοηθήσει στην προσαρμογή, ενώ για την προσπάθεια να συνηθίσουν γρήγορα το νέο πλαστικό μπαλάκι, είπε: «Θα έλεγα ότι είναι θετικό που οι αθλητές γυρίζουν ύστερα από αγωνιστική παύση και ξεκινάνε με κάτι νέο. Δεν σταμάτησαν ξαφνικά προπονήσεις και αγώνες με το κλασικό μπαλάκι από σελιλόιντ για να δοκιμάσουν το πλαστικό. Το δοκιμάζουν από την πρώτη κιόλας προπόνηση ύστερα από διακοπές ενός μήνα και θεωρώ ότι αυτό θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Πλαστικά μπαλάκια θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα και στα πρωταθλήματα στη Γαλλία και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που τα δοκιμάζουμε άμεσα, αφού πολλοί πρωταθλητές μας αγωνίζονται εκεί».

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ