Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αύριο η επίσημη «πρώτη» των εθνικών ομάδων

P8051781

P8051781Στη δουλειά «στρώνονται» ξανά από αύριο οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Εννέα αθλητές και πέντε αθλήτριες πρέπει να βρίσκονται στις 5 το απόγευμα στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για την επίσημη πρώτη προπόνηση της σεζόν 2014-2015. Ύστερα από έναν μήνα ξεκούρασης και αφού παράλληλα με τις διακοπές τους ακολούθησαν και προγράμματα εκγύμνασης οι διεθνείς επανέρχονται στις προπονήσεις συγκεντρώνοντας τη σκέψη τους στο πώς θα φτάσουν σε μία ακόμα πετυχημένη χρονιά. Στην πρώτη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Λαγογιάννης, Λευτέρης Μάκρας, Αναστάσιος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Παπαδάκης και οι αθλήτριες Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Κατερίνα Τόλιου. Ορισμένα αξιοσημείωτα στοιχεία εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας είναι τα εξής:

– Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής αρχίζει και τη φετινή σεζόν ως υπεύθυνος και των δύο εθνικών ομάδων. Είναι τεχνικός της εθνικής ανδρών από τον Μάρτιο του 2009, αλλά από τον Αύγουστο του 2013 έχει υπό την επίβλεψή του και τις γυναίκες.   

– Με τις ίδιες ακριβώς αθλήτριες, που πορεύτηκε πέρσι, αρχίζει και φέτος προετοιμασία το συγκρότημα των γυναικών! Απλά, πριν από έναν χρόνο είχε προσκληθεί και η Αλίκη Κιούφη, η οποία όμως δήλωσε αμέσως αδυναμία ν’ ακολουθήσει το πρόγραμμα.

– Τρεις από τους προσκληθέντες αθλητές είναι της κατηγορίας Ελπίδων. Οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι και ο Παπαδάκης, που γίνεται το νέο πρόσωπο στο Σ.Ε.Φ. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος θ’ ανήκει στην κατηγορία Under 21 έως το τέλος του χρόνου. Τα άλλα δύο παιδιά είναι 20 ετών.

– Οι αθλητές και οι αθλήτριες καλούνται να εμφανίσουν πολύ νωρίς υψηλό βαθμό ετοιμότητας, καθώς σε περίπου 1,5 μήνα έρχεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού. Θα γίνει στη Λισσαβώνα από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου κι εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών αναλαμβάνει μεγάλη πρόκληση, καθώς σκοπεύει να υπερασπιστεί το ασημένιο μετάλλιο, που κατέκτησε τον περασμένο Οκτώβριο στο Σβέσατ της Αυστρίας! Σημαντική προσδοκία όμως, έχουν και οι γυναίκες. Γι’ άλλη μια φορά θ’ αγωνιστούν στη 2η κατηγορία μεγάλης διοργάνωσης και αφού έμειναν εκτός στόχων στα τρία τελευταία τέτοια events θέλουν επιτέλους να πετύχουν ένα καλό πλασάρισμα. Στις 24 Αυγούστου θα διεξαχθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων.

– Ο Κώστας Βατσακλής έχει δηλώσει ότι στην αποστολή για το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προτίθεται να πάρει κι έναν νεαρό αθλητή κι αυτό σίγουρα μπορεί ν’ αποτελέσει ξεχωριστό κίνητρο στην προετοιμασία για τα νεότερα παιδιά.

– Αναπόφευκτα απασχολεί τους διεθνείς και το θέμα της καινούργιας πλαστικής μπάλας. Αυτή άλλωστε, θα χρησιμοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ομοσπονδία έχει προμηθευτεί πλαστικά μπαλάκια και με ραφή και χωρίς ραφή και οι προπονήσεις θα περιλαμβάνουν αναγκαστικά χρήση της νέας μπάλας. Ήδη αρκετοί διεθνείς την έχουν δοκιμάσει. Το πλαστικό μπαλάκι είναι ανεπαίσθητα μεγαλύτερο από τα 40mmτου κλασικού από το σελιλόιντ.

– Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη προπόνηση θα ενσωματωθούν στις προεθνικές ομάδες και έξι αθλητές από τις κατηγορίες νέων και παίδων. Οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Ανδρέας Τσόπελας, Πάρις Ζώνιος, Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής και Γιώργος Σταματούρος έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται στο φαληρικό στάδιο τη Δευτέρα 18 του μήνα.

 

* Φωτό: Τρεξιματάκι για τους διεθνείς στο Σ.Ε.Φ στην αντίστοιχη πρώτη προπόνηση της περσινής σεζόν.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ