Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επίλεκτοι νεαροί αθλητές σε προπονητικά καμπ στο εξωτερικό

Kordoutis-Stamatouros

Kordoutis-StamatourosΗ καλή προετοιμασία κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι βασικό κομμάτι για την αγωνιστική πρόοδο ενός νεαρού πινγκπονίστα και τα Terpou forehandτελευταία χρόνια επιδιώκουν σταθερά και οι Έλληνες αθλητές να εκμεταλλεύονται ευκαιρίες για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις προετοιμασίας στο εξωτερικό. Αυτόν τον μήνα λοιπόν, συνολικά εννέα φερέλπιδες θα …μοιραστούν σε δύο  καμπ στην Ευρώπη. Πέντε αγόρια θα βρεθούν στην Ισπανία και τέσσερα κορίτσια στη Ρουμανία. Οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής του Γ.Σ. Άρης Βούλας, Γιώργος Σταματούρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Δημήτρης Κορδούτης του Α.Σ. Πρόοδος (οι δυο τελευταίοι στη φωτό αριστερά) και Νίκος Σωτηρίου της Ε.Α. Βόχας θα πάρουν μέρος στο προπονητικό καμπ της εταιρείας ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Butterfly, το οποίο θα γίνει στη Βαρκελώνη από τις 10 έως τις 18 Αυγούστου. Οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου, Ελισάβετ Τέρπου (φωτό δεξιά) και η νεάνιδα Στέλλα Πατεράκη (όλες από τον Α.Ο. Άρης 2006) θα μετάσχουν σε ανάλογη εκδήλωση της ρουμανικής ομοσπονδίας, που θα διεξαχθεί σε αθλητικό κέντρο των εθνικών ομάδων, στην Κοστάντζα από τις 19 έως τις 31 Αυγούστου.

Το καμπ στην πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι ένα ακόμα από αυτά, που σταθερά διεξάγει κάθε χρόνο για νεαρούς αθλητές η γνωστή εταιρεία. Θα συγκεντρώσει 36 επίλεκτους αθλητές από διάφορες χώρες. Επικεφαλής του προπονητικού τιμ θα είναι ο κορυφαίος Τσέχος αθλητής Πετρ Κόρμπελ, 4ος Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στο απλό ανδρών. Θα έχει τέσσερις βοηθούς κι ανάμεσά τους θα είναι και ο Χρήστος Λάμης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της εθνικής ομάδας παίδων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Οι Έλληνες αθλητές θα πάρουν μέρος στο event με έξοδα που καλύπτουν η Butterfly και η Butterfly Ελλάς. Θυμίζουμε ότι οι διεθνείς Σγουρόπουλος, Δαμιανής κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παίδων και αγωνίστηκαν πριν από λίγο καιρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας. Ο Σταματούρος και ο Κορδούτης είναι μαζί τους στην πρώτη 5άδα του ελληνικού ranking list, ενώ ο Σωτηρίου βρίσκεται στο νούμερο 12.  

Η συγκέντρωση προετοιμασίας των Ρουμάνων στην Κοστάντζα γίνεται υπό την επίβλεψη του καταξιωμένου τεχνικού της εθνικής γυναικών Βιορέλ Φιλιμόν. Τα κορίτσια από το σωματείο της Βούλας θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν με διεθνείς αθλήτριες από τη χώρα των Βαλκανίων (σ.σ. που πρόσφατα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις κορασίδες, ενώ πανηγύρισε χρυσά μετάλλια και στα ατομικά αγωνίσματα), όπως και με άλλες επίλεκτες. Μαζί τους θα έχουν τον προπονητή του σωματείου Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, ο οποίος είχε την τεχνική καθοδήγηση της εθνικής κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρίβα ντελ Γκάρντα. Η 13χρονη Φίσερ είναι στην κορυφή του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των κορασίδων. Η Ισαμπάλογλου βρίσκεται στο νούμερο 3, η Τέρπου στο 6, ενώ η 16άχρονη Πατεράκη είναι στο 17 των νεανίδων. Η Τέρπου θα ενσωματωθεί στο καμπ στις 24 του μήνα και όχι από την αρχή γιατί θα πρέπει ν’ αρχίσει αργότερα από τα άλλα κορίτσια τη μίνι προετοιμασία στην Αθήνα.

* Οι Κινέζοι δεν έκαναν άμεσα γνωστά τα χαρακτηριστικά της δίχρωμης μπάλας που κατασκεύασαν, όμως ένα βασικό θέμα το αποκάλυψε ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Ο Γερμανός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού και του ομαδικού ανδρών, αφού είδε για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα μπαλάκια τόνισε ότι είναι από πλαστικό και όχι από σελιλόιντ και ότι έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από τα συνηθισμένα, που χρησιμοποιούνται τώρα! Πάντως, η κινεζική Σούπερ Λίγκα, που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τα δίχρωμα μπαλάκια την επόμενη εβδομάδα στους τελικούς των πλέι οφ,  είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παίξει με πλαστική μπάλα αυτή τη σεζόν, αλλά μόνο με την κλασική από σελιλόιντ… Να προστεθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό μέχρι τον προσεχή Μάιο πρόκειται να γίνει από τους Ασιάτες ολοκληρωμένη πρόταση στη διεθνή ομοσπονδία (I.T.T.F.) για τη δίχρωμη μπάλα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών, που θα γίνει εκείνο τον καιρό στην Κίνα, ίσως κληθούν οι εθνικές ομοσπονδίες να ψηφίσουν για τη χρήση τους ή όχι…   

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ