Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η εθνική ομάδα άρσης βαρών έπαιξε πινγκ πονγκ!

Arsi Varon_Alpha_oloi

Arsi Varon_Alpha_oloiΜε τα βαριά τα καταφέρνουν μια χαρά. Με τα ελαφριά αποδείχτηκε ότι δυσκολεύονται λιγάκι, όμως είναι συνηθισμένοι στα …ζόρια και δεν Arsi Saltsidis_nikiείχαν πρόβλημα να δοκιμάσουν. Αναφερόμαστε στους αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, οι οποίοι θέλησαν χτες να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πινγκ πονγκ βοηθώντας και σε φιλανθρωπική κίνηση! Προσκλήθηκαν σε τουρνουά του νεοσύστατου σωματείου Άλφα στον Πειραιά και με χαρά άφησαν για λίγο τις μπάρες και τα κιλά και βρέθηκαν στους χώρους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο  Χρήστος Σαλτσίδης, ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο Αρθούρος Ακριτίδης, ο Μανώλης Μαριανάκης και ο Σπάρτακος Χοψονίδης έκαναν διάλειμμα από την προετοιμασία τους στον Άγιο Κοσμά για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι έζησαν ξεχωριστή και πολύ ωραία εμπειρία στα τραπέζια του πινγκ πονγκ. Βεβαίως, τα δύο ατομικά αθλήματα είναι εντελώς διαφορετικά, όμως μη νομίζετε ότι τα παιδιά του ομοσπονδιακού προπονητή και Ολυμπιονίκη Βαλέριου Λεωνίδη φάνηκαν εντελώς ανίδεα και απογοήτευσαν…

Arsi Varon_athlitis_1Το όπεν ήταν το δεύτερο του συλλόγου Άλφα και συγκέντρωσε κοντά στα 70 άτομα. Μέρος των εσόδων πάνε στον εθελοντικό οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού» και οι αθλητές της άρσης βαρών συνεισέφεραν από την πλευρά τους στην ενίσχυση. Αυτό ήταν το βασικό τους κίνητρο για να πάνε στην αθλητική εκδήλωση, αλλά δεδομένα είδαν και σαν …πρόκληση το τεστ με τη μικρή ρακέτα και ήθελαν με πάθος να παίξουν. Ίδρωσαν, γέλασαν, έκαναν τα πειράγματά τους ο ένας στον άλλο, όπως και τις ερωτήσεις τους για τεχνικές του αθλήματος και το ευχαριστήθηκαν. Ο Σαλτσίδης μάλιστα, πέτυχε μία νίκη στη φάση των ομίλων και πήρε κι ένα ακόμα σετ! Στις 12 έγινε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Δελαρόκας να καλωσορίσει την εκλεκτή πεντάδα συμμετεχόντων. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο γυμναστήριο χειροκρότησαν θερμά τους αρσιβαρίστες και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Arsi Varon_Alpha_parousiasiΑπό την μεριά των αθλητών της άρσης βαρών είπε λίγα λόγια ο Χρήστος Σαλτσίδης: «Είναι τιμή και χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να βοηθήσουμε «το Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης είναι σημαντικό να διαδίδουμε τα αθλητικά ιδεώδη και να φέρνουμε τον κόσμο, και κυρίως τα νέα παιδιά, στον χώρο του αθλητισμού, ανεξάρτητα από το ποιο άθλημα διαλέγουν».

Στα αγωνιστικά, να σημειώσουμε απλά ότι στην κατηγορία έως 39 ετών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Φώτης Αρβανίτης και στους βετεράνους ο Ηλίας Βουτσινάς.                                     

Arsi Varon_athlitis_4Φωτορεπορτάζ με τους αθλητές της άρσης βαρών από το σάιτ Sportsland.gr

Φωτό 1: Οι αθλητές στο γραφείο της γραμματείας πάνω από το κουτάκι, που χρησιμοποιείται για την οικονομική ενίσχυση του «Χαμόγελου του παιδιού».

Φωτό 2: Ξεχωριστή ανάμνηση για τον Σαλτσίδη η φωτογραφία μετά τη μοναδική νίκη του στο τουρνουά

Φωτό 3: Με ωραίο στυλ ο Ιακωβίδης επιχειρεί ρεβέρ χτύπημα

Φωτό 4: Παρουσίαση των διεθνών αθλητών της άρσης βαρών στους αθλητές του πινγκ πονγκ

Φωτό 5: Ο Ακριτίδης δοκιμάζει με επιτυχία ένα ντράιβ

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ