Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον Αγγελάκη στον γύρο των «16» του διπλού νέων

Aggelakis Servia

Aggelakis ServiaΤο πλασάρισμα του Κωνσταντίνου Αγγελάκη με ξένο συμπαίκτη στις θέσεις 9-16 του διπλού νέων θ’ αποτελέσει εν τέλει το καλύτερο αποτέλεσμα από την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών, που ολοκληρώνεται αύριο στη Ρίβα ντελ Γκάρντα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας νέων και ο Εσθονός παρτενέρ του Αλεξάντρ Λουσίν έδωσαν γερή κόντρα νωρίς το μεσημέρι με τους Σουηδούς Σιμόν Μπέργκλουντ/’Αντερς Έρικσον ώσπου έχασαν με 3-2 σετ και αποκλείστηκαν. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια για ανατροπή από 0-2 και πρόκριση στα προημιτελικά, όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης στο καθοριστικό 5ο σετ (στη φωτό ο Αγγελάκης σε παλιότερη διεθνή συμμετοχή του, στο όπεν της Σερβίας).

Αγγελάκης και Λουσίν έκαναν υποτονικό ξεκίνημα στον αγώνα που μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο το LAOLA1.TV. Οι Σκανδιναβοί (αριστερόχειρας και δεξιόχειρας), προέρχονταν από σπουδαία νίκη με 3-0 εναντίον του πρώτου φαβορί του αγωνίσματος των Γάλλων Αλεξάντρ Κουσέν/Καν Ακουζού και παρουσιάστηκαν έτοιμοι απέναντι και στον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού. Επέβαλλαν την τακτική τους όταν ο Έλληνας με τον Εσθονό αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα ή να περάσουν επιθέσεις. Έτσι πήραν τα δύο πρώτα σετ με 11-7 και 11-3. Σαν να μην έφτανε αυτό διατήρησαν τον έλεγχο και στο 3ο σετ κι έφτασαν στο 9-5 και μία ανάσα από τη νίκη. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, ήταν σαν να έγινε …άλλο παιχνίδι. Ο Αγγελάκης και ο Λουσίν έκαναν ψυχωμένη αντεπίθεση και βάζοντας κυρίως το στοιχείο του αιφνιδιασμού με forehand spin κατέκτησαν έξι πόντους στη σειρά και με 11-9 μείωσαν σε 1-2 σετ! Κράτησαν τον ίδιο ρυθμό στο 4ο σετ, βελτιώθηκαν αισθητά στην άμυνα και παράλληλα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην επίθεση για να ισοφαρίσουν με 11-6 σε 2-2!

Μπήκαν με ενθουσιασμό στο «κόντρα» σετ, αλλά στο 2-1 υπέρ τους ισοφαρίστηκαν με άπιαστο «σόρι» (φιλέ και μέσα το μπαλάκι) και μετά έκαναν λαθάκια κι έχασαν επιθέσεις. Οι Μπέργκλουντ/Έρικσον πήραν πέντε συνεχόμενους πόντους, προηγήθηκαν 6-2 και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς. Ήταν αλάνθαστοι στα spin, αύξησαν τη διαφορά όταν οι αντίπαλοι επιχείρησαν να ρισκάρουν και με 11-4 γράφτηκε το τελικό 3-2.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ «ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ» Ο ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Παράλληλα με την καλή πορεία του στο διπλό νέων, ο Αγγελάκης προχώρησε πολύ και στους αγώνες «παρηγοριάς». Αρχίζοντας την Παρασκευή από τον 2ο γύρο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του σχετικού ταμπλό των νέων. Σήμερα στη 16άδα απέκλεισε τον Άγγλο Σαμ Μάμπεϊ με 3-0 σετ (11-3, 11-5, 11-7) και λίγο αργότερα κάμφθηκε στην 8άδα από τον Γερμανό Νιλς Χομέιερ με 3-1 (3-11, 11-7, 8-11, 8-11). Ο Πάρις Ζώνιος μετά τις δύο νίκες την Παρασκευή και την είσοδο στη 16άδα σήμερα έχασε από τον Ισραηλινό Αβίβ Μπεν Αρί με 3-0 σετ (7-11, 7-11, 15-17).

Στον γύρο των «16» του consolationέφτασε και ο Βασίλης Αντωνιάδης στους παίδες. Το πρωί του Σαββάτου γνώρισε την ήττα από τον Λιθουανό Ρίμας Λεσίφ με 3-0 και ολοκλήρωσε μία σίγουρα θετική παρουσία στο πρώτο του μεγάλο διεθνές τουρνουά (8-11, 9-11, 8-11).

* Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έγινε στην Ιταλία η κλήρωση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης, του δεύτερου τη τάξει διασυλλογικού Κυπέλλου της ηπείρου. Φέτος δεν δήλωσε συμμετοχή κανένα ελληνικό σωματείο, πάντως μετέχει στις γυναίκες η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη. Η δευτεραθλήτρια Ιταλίας κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ της πρώτης φάσης και θ’ αντιμετωπίσει τη Λέκα Ένα από την Ισπανία (που θα φιλοξενήσει και τα παιχνίδια), τη Φόκους ΒΤΚ από τη Νορβηγία, τη Μαλαδένα από την Πορτογαλία και τον Α.Σ. Πολεμίδια από την Κύπρο. Οι αγώνες θα γίνουν από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου και οι δύο πρώτες ομάδες από τα συνολικά 4 γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για τη δεύτερη φάση του E.T.T.U. Cup.  

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ