Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι δηλώσεις των προπονητών για τον απολογισμό στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού νέων

P6303183

P6303183Το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων και πέρα από κάθε αμφιβολία έφερε αρνητικά αποτελέσματα για την ελληνική πλευρά. Στο ομαδικό, το αγώνισμα που παραδοσιακά ενδιαφέρει περισσότερο τα ελληνικά χρώματα, οι εθνικές νέων και παίδων έμειναν (με την 22η θέση) έξω από τον στόχο της ανόδου, ενώ οι κορασίδες ναι μεν δεν είχαν υψηλές βλέψεις, αλλά εμφανίστηκαν κατώτερες των περιστάσεων και περιορίστηκαν στην 33η θέση. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των ατομικών αγωνισμάτων η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζήτησε και πήρε τις εκτιμήσεις των τριών προπονητών, που καθοδηγούν τα παιδιά στη Ρίβα ντελ Γκάρντα. Ο Γιώργος Χριστοφοράκης (που είναι υπεύθυνος στην ομάδα των νέων), ο Χρήστος Λάμης (παίδων) και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (κορασίδες) δεν αναζήτησαν δικαιολογίες, ομολόγησαν ότι ο απολογισμός ήταν φτωχός και ανέφεραν τα συμπεράσματά τους.  

Γιώργος Χριστοφοράκης: «Δεν έμεινα ικανοποιημένος από την τελική κατάταξη. Μπορούσαμε κάτι παραπάνω και ειδικά στο κρίσιμο παιχνίδι του ομίλου με την Ισπανία, όπου έγινε μεγάλη «μάχη», χάσαμε οριακά. Εάν είχε βγει η νίκη του Αντωνιάδη στο 1-1 πιστεύω όλα θα ήταν διαφορετικά! Στη συνέχεια τα πράγματα κύλησαν φυσιολογικά. Κερδίσαμε εύκολα την Εσθονία, η οποία διέθετε μεν έναν πολύ καλό παίχτη, αλλά βοήθησε και το ανάποδο στήσιμο, που έκανα στην τριάδα. Αμέσως μετά όμως, οι Ελβετοί ήταν παρά πολύ καλοί, ηττηθήκαμε κι έτσι δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στα καθοριστικά παιχνίδια για την άνοδο! Με την ευκαιρία πρέπει να τονίσω ότι θέλουμε πάρα πολύ δουλειά για να κάνουμε κάτι καλύτερο και χρειάζεται οι αθλητές να είναι περισσότερο υπεύθυνοι! Τώρα ελπίζουμε για κάτι θετικό στα ατομικά αγωνίσματα»

Χρήστος Λάμης: «Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για άνοδο. Θεωρώ ότι είχαμε όλες τις προϋποθέσεις, αλλά στο κρίσιμο παιχνίδι είχαμε πολύ άσχημη απόδοση! Στα σημαντικότερα σημεία του καθοριστικού ματς με την Αγγλία προσφέραμε στον αντίπαλο εύκολους πόντους και πάλι όμως, θα έλεγα ότι χάσαμε δύσκολα. Νιώθουμε μεγάλη απογοήτευση, όμως συνεχίζουμε την προσπάθεια και ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια στα ατομικά αγωνίσματα».

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος: «Σαφώς η παρουσία μας ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες και γι’ αυτό φύγαμε με μεγαλύτερες προσδοκίες. Δυστυχώς όμως, δεν μπορέσαμε να πιάσουμε απόδοση. Δεν ξέρω αν έφταιγε το άγχος τόσο, όσο οι κακές ημέρες στις οποίες βρεθήκαμε. Αντιμετωπίσαμε και ορισμένα προβλήματα υγείας κυρίως με τη Σοφρά, η οποία έπαθε αλλεργία από την πρώτη ημέρα, αλλά και τη Φίσερ, που εμφάνισε προχτές κάτι ανάλογο. Σε κάθε περίπτωση όμως, μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα. Δεν αξίζαμε την 33η θέση. Θεωρητικά είχαμε την ικανότητα για κάτι ουσιαστικό σε περισσότερους από δύο αγώνες, όπως παραδείγματος χάρη στο ματς με το Λουξεμβούργο, που κρίθηκε στο διπλό, πρακτικά δεν δείξαμε κάτι παραπάνω».

 

* Άλλη μία φωτό από προπόνηση των νεαρών διεθνών λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση για την Ιταλία. Διακρίνονται δεξιά οι προπονητές Λάμης και Χριστοφοράκης. 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ