Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μ. Χριστοφοράκη: «Το πινγκ πονγκ είναι εγκεφαλικό άθλημα, χρειάζεται καλή ψυχολογία και αντίληψη»

IMG 5874

IMG 5874Στο πρόσωπο της Μαρίας Χριστοφοράκη η επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν προχτές προσκεκλημένη, γι’ άλλη μια φορά τους τελευταίες μήνες, στα γραφεία του ΟΠΑΠ για την κλήρωση του Τζόκερ και του ΠΡΟΤΟ. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών εμφανίστηκε στην ολιγόλεπτη διαδικασία, που μεταδίδεται τηλεοπτικά από τη συχνότητα του STAR, αναφέρθηκε στο πώς άρχισε τη συστηματική ενασχόληση με την επιτραπέζια αντισφαίριση, στις απαιτήσεις του αθλήματος, στους στόχους της, αλλά και στο κομμάτι της διατροφής και της διαιτολογίας, το οποίο σπούδασε.

«Θεωρώ ότι μετά από κόπους πολλών ετών και μετά από ποιοτική συστηματική δουλειά κατάφερα να φτάσω στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα στιγμή της καριέρας μου, τη σημαντικότερη διάκριση, που ήταν να γίνω πρωταθλήτρια Ελλάδας γυναικών. Προέρχομαι από οικογένεια, η οποία ασχολείται με το άθλημα. Η μητέρα μου ήταν παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας και μέλος της εθνικής ομάδας, ο πατέρας μου ήταν αθλητής και προπονητής της. Με έβαλαν να το δοκιμάσω, μου άρεσε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα ν’ αποφασίσω κι εγώ ν’ ασχοληθώ με αυτό. Ναι, μπορούμε να πούμε ότι το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά διότι μικρή ασχολιόμουν με την κολύμβηση, αλλά το πινγκ πονγκ κατάφερε και με κέρδισε».

Σε άλλο σημείο η διεθνής αθλήτρια μίλησε για την προσπάθεια που απαιτείται ώστε να φτάσει ένας αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα επίπεδα του πρωταθλητισμού: «Το ταλέντο δεν φτάνει. Πρέπει να δουλεύει συστηματικά έτσι ώστε να αναδείξει σωστή τεχνική, καλή σωματική και φυσική κατάσταση, αλλά κι επειδή θεωρούμαστε πιο εγκεφαλικό άθλημα να έχει καλή ψυχολογία, αντίληψη και την ικανότητα να μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου. Εννοείται επίσης, ότι πρέπει να δείξεις και μεγάλη πειθαρχία για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο».

Η Χριστοφοράκη επισήμανε την κυριαρχία των Κινέζων στο άθλημα και συμπεριέλαβε την ελληνική εθνική ομάδα των ανδρών στις μεγάλες δυνάμεις του χώρου: «Οι Κινέζοι είναι οι κορυφαίοι. Το πινγκ πονγκ θεωρείται εθνικό σπορ εκεί, έχουν πάρα πολλούς αθλητές και προπονούνται αμέτρητες ώρες. Από την Ασία είναι επίσης πολύ δυνατές η Ιαπωνία και η Κορέα. Από την Ευρώπη η Γερμανία διαθέτει πολύ ισχυρές εθνικές ομάδες σε άνδρες και γυναίκες, η Πορτογαλία είναι πολύ καλή στους άνδρες, ενώ πιστεύω ότι και η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή στους άνδρες. Μακάρι να φτάσουμε κι εμείς στην εθνική γυναικών κάποια στιγμή στο σημείο να είμαστε πολύ καλές διεθνώς».

Για το κομμάτι που σπούδασε και σε σχέση με την επιτραπέζια αντισφαίριση η 25χρονη πρωταθλήτρια δήλωσε: «Θεωρώ ότι οι σπουδές παράλληλα με τον πρωταθλητισμό με βοήθησαν πολύ να είμαι οργανωτική. Επειδή πάντα είχα περιορισμένο χρόνο στο διάβασμα νομίζω ότι με καλό προγραμματισμό και συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις, μπορείς να καταφέρεις να τα συνδυάσεις όλα και όχι μόνο στο διάβασμα. Το κομμάτι της διατροφής και της διαιτολογίας με έχει βοηθήσει γιατί άρχισα κι εγώ να ακολουθώ συγκεκριμένο τρόπο ζωής και προφανώς ξέρω τις σωστές διατροφικές επιλογές σε περίοδο αγώνων έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σώμα μου».

Τέλος για τα επόμενα βήματα στην καριέρα της η αθλήτρια του Ολυμπιακού και της γαλλικής Σαν Πιερέζ τόνισε: «Βασικός στόχος για τη νέα χρονιά είναι να διατηρήσω τον τίτλο μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέλω επίσης, να κάνω αξιόλογη εμφάνιση και σε επίπεδο εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου και να παρουσιαστώ πολύ καλή και με τις ομάδες μου στα διασυλλογικά πρωταθλήματα».

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις δηλώσεις της Χριστοφοράκη το σχετικό βίντεο βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=YTBL7YO-I-M

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ