Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασε 3-1 από το Βέλγιο η εθνική παίδων, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει

Sgouro-Damia Malta_2

Sgouro-Damia Malta_2Το Βέλγιο διέκοψε την πορεία της εθνικής μας ομάδας παίδων προς την πρώτη 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο ξεκίνημα της τρίτης ημέρας των αγώνων, στη Ρίβα ντελ Γκάρντα, το ελληνικό συγκρότημα υπέστη την πρώτη ήττα με 3-1 κι έγινε ακόμα πιο δύσκολη πια η προσπάθειά του για την άνοδο στην 1η κατηγορία. Θα συνεχίσει για τις θέσεις κατάταξης 17-28 και για να φτάσει στον στόχο του πρέπει να κατακτήσει τη 17η θέση. Προερχόμενο από την πρωτιά στο γκρουπ Ι με το απόλυτο των επιτυχιών αντιμετώπισε το πρωί στα πλέι οφ 2 μία δυνατή ομάδα, που αγωνίζεται στην 1η κατηγορία της Ευρώπης. Είχε αξιώσεις σε όλα τα παιχνίδια, αλλά υστέρησε στα πιο κρίσιμα σημεία όπου εμφάνισε νευρικότητα κι έκανε λάθη.

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό laola1.tv. Η ομάδα του Χρήστου Λάμη (ο οποίος αποβλήθηκε από τον διαιτητή και από το δεύτερο παιχνίδι κάθισε στον πάγκο ο Γιώργος Χριστοφοράκης) άρχισε καλά όταν ο Στράτος Δαμιανής πήρε στην παράταση το εναρκτήριο σετ κόντρα στον πρώτο Βέλγο, τον Κνούντε. Ψυχολογικά κυρίως, μέτρησε η κατάληξη του 3ου σετ, το οποίο χάθηκε με οριακή διαφορά. Ο πρωταθλητής Ελλάδας παίδων του 2013 δεν μπόρεσε να ξαναβρεί ρυθμό, έμεινε γρήγορα πίσω στο 4ο σετ και φανερά αγχωμένος έχασε το ματς με 3-1.    

Στο δεύτερο επί μέρους ματς ο πρώτος παίκτης της ελληνικής ομάδας, ο Γιάννης Σγουρόπουλος πλήρωσε τα «νεκρά» του διαστήματα και ηττήθηκε επίσης με 3-1. Αντιμετώπισε τον αριστερόχειρα Νταβός, πήρε τον έλεγχο από την αρχή, αλλά άφησε ανεκμετάλλευτα τρία σετ μπολ! Κράτησε μπάλα μετά τα μέσα του 2ου σετ και ισοφάρισε από 4-7 πίσω, στο 3ο σετ προηγήθηκε 4-1, όμως μετά έπαθε καθίζηση, έχοντας πολλά προβλήματα στο σερβίς και στο τοπ σπιν του αντιπάλου του.

Στο διπλό οι Έλληνες πρωταθλητές επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους συνεργασία και ποιότητα και επικράτησαν με 3-0 των Κνούντε/Πιερέ δεχόμενοι μεγάλη πίεση μόνο στο 2ο σετ.

Ο Σγουρόπουλος συνέχισε αμέσως μετά με στόχο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά δεν το κατάφερε. Η αστάθεια έπαιξε ρόλο κι εδώ καθώς άρχισε ιδανικά και προηγήθηκε, όμως μετά ο Κνούντε πέρασε την τακτική του και πήρε με διαφορά τα επόμενα σετ.  Να προσθέσουμε ότι στην πρώτη φάση το Βέλγιο είχε πάρει την 3η θέση στο γκρουπ Cμε μία νίκη και δύο ήττες και στα πλέι οφ 1, μεταξύ των 3ων ομάδων από τα τέσσερα γκρουπ, έχασε 3-0 από τη Μολδαβία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βέλγιο-Ελλάδα 3-1:

Φλοριάν Κνούντε-Στράτος Δαμιανής 3-1 (12-14, 11-8, 11-9, 11-4)

Λόρενς Νταβός-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-1 (13-11, 8-11, 11-7, 11-6)

Βαλεντίν Πιερέ/Κνούντε-Σγουρόπουλος/Δαμιανής 0-3 (5-11, 9-11, 6-11)

Κνούντε-Σγουρόπουλος 3-1 (5-11, 11-7, 11-7, 11-6)

Η δράση συνεχίζεται από το μεσημέρι για τα ελληνικά χρώματα, ενώ οι παίδες ξαναπαίζουν αύριο και πληροφορήθηκαν το μεσημέρι τους επόμενους αντιπάλους τους. Βρίσκονται στο γκρουπ L με την Ουκρανία και την Αγγλία και θέλουν απαραιτήτως την πρωτιά. Τις αντιμετωπίζουν διαδοχικά τη Δευτέρα στις 12.00 και στις 18.00 αντίστοιχα ώρα Ελλάδας.

 

* Φωτό με τους Δαμιανή/Σγουρόπουλο από τη συμμετοχή τους στο φετινό όπεν της Μάλτας

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ