Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα με πέντε αγώνες αύριο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Ethiniki paidon_2014

Ethiniki paidon_2014Με έντονη διάθεση για δυνατούς αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση των μικρών ηλικιών και αισιοδοξία για διακρίσεις οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης αναχώρησαν νωρίς το πρωί για το 57ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Μετά την πτήση για το Μιλάνο έφτασαν οδικώς στη Ρίβα ντελ Γκάρντα, εκεί όπου αύριο Παρασκευή αρχίζει το ετήσιο event με το αγώνισμα του ομαδικού. Τα ελληνικά χρώματα μετέχουν στη 2η κατηγορία του θεσμού και κάνουν πρεμιέρα στο γυμναστήριο Baltera Expo Fair με συνολικά πέντε ματς. Οι νέοι αντιμετωπίζουν την Ιρλανδία, οι παίδες τη Γεωργία και τη Βουλγαρία και οι κορασίδες τη Σλοβακία και τη Λιθουανία. Η δεύτερη αναμέτρηση των κορασίδων την Παρασκευή μάλιστα, αυτή με τη Λιθουανία, στις 16.00 ώρα Ελλάδας, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, όπως αναφέρει το πρόγραμμα των αγώνων (ιστοσελίδα http://www.eyc2014rivadelgarda.com/index.php/en/). H Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) έχει κάνει γνωστό ότι η διοργάνωση θα καλυφθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσα από το τηλεοπτικό διαδικτυακό Laola1.tv.

Το ομαδικό είναι γι’ άλλη μια χρονιά ο βασικός στόχος της ελληνικής αποστολής με τους παίδες και τους νέους να προσβλέπουν στην άνοδο. Σε κάθε αγώνισμα η προσπάθεια είναι πολύ δύσκολη, καθώς μάλιστα υπάρχει το γνωστό μειονέκτημα της έλλειψης διεθνών αγώνων λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ωστόσο υπάρχει πίστη ότι τα παιδιά μπορούν να πετύχουν κάτι θετικό.   

ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “ΜΠΟΡΟΥΜΕ 8ΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΟ”

Μετά από τους προπονητές μίλησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και από ένας αθλητής για το κάθε εθνικό μας συγκρότημα. Στην ομάδα των παίδων, που είναι η πιο έμπειρη από καλά τεστ στο εξωτερικό, ο Γιάννης Σγουρόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά στη διοργάνωση. Ο κύριος στόχος είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στην 8άδα ή ακόμα και να πάρουμε μετάλλιο! Αρχικά βέβαια, κοιτάμε ν’ ανέβουμε κατηγορία και πιστεύω ότι αυτό εξαρτάται από τη δική μας εμφάνιση. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρωταθλητής Ελλάδας παίδων πριν από την αναχώρηση και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι μπορούμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη και στο διπλό με τον Δαμιανή. Τα πάμε καλά και πιστεύω ότι θα μετρήσει και η εμπειρία, που έχουμε αποκτήσει. Θα τα δώσω όλα και στο απλό για να κάνω κάτι ουσιαστικό». Εκτός από τον Σγουρόπουλο συγκροτούν την ομάδα ο Στράτος Δαμιανής και ο Βασίλης Αντωνιάδης, ενώ υπεύθυνος προπονητής έχει οριστεί ο Χρήστος Λάμης.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: “ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ”

Εthniki Neon_2014Από την εθνική νέων ο Νίκος Αντωνιάδης θεωρεί ματς-κλειδί αυτό με την Ισπανία: «Πηγαίνουμε καλά προπονημένοι και ελπίζουμε σε καλό αποτέλεσμα. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος, θα κοιτάξουμε ξεχωριστά τα τρία παιχνίδια στο γκρουπ και ίσως ο τελευταίος με την Ισπανία να είναι καθοριστικός στην προσπάθειά μας. Εννοώ αν πάρουμε τη νίκη και την πρωτιά στο γκρουπ να βάλουμε τις βάσεις για ν’ ανέβουμε κατηγορία. Είχαμε παίξει στο όπεν της Σερβίας την περασμένη σεζόν με τους Ισπανούς, ήταν πάλι σε όμιλο και είχαμε χάσαμε 3-2. Ο πρώτος παίκτης είναι πολύ δυνατός, αλλά ο Αγγελάκης μπορούσε να τον νικήσει. Νομίζω ότι έχουν άλλον έναν πολύ αξιόλογο αθλητή, που δεν είχε αγωνιστεί σ’ εκείνο το τουρνουά και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.  Πιστεύουμε όμως, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να παίξουμε αυτό που ξέρουμε και λίγο παραπάνω. Είναι πλεονέκτημα, που αντιμετωπίζουμε την Ισπανία στην τελευταία αγωνιστική των γκρουπ κι ελπίζω να βρούμε ρυθμό και να πάρουμε ψυχολογία νικώντας την Ιρλανδία και το Τζέρσεϊ.», δήλωσε ο 16χρονος πρωταθλητής και συνέχισε: «Στα ατομικά αγωνίσματα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για διάκριση. Πέρσι, στο τελευταίο μου παιδικό, είχα καλή πορεία στο ταμπλό, φέτος στο εφηβικό ανεβαίνει η δυσκολία, αλλά θα δούμε». Την εθνική των παίδων αποτελούν ακόμα οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος και Ανδρέας Τσόπελας, ενώ την τεχνική καθοδήγηση έχει αναλάβει ο Γιώργος Χριστοφοράκης.

ΣΟΦΡΑ: “ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ”

Ethniki korasidon_2014Για την Ελένη Σοφρά είναι πολύ θετικό το στοιχείο ότι η ομάδα των κορασίδων πάει στην Ιταλία με υπεύθυνο προπονητή, όπως και στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο: «Ήταν πολύ καλή η προετοιμασία. Προπονηθήκαμε αρκετές ημέρες όλες μαζί, κάναμε ποιοτικές προπονήσεις και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμες. Ελπίζω να βοηθήσει η εμπειρία μου από την περσινή διοργάνωση, ενώ μετράει πολύ που έχουμε ξανά μαζί μας τον κύριο Κώστα. Έχουμε οικειότητα μαζί του, ξέρουμε καλύτερα πλέον τι μας ζητάει και τι μπορούμε να κάνουμε. Από κει και πέρα σίγουρα μας λείπει γενικά η εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις, αλλά όπως κατάλαβα πέρσι δεν είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε. Δεν κάνουμε λόγο για άνοδο, όμως είναι εφικτό να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Μετά με προσπάθεια και δύναμη θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Ο Κωστόπουλος έχει επίσης στην ομάδα την Έλλη Φίσερ και την  Κριστίν Σεβνταγιάν.

Στη Ρίβα ντελ Γκάρντα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 39 ομάδες νέων, 32 νεανίδων (θυμίζουμε ότι εκεί η Ελλάδα θα είναι απούσα στο ομαδικό και απλά θα έχει εκπροσώπηση στα ατομικά από τη Θάλεια Κορδούτη), 42 παίδων και 36 κορασίδων. Θ’ αγωνιστούν περίπου 550 αθλητές και αθλήτριες. Στο ομαδικό η πρωτιά στον όμιλο αφήνει πολλές ελπίδες για άνοδο, ενώ η 2η θέση απαιτεί αργότερα μόνο νίκες και κατάληψη της 17ης θέσης.    

Το πρόγραμμα των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ σε ώρες Ελλάδας (μία ώρα πίσω σε σχέση με την τοπική), όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων:

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Ι:

Παρασκευή 11 Ιουλίου, 16.00: Ελλάδα-Ιρλανδία  

Σάββατο 12 Ιουλίου, 10.00: Ελλάδα-Τζέρσεϊ

Σάββατο 12 Ιουλίου, 18.00: Ισπανία-Ελλάδα

ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Ι:

Παρασκευή 11 Ιουλίου, 12.00: Ελλάδα-Γεωργία

Παρασκευή 11 Ιουλίου, 18.00: Ελλάδα-Βουλγαρία

Σάββατο 12 Ιουλίου, 14.00: Ελλάδα-Νορβηγία

ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ F:

Παρασκευή 11 Ιουλίου, 10.00: Σλοβακία-Ελλάδα

Παρασκευή 11 Ιουλίου, 16.00: Λιθουανία-Ελλάδα

Σάββατο 12 Ιουλίου, 10.00: Λουξεμβούργο-Ελλάδα

Σάββατο 12 Ιουλίου, 16.00: Ουκρανία-Ελλάδα

 

* Φωτό: Οι τρεις εθνικές μας ομάδες με τους προπονητές τους κατά την πρωινή αναχώρηση από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Κατά σειρά οι παίδες, οι νέοι και οι κορασίδες. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ