Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρεκόρ καριέρας ο Γκιώνης, ανέβηκε στο νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης

TT153

TT153Όλο και πιο ψηλά στη διεθνή κατάταξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης εμφανίζεται ο Παναγιώτης Γκιώνης μέσα στο 2014. Από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκεται σταθερά μέσα στους πρώτους 30 του κόσμου και τον Ιούλιο, στο τελείωμα πια μίας εξαιρετικής χρονιάς σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και με την εθνική ομάδα, ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού φιγουράρει στο νούμερο 23! Αυτή είναι πλέον η καλύτερη θέση της καριέρας του στο διεθνές ranking list ύστερα από την 27η, στην οποία ήταν τον Ιούνιο. Αυτή ήταν η σημαντικότερη είδηση για το ελληνικό πινγκ πονγκ από τους πίνακες, που ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής ομοσπονδία κι από κει και πέρα είχαν πτώση όλοι οι βασικοί αθλητές των εθνικών μας ομάδων. Σημειώνεται βεβαίως ότι κατά τον προηγούμενο μήνα δεν είχε συμμετοχή κάποιος Έλληνας αθλητής σε αξιολογημένη διεθνή διοργάνωση.

Στους άνδρες ο Γκιώνης κράτησε τους ίδιους βαθμούς (2.325), ωστόσο ανέβηκε στην κατάταξη γιατί τον ευνόησαν μετακινήσεις συναθλητών του. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα υποχώρησε στο νούμερο 84 από 79 (έχει κι αυτός πάντως, τους 2.086 βαθμούς του Ιουνίου) και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 121 από 114. Ο Κώστας Λαγογιάννης μετακινήθηκε στο 243 (από 233) και ο Τάσος Ρηνιώτης στο 354 (από 339). Από τα νεότερα παιδιά, ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι στο 943 (από 925), ο Στράτος Δαμιανής στο 1.034 (από 1.014) και ο Γιώργος Σταματούρος στο 1.133 (στην πρώτη του παρουσία είχε εμφανιστεί στο 1.096).

Με την ένδειξη ότι έχουν συμπληρώσει τέσσερις μήνες χωρίς διεθνείς αγώνες και είναι κοντά στο να βγουν από τους πίνακες συνεχίζουν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (στο 614) και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (στο 636), ενώ αυτό τον μήνα δεν βρίσκονται στους πίνακες οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Νίκος Αντωνιάδης και Πάρις Ζώνιος.

Στο ranking list των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου υποχώρησε στο νούμερο 252 (από 246), η Αγγελίνα Παπαδάκη στο 297 (από 290) και η Μαρία Χριστοφοράκη στο 309 (από 303). Η Φιλαρέτη Εξάρχου βγήκε από τους πίνακες έχοντας συμπληρώσει καιρό χωρίς διεθνείς αγώνες. Από τα νεότερα κορίτσια το ίδιο ισχύει για τη μικρή Στέλλα Πατεράκη, ενώ η Γεωργία Ζαβιτσάνου, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη, η Χριστιάνα Κανάρη και η Θάλεια Κορδούτη εμφανίζονται με την γκρι ένδειξη και θεωρητικά είναι στις θέσεις 486, 664, 673 και 708 αντίστοιχα.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

Για τη Ρίβα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας αναχωρούν αύριο οι εθνικές μας ομάδες μικρών ηλικιών προκειμένου να πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, που θα γίνει εκεί από τις 11 έως τις 20 Ιουλίου. Ολοκλήρωσαν την προετοιμασία στο Σ.Ε.Φ. σήμερα το μεσημέρι και θα κάνουν την τελευταία τους προπόνηση αύριο στο γυμναστήριο των αγώνων. Στη γειτονική χώρα μεταβαίνουν οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Τσόπελας, οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης και οι κορασίδες Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ, Κριστίν Σεβνταγιάν με συνοδούς τους σωματειακούς προπονητές Γιώργο Χριστοφοράκη (θα είναι υπεύθυνος στους νέους), Χρήστο Λάμη (παίδες) και Κωνσταντίνο Κωστόπουλο (κορασίδες). Το πρόγραμμα ανοίγει το ομαδικό, όπου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στις προαναφερόμενες τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες του πρωταθλήματος. Στις 15 του μήνα θα πάει στη Ρίβα ντελ Γκάρντα και η νεάνιδα Θάλεια Κορδούτη για να μετάσχει στα ατομικά αγωνίσματα της κατηγορίας της.   

* Η I.T.T.F. ανακοίνωσε και τους πίνακες αξιολόγησης για τις μικρές ηλικίες. Στην κατηγορία κάτω των 21 ετών ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι στο νούμερο 517, ο Στράτος Δαμιανής στο 604 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 703. Με την γκρι ένδειξη ότι βρίσκονται καιρό χωρίς διεθνή ματς υπολογίζονται ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο 264 και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 277. Στις Νέες γυναίκες η Κατερίνα Τόλιου πήγε στο 114, ενώ με το γκρι σημάδι συναντάμε τη Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 274, τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη στο 419, τη Χριστιάνα Κανάρη στο 429 και τη Θάλεια Κορδούτη στο 460.

Στην κατηγορία των αθλητών U18: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος μετακινήθηκε στο νούμερο 348, ο Στράτος Δαμιανής στο 429 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 527. Στον αντίστοιχο πίνακα των νεανίδων όλα τα κορίτσια έχουν τη γκρι ένδειξη και υπολογίζονται στο νούμερο 295 η Γεωργία Χατζηλυγερούδη, στο 303 η Χριστιάνα Κανάρη και στο 330 η Θάλεια Κορδούτη.

Στους αθλητές U15 ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι στο νούμερο 83, ο Στράτος Δαμιανής στο 117 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 177.

                                     

* Η φωτό του Παναγιώτη Γκιώνη τραβηγμένη στο Σ.Ε.Φ. από τον Πέτρο Γιαννακούρη

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ