Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συμμετοχή από 45 χώρες στο Ευρωπαϊκό ανδρών-γυναικών

Meo Arena_Lisbon

Meo Arena_LisbonΚαθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, οι άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη γηραιά ήπειρο ασχολούνται αναγκαστικά και με το Ευρωπαϊκό της μεγάλης κατηγορίας. Οι καλοκαιρινές διακοπές περνάνε …πάντα γρήγορα και η φετινή διοργάνωση, που περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του ομαδικού, έρχεται τον Σεπτέμβριο κιόλας, για πρώτη φορά  ξανά τόσο νωρίς ύστερα από τέσσερα χρόνια! Θέλοντας και μη λοιπόν, οι εθνικές ομάδες βάζουν από τώρα στη σκέψη τους το κορυφαίο eventκαι διαμορφώνουν έτσι το πρόγραμμά τους ώστε να είναι έτοιμες για τους αγώνες της Λισσαβώνας (24-28/09). Παράλληλα, οι διοργανωτές και η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) δημοσιεύουν νέα και η τελευταία ενημέρωση έχει να κάνει με τον αριθμό των ομάδων, που θ’ αγωνιστούν στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές δηλώσεις συμμετοχής συνολικά 45 χώρες θα έχουν εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Σαράντα τρεις και στις δύο κατηγορίες, η Κύπρος θα παρατάξει μόνο ανδρική ομάδα και η Ουαλία μόνο γυναικεία.

Υπάρχουν επίσης δέκα χώρες, οι οποίες θα είναι απούσες από το ετήσιο ραντεβού. Πρόκειται για τις Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία, Γεωργία, Γροιλανδία, Γκέρνσεϊ, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο, Π.Γ.Δ.Μ. και IsleofMan. Η καταληκτική ημερομηνία για τις οριστικές δηλώσεις συμμετοχής, που γίνονται on-line, είναι η 15η Αυγούστου και εννέα ημέρες αργότερα θα διεξαχθεί η κλήρωση της φάσης των γκρουπ. Στην 1η κατηγορία (Championship Division) θα πάρουν μέρος 16 ομάδες, στη 2η (Challenge Division) άλλες 16 και οι υπόλοιπες θα πάνε στην 3η (Standard Division). Οι τελευταίες αλλαγές της E.T.T.U. δεν «άγγιξαν» το σύστημα διεξαγωγής του κάθε αγώνα κι έτσι τα παιχνίδια θα συνεχίζουν να κρίνονται υπέρ της ομάδας, που θα φτάνει πρώτη στα τρία νικηφόρα ματς.

Η Γερμανία είναι η σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης και στα δύο αγωνίσματα και θα τεθεί 1ο φαβορί και η Ελλάδα θα είναι 2η στα seedingτων ανδρών χάρη στην πρωτοφανή επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου, που σημείωσε πέρσι στο Σβέσατ της Αυστρίας. Οι διεθνείς ξεκουράζονται από την αρχή του μήνα κι έχουν πάρει ειδικό ατομικό πρόγραμμα (κυρίως φυσικής κατάστασης) από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή προκειμένου να το ακολουθήσουν στην περίοδο των διακοπών.

Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει στο γυμναστήριο Meo Arena, το οποίο θα έχει 16 τραπέζια για τους αγώνες και 18 σε άλλο σημείο για την προπόνηση των αθλητών. Το επίσημο website της διοργάνωσης είναι www.2014eurotabletennis.com και η σελίδα της στο facebook 
https://www.facebook.com/pages/Euro-Table-Tennis-2014/1434244660167042?fref=ts.  

 

* Φωτό: Το κλειστό γυμναστήριο Meo Arena που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (φωτό από το site της E.T.T.U.)

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ