Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι δηλώσεις των προπονητών για τους στόχους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

P6303179

P6303179Οι πρώτες κουβέντες για τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες της ελληνικής αποστολής στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων ανήκουν στους προπονητές. Τον Χρήστο Λάμη, τον Γιώργο Χριστοφοράκη και τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, τους τρεις σωματειακούς προπονητές, που κλήθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να βοηθήσουν την προσπάθεια στη Ρίβα ντελ Γκάρντα και ορίστηκαν υπεύθυνοι στις ομάδες παίδων, νέων και κορασίδων αντίστοιχα. Τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση για την Ιταλία (η διοργάνωση θυμίζουμε γίνεται από τις 11 έως τις 20 Ιουλίου) η ιστοσελίδα της ομοσπονδίας ζήτησε από τους τρεις τεχνικούς τις πρώτες δηλώσεις για τους στόχους στην κορυφαία διοργάνωση των μικρών ηλικιών. Όπως είναι φυσικό επικεντρώθηκαν στο ομαδικό, το οποίο προηγείται και χρονικά. Ο Χρήστος Λάμης τόνισε ότι οι παίδες έχουν στη σκέψη τους μόνο την άνοδο στην 1η κατηγορία της γηραιάς ηπείρου. Ο Γιώργος Χριστοφοράκης εξέφρασε την ίδια επιθυμία για τους νέους με τη σημείωση ότι είναι πολύ δύσκολη η πρωτιά στον όμιλο, ενώ για τη λιγότερο έμπειρη ομάδα των κορασίδων ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος επισήμανε ότι πρωταρχική επιδίωξη είναι οι καλές εμφανίσεις.

Πριν δούμε τις δηλώσεις των τριών τεχνικών να προσθέσουμε ότι η προετοιμασία των διεθνών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κυλάει απολύτως ομαλά και συνεχίζεται το απόγευμα. Δύο προπονήσεις θα γίνουν αύριο και μία την Τετάρτη, παραμονή της αναχώρησης για τη γειτονική χώρα.    

P6303182Χρήστος Λάμης: «Ξεκάθαρος στόχος μας στο ομαδικό είναι η άνοδος στην 1η κατηγορία του θεσμού. Είμαστε φαβορί στο γκρουπ και θεωρώ ότι δεν θα συναντήσουμε μεγάλη δυσκολία για να το επιβεβαιώσουμε κόντρα στη Βουλγαρία, τη Νορβηγία και τη Γεωργία. Είμαι αισιόδοξος και για τα νοκ άουτ μετά και πιστεύω ότι με καλή απόδοση και την κατάλληλη προσοχή θα τα καταφέρουμε. Η προετοιμασία πάει καλά και η εμπειρία του Σγουρόπουλου και του Δαμιανή από διεθνή τουρνουά θα βοηθήσει σημαντικά. Θα χρειαστεί βέβαια να δείξουμε και γρήγορη προσαρμογή γιατί έχουμε ένα δίμηνο χωρίς αγώνες, ενώ ο Στράτος παίζει πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Αντωνιάδης θα κάνει την παρθενική του συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση, θα είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτόν, πάντως πιστεύω ότι θα πάρει τις ευκαιρίες του για ν’ αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Στα στομικά ελπίζω σε καλό πλασάρισμα με τον Γιάννη και τον Στράτο. Έχουν δοκιμαστεί σε παιχνίδια με καλούς παίκτες στο εξωτερικό κι έχουν δείξει ότι αν βρεθούν σε καλή κατάσταση μπορούν να φτάσουν σε αξιόλογη θέση και στο διπλό».

Γιώργος Χριστοφοράκης: «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Στη φάση των γκρουπ δείχνουν ξεκάθαρα τα πράγματα, καθώς η Ισπανία είναι δυνατή ομάδα, όπως έχω μάθει, ενώ η Ιρλανδία και το νησί Τζέρσεϊ είναι του χεριού μας. Έχει μεγάλη δυσκολία η πρωτιά στο γκρουπ δηλαδή. Θα προσπαθήσουμε να βγούμε νικητές στον όμιλο κι αν το καταφέρουμε δημιουργείται καλύτερη προοπτική στα νοκ άουτ. Αν πάρουμε τη 2η θέση, τότε πρέπει να δούμε ποια διασταύρωση θα έχουμε αφού πιθανότατα θα πέσουμε σε καλή ομάδα από την 1η κατηγορία. Στους νέους έχουμε αθλητές με εμπειρία από αυτή τη διοργάνωση κι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, γιατί η άνοδος είναι στόχος της ομάδας. Νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις για τα ατομικά, αφού οι κληρώσεις γίνονται στα μέσα του μήνα, πάντως θέλω να πιστεύω ότι ο Αγγελάκης μπορεί να φτάσει σε διάκριση».

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος: «Η μία μόνο από τις τρεις κορασίδες μας, η Σοφρά, έχει εμπειρία από Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς ήταν και στην περσινή αποστολή. Η Σεβνταγιάν δεν έχει παραστάσεις από αγώνες στο εξωτερικό, ενώ η 13χρονη Φίσερ, ναι μεν έχει παίξει σε διεθνή τουρνουά, όμως πρώτη φορά πηγαίνει σε μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων και θα χρειαστεί να τη βοηθήσουν και οι μεγαλύτερες. Είμαστε στη 2η κατηγορία, είμαστε με ομάδες, που είναι πιο κοντά στις δικές μας δυνατότητες κι αυτό σημαίνει ότι τα κορίτσια μπορούν με καλές εμφανίσεις να παλέψουν για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Για άνοδο δεν μπορούμε να μιλάμε διότι δεν ξέρουμε καλά τις δικές μας δυνατότητες, αλλά και των υπολοίπων ομάδων του γκρουπ. Είμαστε με Σλοβακία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο και Ουκρανία και για να φανεί η δυσκολία αρκεί να επισημάνω ότι μπήκαμε 5ες στο γκρουπ, που σημαίνει ότι δεν είχαμε καθόλου βαθμολογία και βρεθήκαμε τόσο χαμηλά. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, για ό,τι καλύτερο βλέποντας κάθε αγώνα ξεχωριστά. Καλές εμφανίσεις θέλουμε πρώτιστα και στα ατομικά, όμως για να πούμε κάτι περισσότερο πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάμε στα ομαδικά γιατί μετράει και ψυχολογικά».

Θυμίζουμε ότι την εθνική νέων αποτελούν οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Τσόπελας, την ομάδα παίδων οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης και αυτή των κορασίδων οι Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ και Κριστίν Σεβνταγιάν. Στην Ιταλία θα πάει για τα ατομικά αγωνίσματα και η νεάνιδα Θάλεια Κορδούτη συνοδευόμενη από τον πατέρα της και προπονητή της Γιάννη. Τα ζευγάρια στα διπλά θα τα αναφέρουμε προσεχώς διότι κάποια παιδιά αναζητούν ακόμα παρτενέρ και μπορεί και να βρουν και επί τόπου.

 

Φωτό 1: Ο Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος καθώς ετοιμάζεται να κάνει προπόνηση με πολλά μπαλάκια στην ‘Ελλη Φίσερ.

Φωτό 2: Ο Γιώργος Χριστοφοράκης και ο Χρήστος Λάμης, στο βάθος δεξιά, επιβλέπουν προπόνηση των διεθνών στο Σ.Ε.Φ.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ