Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αθλητές που εξασφάλισαν πρόκριση για το Λονδίνο από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό

Ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια στους άνδρες και η Σουηδέζα Ματίλντα Έκολμ στις γυναίκες αναδείχτηκαν το βράδυ της Κυριακής πρωταθλητές στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά της Ντόχα, την τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα, η οποία έδωσε προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης . Στον τελικό έφτασαν ο Ισπανός Κάρλος Μασάδο και η Τσέχα Ντάνα Χαντάκοβα αντίστοιχα. Ο Απολόνια χάρισε στην Πορτογαλία την τελευταία εναπομείνασα θέση για το ομαδικό του Λονδίνου και σε αυτό τα αγώνισμα θα μετάσχει ο ίδιος.

Στις γυναίκες συμπλήρωσε τριάδα για το ομαδικό η Ισπανία με δύο προκρίσεις στο Κατάρ. Η Σάρα Ραμίρεζ, που κατέκτησε την 3η θέση και η Γκαλία Ντβόρακ, η οποία αρκέστηκε στην 4η θέση, πήραν μεν τα ολυμπιακά «εισιτήρια», όμως μόνο μία έχει το δικαίωμα να παίξει σε απλό και ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες (πρώτη είχε εξασφαλίσει πρόκριση από το παγκόσμιο ranking list η Σεν Γιανφέι). Με βάση την κατάταξη στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό η Ραμίρεζ, που τερμάτισε ψηλότερα από τη συμπατριώτισσά της θα μετάσχει και στα δύο αγωνίσματα, ενώ η Ντβόρακ θ’ αγωνιστεί στο ομαδικό.

Όσον αφορά στον συνολικό αριθμό των προκρίσεων από την Ντόχα η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος ανέφερε στο ρεπορτάζ της, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ότι στους άνδρες δίνονται δέκα ολυμπιακές προκρίσεις, ενώ στις γυναίκες οι προνομιούχες θέσεις θα είναι οκτώ σε συνδυασμό πάντα με τα τελευταία «εισιτήρια» που κρίνονταν για το ομαδικό. Σημειώνεται πάντως, ότι την 9η θέση πήρε η Ρωσίδα Οξάνα Φαντέεβα και τη 10η η Ουγγαρέζα Πέτρα Λόβας. Για όλους όσους βρέθηκαν σε θέσεις πρόκρισης από το Κατάρ απομένει απλά η επίσημη επικύρωση από τις Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών τους.

Οι δέκα πρώτοι αθλητές και οι οκτώ πρώτες αθλήτριες στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά είναι οι εξής:

Στους άνδρες:

1. Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)

2. Κάρλος Μασάδο (Ισπανία)

3. Ολεξάντρ Ντίντουκ (Ουκρανία)

4. Γουάνγκ Ζενγκ Γι (Πολωνία)

5. Αντρέι Γκάσινα (Κροατία)

6. Βανγκ Μπόρα (Τουρκία)

7. Μιχάι Μπομποτσίκα (Ιταλία)

8. Άλαν Μπέντσεν (Δανία)

9. Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (Ουκρανία)

10. Μάτις Μπούργκις (Λετονία)

Στις γυναίκες:

1. Ματίλντα Έκολμ (Σουηδία)

2. Ντάνα Χαντάκοβα (Τσεχία)

3. Σάρα Ραμίρεζ (Ισπανία)

4. Γκαλία Ντβόρακ (Ισπανία)

5. Άννα Τικομίροβα (Ρωσία)

6. Γιάνα Νόσκοβα (Ρωσία)

7. Λι Χο Τσινγκ (Χονγκ Κονγκ)

8. Χουάνγκ Μέντες Λέι (Πορτογαλία)

                                                                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ