Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι Γάλλοι Ουές, Μπουλουσά έρχονται για Πέρα και Ολυμπιακό και προσθέτουν ποιότητα και θέαμα στην Α1!

Ouaiche 3

Ouaiche 3Τόσα χρόνια τιμούν Έλληνες διεθνείς με την παρουσία τους τα γαλλικά εθνικά πρωταθλήματα. Φέτος ήρθε η στιγμή (να γίνει το σαφώς πιο δύσκολο Bouloussaβήμα και) να φέρουν και τα ελληνικά σωματεία εδώ σπουδαίους Γάλλοι αθλητές! Ο πρωταθλητής της Α1 Ολυμπιακός και ο δευτεραθλητής Α.Σ. Πέρα εντάσσουν στο δυναμικό τους από έναν εγνωσμένης αξίας Γάλλο διεθνή και «εκτοξεύουν» το ενδιαφέρον στο επερχόμενο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον 19χρονο Μεχντί Μπουλουσά (δεξιά), που αγωνίζεται παράλληλα στη 2η κατηγορία της Γαλλίας. Θυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν είχε στις τάξεις του τον Πορτογάλο διεθνή Ένιο Μέντες, ο οποίος τον βοήθησε καθοριστικά να επιστρέψει στους τίτλους. Ο Α.Σ. Πέρα συμφώνησε επίσης για μία αγωνιστική περίοδο με τον Στεφάν Ουές (αριστερά), ο οποίος αναδείχτηκε το 2014 πρωταθλητής Γαλλίας στο απλό ανδρών! Οι «Πολίτες» ξαναπαίρνουν ξένο αθλητή ύστερα από πάρα πολύ καιρό, ενώ είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που θα κοσμήσουν αθλητές από την πρώην δευτεραθλήτρια κόσμου και πρωταθλήτρια Ευρώπης το ελληνικό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα, που είναι σίγουρο ότι θ’ ανέβει σε ποιότητα και θα γίνει πιο συναρπαστικό με βάση πολλές ακόμα μεταγραφικές κινήσεις. Και ειδικά για τους δύο βασικούς «μονομάχους» ξεχωρίζει και μία αλλαγή ελληνικού χρώματος με τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Κώστα Παπαγεωργίου να γυρίζει στον Ολυμπιακό και τον δευτεραθλητή Γιάννη Βλοτινό στο Πέρα. Επίσης, επέστρεψε στην Ελλάδα ο Παπαδημητρίου, πάνε στην Πάτρα οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι, η Χριστοφοράκη, η Ζαβιτσάνου και η Γεωργιάδου περιλαμβάνονται στις σημαντικότερες μετακινήσεις στο εσωτερικό. Η Επιτροπή Μεταγραφών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ενέκρινε συνολικά 362 αιτήσεις μεταγραφών.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΥΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΟΥΣΑ

Η έλευση των δύο Γάλλων λοιπόν, αποτέλεσε τη μεγάλη είδηση στο φετινό δούναι και λαβείν των σωματείων. Ο Στεφάν Ουές είναι 21 ετών και γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993. Αριστερόχειρας επιθετικός πραγματοποίησε πριν από λίγους μήνες τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του με την πρωτιά στο απλό του γαλλικού πρωταθλήματος. Στον τελικό είχε νικήσει τον Κριστόφ Λεγκού. Χάρη σε αυτή τη διάκριση συμπεριλήφθηκε αργότερα στην αποστολή των «τρικολόρ» για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 2013 αγωνίστηκε σε δύο World Tour φτάνοντας μέχρι και τους «32» του απλού ανδρών, ενώ το 2011 στο όπεν του Μαρόκου μπήκε στην 8άδα του διπλού και τη 16άδα του απλού ανδρών. Μία από τις σημαντικότερες νίκες του ήταν αυτή, που πέτυχε πέρσι στο WorldTourτης Σεούλ, απέναντι του Κορεάτη διεθνή Τσο Εόν Ράε, νούμερο 20 του κόσμου τοτε. Την περασμένη περίοδο ο Ουές αγωνίστηκε στη γαλλική λίγκα με τα χρώματα της Βιλνέβ. Τον Ιούνιο βρίσκεται στο νούμερο 182 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών και στο 40 της αντίστοιχης των αθλητών έως 21 ετών.

Ο Μεχντί Μπουλουσά είναι δεξιόχειρας ψηλός επιθετικός που έκλεισε πριν από λίγο καιρό τα 19 του χρόνια (γεννημένος στις 15 Μαΐου 1995). Τη σεζόν 2012-2013 έπαιξε μαζί με τον Παπαγεωργίου στη Φοντενέι. Στο χρονικό διάστημα 2004-2010 ήταν στη Σεν Ντενί και σε αυτή επέστρεψε την περσινή περίοδο. Το 2013 αναδείχτηκε «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό νέων και «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στο ίδιο αγώνισμα. Σε ατομικό επίπεδο έγινε το 2008 πρωταθλητής Γαλλίας στο απλό νέων, ενώ επίσης στο απλό έχει τρία χάλκινα μετάλλια σε ισάριθμα τουρνουά νέων του WorldJuniorCircuit το 2012 και το 2013. Σημείωσε την καλύτερή του νίκη εναντίον του Σουηδού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης Γιόργκεν Πέρσον στις 10 Φεβρουαρίου του 2013 στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Ελβετίας. Εξάλλου, στο πρωτάθλημα της ProBτην περασμένη σεζόν και στην αναμέτρηση με τη Μετς είχε νικήσει τον (νέο συμπαίκτη του) Τάσο Ρηνιώτη. Είναι νούμερο 236 στο τρέχον ranking list των ανδρών και 64 σε αυτόν των Under 21.

Η παρουσία των δύο αθλητών (οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιηθούν σε όλα τα Σαββατοκύριακα από τις ομάδες τους) προσθέτει ποιότητα, κύρος και θέαμα στο πρωτάθλημα και φυσικά κάνει πολύ δυνατή και αμφίρροπη και τη φετινή κόντρα των δύο βασικών διεκδικητών του τίτλου.   

Επιπλέον, ο Κώστας Παπαγεωργίου θα φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού ύστερα από εννέα χρόνια. Είχε πάρει δύο πρωταθλήματα με τους Πειραιώτες το 2004 και το 2005, αμέσως μετά πήγε στο Πέρα, όπου πανηγύρισε επτά τίτλους και αυτό το καλοκαίρι επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Ο Ντανιέλ Τσιόκας δεν θα είναι φέτος στην ομάδα, καθώς προτίμησε να παίξει για τον Α.Ο. Ελληνικού στη Β΄Εθνική και τη βασική τριάδα των Ουές, Παπαγεωργίου, Ρηνιώτη θα συμπληρώσουν οι νεαροί διεθνείς Ανδρέας Τσόπελας και Γιώργος Σταματούρος (επιστροφή από τον Δ.Α.Ο. Ταύρου ο τελευταίος). 

Ο Γιάννης Βλοτινός είχε πάει νεαρός από τον Αρίωνα Μυτιλήνης στον Α.Σ. Πέρα και γεύτηκε τη χαρά έξι πρωταθλημάτων Ελλάδας από το 1991 έως το 2001. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ανέβασε στην Α2 τους Αετούς Πόλης, τη θυγατρική ομάδα του Α.Σ. Πέρα και τώρα επέστρεψε για πρωταθλητισμό στο σωματείο του Παλαιού Φαλήρου όπου είναι και προπονητής. Στην πολύ δυνατή ομάδα παραμένουν ο Κώστας Λαγογιάννης και ο Λευτέρης Μάκρας.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα επανεμφανίζεται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Μετά τον τίτλο του Α.Ο. Ταταύλα το 2011 μετακινήθηκε ξανά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στη Μπουντεσλίγκα 2 και την Μπρακβέντε και φέτος αποφάσισε να ενισχύσει τον Α.Ο. Ταταύλα, όπου θα είναι υπεύθυνος και στον προπονητικό τομέα. Η ομάδα κρατά τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών Στέφανο Μανουσώφ και τον νεαρό διεθνή Πάρι Ζώνιο, οπότε μπορεί να παρουσιαστεί σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Μία πολύ καλή τετράδα ομάδων συμπληρώνεται από τον Ίφιτο Πατρών. Το νεοφώτιστο στην Α1 σωματείο καταφέρνει να κάνει και φέτος σημαντικές προσθήκες, καθώς θα έχει στις τάξεις του τα μέλη της εθνικής ανδρών Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Τα αδέρφια, που προέρχονται από τον ΑΟ. Πεύκης, αγωνίστηκαν μαζί και πέρσι στον Α.Ο. Αμφιθέας. Στον Ίφιτο παραμένει ο πρώην διεθνής στις μικρές ηλικίες Ανδρέας Τσεγγενές, που έκανε πέρσι πολύ καλή χρονιά.

Επίσης, οι κορυφαίοι παίδες Στράτος Δαμιανής και Γιάννης Σγουρόπουλος μετακινήθηκαν από τον Α.Ο. Ταταύλα στον Άρη Βούλας.

Στις γυναίκες ο πρωταθλητής Α.Σ. Πέρα Αθηνών απέκτησε τη Γεωργία Ζαβιτσάνου. Η νικήτρια του όπεν της Κύπρου το 2013 αγωνίστηκε την περασμένη χρονιά στον δευτεραθλητή Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα παραμένουν στην ομάδα και οι τρεις αθλήτριες, που την οδήγησαν φέτος στον τίτλο, η Λάουρα Νικουλάε, η Χριστίνα Φίλη και η Όλγα Γεωργοπούλου.

Ο Ολυμπιακός ενέταξε ξανά στο δυναμικό του τη Μαρία Χριστοφοράκη, που είχε αποχωρήσει το 2010 κατακτώντας κι ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2009). Στον Ολυμπιακό πήγε και η διεθνής νεάνιδα Κωνσταντίνα Παρίδη, που ήταν σε άλλη ομάδα του Πειραιά, τον Φοίνικα. Την αντίθετη ακριβώς διαδρομή έκανε η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας Δέσποινα Δάνδουλα, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στον Φοίνικα. Ο Ολυμπιακός κράτησε στη σύνθεσή του τη Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα συνεπώς εγείρει ξανά απαιτήσεις για τον τίτλο.

Ανταγωνιστικός θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ο Δ.Α.Ο. Ταύρου. Ύστερα από μία σεζόν στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης γύρισε στην ομάδα η πρώην διεθνής Ελένη Γεωργιάδου και μένουν σε αυτή η Κατερίνα Τόλιου, η Αλίκη Κιούφη και η Κωνσταντίνα Μάγκου. Στη Χ.Α.Ν.Θ. επανήλθε άμεσα η Βάνια Ζάνεβα-Στάλεβα.

Στα αξιοσημείωτα και τα εξής:

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 1994 Μαρία Μοίρου θα παίξει στον νεοφώτιστο στην Α1 Ο.Ε.Α. Έδεσσας, ενώ στο ίδιο πρωτάθλημα η διεθνής νεάνιδα Φιλία Εμίρη πήγε στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας από την Αθηνά Μαγκουφάνας. Στην Έδεσσα εγγράφηκε και η πρώην πρωταθλήτρια των νεαρών ηλικιών Δήμητρα-Θωμαϊς Τσεκούρα, που πέρσι έπαιξε στην Τσεχία. 

Ο επανακάμψας στην Α2 εθνική κατηγορία Παναθηναϊκός πήρε τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών Αντώνη Μαλινάκη και τον 1ο Βαλκανιονίκη του διπλού μικτού νέων το 1996 Κλαούντιο Κύρου.

Η Φιλαρέτη Εξάρχου θ’ αγωνιστεί φέτος σε τοπικό επίπεδο! Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 θα ενισχύσει τον Α.Σ.Ε.Α Φλώρινας και θα τον βοηθήσει ν’ ανέβει στην Α2 κατηγορία. Στο ίδιο σωματείο έκανε δελτίο η παλιά διεθνής Διάνα Ζέρδιλα αν και είχε ανακοινώσει από καιρό ότι αποσύρεται από τη δράση.

Στη Β΄Εθνική ανδρών ο Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου από τη Θεσσαλονίκη θα συνεργαστεί φέτος με τον Βούλγαρο Ντανιέλ Ιβάνοφ, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Ηρακλής, που ενεργοποιήθηκε ξανά φέτος, θα έχει στη σύνθεσή του διακεκριμένους αθλητές, όπως τους Δημήτρη Γκουτζίδη, Μανώλη Σγουρομάλλη, Παναγιώτη Πετρή, Παναγιώτη Σιαμίδη και Αλέξη Πίττα.

ΠΟΙΟΙ Θ’ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έντεκα θα είναι και αυτή τη σεζόν οι Έλληνες πρωταθλητές, που θ’ αγωνιστούν στο εξωτερικό και θα τους δούμε συνολικά σε πέντε διαφορετικές χώρες. Εν καιρώ αναμένεται να κλείσουν και άλλες τέτοιες μετακινήσεις:  

Παναγιώτης Γκιώνης (Μπορούσια Ντίσελντορφ, 1η κατηγορία Γερμανίας)

Καλλίνικος Κρεάνγκα (Ενεμπόν 1η κατηγορία Γαλλίας)

Κώστας Παπαγεωργίου (Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, 2η κατηγορία Γαλλίας)

Κώστας Λαγογιάννης (Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ, 2η κατηγορία Γαλλίας)

Τάσος Ρηνιώτης (Σουά ΤΤ, 4η κατηγορία Γαλλίας)

Γιώργος Φραγκούλης (Μπαγιάρ Αρζεντάν, 2η κατηγορία Γαλλίας)

Μαρία Χριστοφοράκη (Σαν Πιερέζ, 3η κατηγορία Γαλλίας)

Αγγελίνα Παπαδάκη (Νορμπέλο, 1η κατηγορία Ιταλίας)

Φιλαρέτη Εξάρχου (Στόρφορς, 1η κατηγορία Σουηδίας)

Γεωργία Ζαβιτσάνου (Αμικάλ, 4η κατηγορία Γαλλίας)

Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου (FVPΡότερνταμ, 1η Ολλανδίας)

Στον κατάλογο των αθλητών, που έχουν συμφωνήσει με ομάδες του εξωτερικού μέχρι τώρα, συμπεριλαμβάνονται ακόμα ο Γιώργος Κυριακόπουλος (Φενέρμπαχτσε Veteran, Α΄κατηγορία Τουρκίας) και ο Γιάννης Τσίτρας (Άρης Λεμεσού, Α΄κατηγορία Κύπρου).

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ