Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νέα σωματεία και επαναδραστηριοποιήσεις

Triton kalokairi_1984

Triton kalokairi_1984Κάθε ίδρυση νέου σωματείου και κάθε επαναδραστηριοποίηση είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Είναι ένα ακόμα σημάδι ότι το άθλημα μπορεί να διαδοθεί και να καλλιεργηθεί σωστά σε διάφορα μέρη της χώρας, μία νέα ελπίδα για την ανάπτυξή του, ειδικά όταν οι νέες κινήσεις έχουν καλές προοπτικές. Υπό αυτό το πρίσμα αποτελεί πολύ ευχάριστη είδηση για την ομοσπονδία το ξεκίνημα πέντε σωματείων και η επιστροφή στη δράση τεσσάρων ακόμα! Μάλιστα, κάποιες επαναδραστηριοποιήσεις φέρνουν όμορφες αναμνήσεις σε φίλους του αθλήματος, όπως αυτή του Τρίτωνα Θεσσαλονίκης, που είχε πανελλήνιες διακρίσεις στις νεαρές ηλικίες.

Πριν από λίγο καιρό κατ’ αρχάς γράφτηκαν πρώτη φορά στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δύο σύλλογοι από την Αθήνα κι ένας από την Αχαΐα: Ο Α.Ο. Ιλισός Καλλιθέας, ο Α.Σ. Περιστερίου Άλφα και ο Α.Ο. Φοίνικας Πατρών 2010. Θα εμφανίσουν αθλητικά δελτία και θα παρατάξουν ομάδες στη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως θα κάνουν και ο Πανιώνιος Γ.Σ. με τον Α.Γ.Σ. Αίολος Κορυδαλλού, οι οποίοι έγιναν μέλη της ομοσπονδίας τον Οκτώβριο του 2013, όμως φέτος θα σχηματίσουν ομάδες. Σημειωτέον ότι ο Φοίνικας δημιουργήθηκε το 2010 από στελέχη της Π.Α.Λ. Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών. Σταμάτησε γρήγορα τη μικρή κινητικότητα που εμφάνισε αρχικά και αρχίζει την κανονική δραστηριότητα τώρα που εντάχθηκε στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Εξάλλου, ο προπονητικός χώρος του Άλφα δεν βρίσκεται στο Περιστέρι, αλλά στον Πειραιά.

Ο κόσμος του πινγκ πονγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χαίρεται επίσης, που ενεργοποιούνται ξανά γνωστά σωματεία από το πολύ κοντινό ή πιο μακρινό παρελθόν. Ο Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σταμάτησε τη λειτουργία του σχεδόν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και διαγράφηκε κάποια στιγμή από τα μητρώα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Οι παλιοί αθλητές του Γαβριήλ Κυριακίδης και Νίκος Καγιαδάκης πρωτοστατούν στην επαναφορά του στο προσκήνιο και θα έχουν και τη βοήθεια πρώην συναθλητών τους. Μάλιστα, τα αδέρφια Μαυροκορίδη (Γιάννης και Χρήστος), που είχαν παλαιότερα πανελλήνιες επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο (μαζί με άλλα ταλέντα του συλλόγου όπως Μιχαηλίδη, Ελευθεριάδη, Ζέρβα) κάνουν νέα δελτία!

Επίσης στη συμπρωτεύουσα επανεμφανίζεται ο Γ.Σ. Ηρακλής. Το τμήμα πινγκ πονγκ του ιστορικού σωματείου είχε ιδρυθεί πριν από λίγα χρόνια και στη βραχύβια παρουσία του είχε αγωνιστεί και στην Α2 κατηγορία.

Στην Αθήνα δραστηριοποιείται ξανά ο Α.Ο. Βύρωνα. Ο σύλλογος εξακολουθεί να καλλιεργεί άλλα αθλήματα, όμως το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε διακόψει τη λειτουργία του επίσης τη δεκαετία του ‘90. Μετείχε σε εθνικές κατηγορίες και είχε στις τάξεις του πολύ αξιόλογους αθλητές.  

Τέλος, ο Α.Ο. Δόξα Πεύκης …συστήνεται και πάλι στο άθλημα ύστερα από σχεδόν 25 χρόνια. Αυτό κατέστη εφικτό χάρη σε ενέργειες στελεχών της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης, οι οποίοι θα στεγάσουν το σωματείο στον ίδιο χώρο με τον τοπικό Α.Ο. και την Αθηνά Μαγκουφάνας.   

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Λίγο καιρό μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έρχεται άλλη μία διοργάνωση για ανθρώπους του συγκεκριμένου χώρου και φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αύριο Παρασκευή 4 Ιουλίου θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο της  Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) οι αγώνες του Διακλαδικού Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μονάδων και Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, έτους 2014. Η ευθύνη της οργάνωσης των αγώνων έχει ανατεθεί στην Υπηρεσία Φάρων, ενώ την εποπτεία των διοργανώσεων έχει η Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.).

 

* Φωτό: Καλοκαίρι του 1984. Αθλητές του Τρίτωνα στην αίθουσα του συλλόγου στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Από δεξιά προς αριστερά: Νίκος Στογιάννης, Νίκος Καγιαδάκης, Παναγιώτης Γκαδρής, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Παντελής Ελευθεριάδης, Γιάννης Μαυροκορίδης (ο μικρός μπροστά), Θέμης Παπαδόπουλος (πίσω του), Λευτέρης Ελευθεριάδης, Κώστας Ζέρβας (ο μικρός μπροστά), Γαβριήλ Κυριακίδης (ο πίσω με το ριγέ), Νίκος Δημητρακόπουλος, Θεοχάρης Κουζέλης (ο γελαστός), Βασίλης Παπαδόπουλος, Φώτης Δαλάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος. 

– Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαριστεί θερμά τον Γαβριήλ Κυριακίδη για την αποστολή της φωτογραφίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ