Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αριθμοί και άλλες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών

Evropaiko Riva_del_Garda

Evropaiko Riva_del_GardaΗ τουριστική Ρίβα ντελ Γκάρντα (φωτό) θα φιλοξενήσει πρώτη φορά σε λίγες ημέρες Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων, ενώ γενικά θα γίνει η τέταρτη πόλη της Ιταλίας στα χρονικά, που αναλαμβάνει τέτοια διοργάνωση μετά το Τέρνι (δύο φορές), τη Νόρτσια και τη Ρώμη. Οι γείτονες οργανώνουν ξανά ύστερα από έξι χρόνια το κορυφαίο event της ηπείρου στις μικρές ηλικίες κι ετοιμάζονται πυρετωδώς να προβάλλουν και να διαφημίσουν δεόντως το άθλημα. Τις τελευταίες ημέρες γνωστοποίησαν αριθμούς και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους αγώνες και αυτά δημοσιεύτηκαν σε ρεπορτάζ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (www.ettu.org). Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναδημοσιεύει τα συγκεκριμένα στοιχεία όχι μόνο γιατί έχουν γενικό ενδιαφέρον, αλλά και γιατί η ετήσια διοργάνωση είναι πάντα σημαντική και για τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι την περιμένουν ανυπόμονα κάθε χρόνο και φέτος εξασφάλισαν άλλη μία συμμετοχή χάρη στην καθοριστική συμβολή των γονέων τους. Μεταξύ άλλων λοιπόν, τα ρεπορτάζ της E.T.T.U. ανέφεραν:

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 20 Ιουλίου στο Baltera Expo Fair με τον αριθμό-ρεκόρ των 46 χωρών. Στα αγωνίσματα των νέων έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 39 χώρες. Στον αντίστοιχο κατάλογο των νεανίδων είναι 32. Στους παίδες παρατηρείται η μεγαλύτερη συμμετοχή με 42 χώρες, ενώ στις κορασίδες είναι 36.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται να γίνουν περίπου 3.500 αγώνες και θ’ απονεμηθούν 14 τίτλοι: Στο ομαδικό των τεσσάρων κατηγοριών, στο απλό και το διπλό των ίδιων κατηγοριών, στο διπλό μικτό των νέων και στο διπλό μικτό των παίδων. Θα χρησιμοποιηθούν 24 τραπέζια για τους αγώνες και άλλα τόσα για τις προπονήσεις, όπως επίσης αποδυτήρια, γραφεία, εστιατόρια, εμπορικό κέντρο και σαλόνια VIP.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θ’ αγωνιστούν, θα είναι γύρω στους 550. Θα συνοδεύονται από 200 προπονητές, διευθυντές και φυσιοθεραπευτές. Σε αυτούς που θα δουλέψουν στη διοργάνωση συμπεριλαμβάνονται ακόμα 100 διαιτητές και επιδιαιτητές, τα μέσα ενημέρωσης και οι εκπρόσωποι των εταιρειών πινγκ πονγκ, 80 άτομα από το προσωπικό των εγκαταστάσεων και 40 εθελοντές. Το Baltera Expo Fair στη Ρίβα ντελ Γκάρντα είναι σύνθετος αθλητικός χώρος, ο οποίος καλύπτει 25.000 τ.μ., είναι πλήρως κλιματιζόμενος και βρίσκεται σε σκιερό μέρος. Τα πιο σημαντικά παιχνίδια και οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν σε δύο  τραπέζια με μεγαλύτερο χώρο, όπου θα υπάρχει και ζωντανή κάλυψη στο διαδίκτυο από το Laola1.tv. Οι αγωνιστικές ανάγκες θα καλυφθούν με 22 ακόμα τραπέζια και άλλα 24 θα είναι στη διάθεση των παικτών για τις προπονήσεις.

Η Ρίβα ντελ Γκάρντα είναι καλά συνδεδεμένη με μεγάλα ιταλικά αεροδρόμια (Μιλάνο, Μπέργκαμο, Βερόνα, Βενετία, Τρεβίζο) και αποτελεί υπέροχη τοποθεσία, που περιβάλλεται από τα βουνά στις ακτές της λίμνης Γκάρντα. Έχει ευχάριστο κλίμα, καλές θερμοκρασίες και αξιοθέατα, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το γυμναστήριο. Προσφέρει επίσης, πολλές δυνατότητες για διάφορες αγωνιστικές δραστηριότητες, όπως την αναρρίχηση, το κανόε καγιάκ, την ιστιοπλοΐα, τις καταδύσεις και τις βόλτες με ποδήλατο.

Το τουρνουά θα διαθέτει και εξαιρετική καινοτομία. Η Ιταλική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (FITET) και η τοπική Garda Trentino αποφάσισαν να δημιουργήσουν «Fun Zone» στην Piazza Battisti, την κεντρική πλατεία της περιοχής. Αυτός ο χώρος διασκέδασης θα είναι καθημερινά ανοιχτός από το πρωί έως το βράδυ κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο πινγκ πονγκ και να παίρνουν συμβουλές από προπονητές. Επίσης, θα μετέχουν σε διάφορα χάπενιγκς, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά σε γιγαντοοθόνες τους αγώνες, που θα μεταδίδονται από το ίντερνετ.

 

                                           

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ