Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε ομάδα του Ρότερνταμ την επόμενη σεζόν η Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου

Sotiropoulou

SotiropoulouΌσο προχωρά η μεταγραφική περίοδος στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση τόσο γίνονται γνωστές και περισσότερες περιπτώσεις εν ενεργεία διεθνών και άλλων διακεκριμένων αθλητών της χώρας, οι οποίοι έρχονται σε συμφωνία με ξένα σωματεία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προκύπτουν και πρωτόγνωρες συνεργασίες για κάποια ονόματα, τα οποία θα κάνουν νέο βήμα παίζοντας σε πρωτάθλημα του εξωτερικού. Τέτοια εμπειρία ετοιμάζεται να ζήσει μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του πινγκ πονγκ της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, η Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, η οποία θα μετακινηθεί από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στην ολλανδική FVP Ρότερνταμ και θα συνδυάσει αγώνες σε υψηλό επίπεδο και σπουδές! Επίσης, ο Τάσος Ρηνιώτης άλλαξε σωματείο και κατηγορία στη Γαλλία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κλείσει τυπικά η μετακίνηση κι άλλων σπουδαίων αθλητών σε πρωτάθλημα της ίδιας χώρας!

Η 23χρονη πρώην διεθνής αθλήτρια των νεαρών ηλικιών πήρε τον Δεκέμβριο το πτυχίο της από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είχε ήδη προγραμματίσει να πάει στην Ολλανδία για μεταπτυχιακά στα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις. Στις αρχές της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, που η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης είχε αγωνιστεί σε δύο γύρους του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup), δημιουργήθηκε και η προοπτική για συνεργασία με το σωματείο του Ρότερνταμ. Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2012 και «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών το 2011 συνάντησε σε αγώνες στο Λουξεμβούργο τον προπονητή της ανδρικής ομάδας της FVP και από τη συζήτηση προέκυψε ότι η γυναικεία ομάδα, που αγωνίζεται επίσης στην 1η κατηγορία της χώρας ήθελε καλή ξένη παίκτρια. Οι δυο πλευρές κράτησαν επαφή στη διάρκεια της σεζόν και τελικά επήλθε συμφωνία για την επόμενη σεζόν. Η Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου θα μεταβεί στα τέλη Αυγούστου στην όμορφη ολλανδική πόλη, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών διαρκεί έναν χρόνο και το πρωτάθλημα αρχίζει το φθινόπωρο. Η δεξιόχειρας επιθετική αθλήτρια έχει και εικόνα από την αίθουσα της νέας της ομάδας, καθώς συνδυάζοντας ταξίδι στην πόλη, για άλλο λόγο, μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του περασμένου Οκτωβρίου είχε πάει εκεί για κάποιες προπονήσεις. «Είναι πολύ ωραίος χώρος, σύγχρονος και ειδικά διαμορφωμένος μόνο για πινγκ πονγκ. Όσο για το αγωνιστικό επίπεδο, είναι καλό απ’ όσα διαπίστωσα ή πληροφορήθηκα, απλά οι αθλήτριες είναι στη δική μου αξία πάνω κάτω, ίσως και λίγο καλύτερες, καθώς τα μεγαλύτερα ονόματα από την Ολλανδία παίζουν σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μου αρέσει αυτή η νέα συνεργασία και χαίρομαι που θα συνδυάσω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου με ποιοτικό πινγκ πονγκ σε ξένο πρωτάθλημα», σχολίασε η αθλήτρια. Να προστεθεί ότι ακόμα και να μπορούσε χρονικά να έρχεται και στην Ελλάδα για την Α1 η Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου δεν είχε το δικαίωμα να παίξει και στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης γιατί δεν επιτρέπουν τη διπλή συνεργασία οι κανονισμοί στην Ολλανδία.

* Ο Τάσος Ρηνιώτης παράλληλα με την παρουσία του στον Ολυμπιακό θα είναι και στη γαλλική Σουά TT. Η ομάδα εδρεύει στην Τουλούζη, μετέχει στην 4η κατηγορία (National 2) και στοχεύει στην άνοδο. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες δύο χρονιές ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών αγωνίστηκε στη Μετς και τη 2η κατηγορία της Γαλλίας.

                                      

* Αγωνιστική προσπάθεια της Καλλιόπης Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της περασμένης σεζόν σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ