Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Μ. Κολυμπάδης στους νεαρούς διεθνείς: «Αξίζετε και μπορείτε κάτι σπουδαίο»

P8190326

P8190326Την πρώτη τους συγκέντρωση εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων (Ρίβα ντελ Γκάρντα Ιταλίας, 11-20/07) έκαναν επίσημα σήμερα το απόγευμα στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι νεαροί διεθνείς και οι τρεις προπονητές, οι οποίοι ορίστηκαν να τους συνοδεύσουν. Στο προπονητήριο των εθνικών ομάδων ήταν οι δέκα από τους έντεκα αθλητές κι αθλήτριες, που θα συγκροτήσουν την αποστολή (δικαιολογημένα μοναδική απούσα η Ελένη Σοφρά λόγω εξετάσεων), καθώς και οι προπονητές Γιώργος Χριστοφοράκης, Χρήστος Λάμης και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Την αίθουσα επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και μίλησε στους διεθνείς παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή και της επικεφαλής των διοικητικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας Στέλλας Νικολουδάκη. Οι προπονήσεις στο φαληρικό στάδιο θα διακοπούν το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, επειδή η αίθουσα θα παραχωρηθεί ξανά στο Βρετανικό συμβούλιο για εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα και από τη Δευτέρα η προετοιμασία θα συνεχιστεί σε εντατικούς ρυθμούς.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης, που είναι παράλληλα έφορος των εθνικών ομάδων, ζήτησε αρχικά από τα παιδιά να συναισθανθούν το βάρος, που κουβαλάει η φανέλα τους: «Η φανέλα αυτή είναι της δευτεραθλήτριας Ευρώπης και της 9ης δύναμης στον κόσμο. Είναι πολύ βαριά και πρέπει να την τιμήσετε. Έχετε τώρα το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι όλοι φοβούνται την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, όλοι σκέφτονται ότι παίζουν με χώρα που έχει αναπτυγμένο το επίπεδο και παρουσιάζει διακρίσεις. Γι’ αυτό θα ήθελα να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια στη διάρκεια των αγώνων. Να γυαλίζει το μάτι σας, να τα δώσετε όλα για να προασπίσετε τις προσπάθειες τις δικές σας, των γονιών σας, της ομοσπονδίας και του αθλήματος γενικότερα».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας κάλεσε τους διεθνείς να είναι συνεπείς στο 10ήμερο της εντατικής κοινής προετοιμασίας μέχρι την αναχώρηση για την Ιταλία στις 10 Ιουλίου και να υπακούν στις οδηγίες των προπονητών τους. «Προπονητές, οι οποίοι δεν επιτεύχθηκαν τυχαία, επιλέχθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια, αφού και αθλητές έχουν στις ομάδες, που πάνε στο Ευρωπαϊκό και τα φετινά αποτελέσματα με τα σωματεία τους ήταν τέτοια που να αξίζουν την επιβράβευση της ομοσπονδίας με το να οριστούν υπεύθυνοι των μικρών εθνικών ομάδων».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μανώλης Κολυμπάδης αναφέρθηκε στο μέλλον και στις προϋποθέσεις για να εξελιχθούν οι μικροί σε στελέχη των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων ανδρών και γυναικών: «Πρέπει να είστε έτοιμοι να μας δείξετε ότι έχετε τις δυνατότητες να πλαισιώσετε κάποια στιγμή τις μεγάλες εθνικές ομάδες, αφού το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, για κάποια από τα μέλη τους. Για το ποιοι θα πλαισιώσουν αυτές τις ομάδες δεν θα εξεταστεί μόνο η τεχνική ικανότητα και η αγωνιστική ετοιμότητα. Κυρίως θα παίξει ρόλο η διαπίστωση της ομοσπονδίας ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητά τους. Η ομοσπονδία θα βασιστεί στους αθλητές και τις αθλήτριες, που επιλέγουν στη ζωή τους να δώσουν το μεγαλύτερο βάρος στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Κι ακόμα κι αν υπολείπονται λίγο από άλλους σε αγωνιστικό και τεχνικό επίπεδο αυτό θα έρθει με τον χρόνο στην κατάσταση που πρέπει».

Στο τέλος της ομιλίας του ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν επισήμανε συγκεκριμένους αγωνιστικούς στόχους για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά έκανε σαφές ότι ελπίζει σε επιτυχίες: «Θέλω να με «υποχρεώσετε» να πάω στο αεροδρόμιο την ώρα της επιστροφής σας και να σας υποδεχτώ, όπως είχα την τύχη να κάνω με την ομάδα των ανδρών ύστερα από τις επιτυχίες της περασμένης σεζόν. Θέλω να προσπαθήσετε για κάτι το μεγάλο γιατί το αξίζετε και το μπορείτε! Οι προπονητές σας, καθένας για την ομάδα που έχει χρεωθεί, είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι και αρμόδιοι για ν’ αποφασίζουν κάθε φορά τη σύνθεση της ομάδας ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα».

Ο Βατσακλής ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προπονήσεων και σύστησε στους αθλητές τους τρεις σωματειακούς προπονητές. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βοηθούν τους νεαρούς και στελέχη των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, τα οποία δεν θα φύγουν άμεσα για διακοπές μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεών τους στο τέλος του μήνα.  

Θυμίζουμε ότι την αποστολή στο Ρίβα ντελ Γκάρντα θα συγκροτήσουν οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Τσόπελας, οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης, οι κορασίδες Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ, Κριστίν Σεβνταγιάν και η νεάνιδα Θάλεια Κορδούτη.

 

* Την αγωνία του για καλή πορεία των εθνικών ομάδων στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων έδειξε μιλώντας στους διεθνείς ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, που εδώ διακρίνεται με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή σε παλαιότερη προετοιμασία της εθνικής ανδρών στο Καρπενήσι. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ