Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις 24 Αυγούστου η κλήρωση του Ευρωπαϊκού ανδρών-γυναικών με 2ο φαβορί την Ελλάδα!

TT127

TT127Ο καιρός περνάει γρήγορα κι ενώ είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από την ιστορική επιτυχία της εθνικής ομάδας ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ, μπαίνει ήδη στο μυαλό των διεθνών η επόμενη …στάση του θεσμού, που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Λισσαβώνα (24-28/09). Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2014 περιλαμβάνει μόνο το ομαδικό κι εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα υπερασπιστεί το ασημένιο μετάλλιο, που κατέκτησε τον Οκτώβριο του 2013 στην Αυστρία. Εδώ και αρκετό καιρό έχει εκδοθεί από τους Πορτογάλους ο οδηγός της διοργάνωσης, στις 24 Αυγούστου θα γίνει στη Λισσαβώνα η κλήρωση της πρώτης φάσης και η ομάδα του Κώστα Βατσακλή θα έχει τη χαρά και την τιμή να εμφανιστεί ως 2ο φαβορί χάρη στη μεγάλη περσινή διάκριση!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) είχε αποφασίσει αλλαγές στον θεσμό από το περασμένο φθινόπωρο στην Αυστρία και σύμφωνα με αυτές η 1η κατηγορία (Championship Division), όπου αγωνίζεται η εθνική μας ομάδα των ανδρών και η 2η (Challenge Division), όπου πρόκειται να παραμείνει η εθνική των γυναικών, θ’ αποτελούνται φέτος από 16 και όχι 12 ομάδες…Επιπλέον, οι κανονισμοί της E.T.T.U. για το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προβλέπουν επιστροφή στο σύστημα των γκρουπ και τα seeding για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα βασιστούν στις θέσεις κατάταξης στην τελευταία διοργάνωση. Η πρώτη φάση δηλαδή, θα περιλαμβάνει 4 γκρουπ των 4ων ομάδων και όχι ταμπλό νοκ άουτ αγώνων από την αρχή, όπως είχε γίνει στο Σβέσατ. Στους άνδρες λοιπόν, η Γερμανία θα είναι 1ο φαβορί ως πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα πάει επικεφαλής στο γκρουπ Α και η Ελλάδα 2ο ως δευτεραθλήτρια και θα τοποθετηθεί ψηλά στο γκρουπ Β. Πάντα σύμφωνα με την προκήρυξη οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ και τα παιχνίδια «ένας προς όλους» θα προκριθούν στην 8άδα και θ΄ακολουθήσουν τα νοκ άουτ ματς.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοργάνωση της Λισαβόνας σχετίζεται και με τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Οι 14 πρώτες ομάδες της Championship Division θα προκριθούν απευθείας στο ομαδικό του νέου θεσμού μαζί με τον νικητή της Challenge Division και το Αζερμπαϊτζάν, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην Πορτογαλία στη 15η και τη 16η θέση, θα υποβιβαστούν στη 2η κατηγορία της ηπείρου.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει στο γυμναστήριο Meo Arena. Το επίσημο website του είναι www.2014eurotabletennis.com και η σελίδα του στο facebook
https://www.facebook.com/pages/Euro-Table-Tennis-2014/1434244660167042?fref=ts.       

* Πρώτη συγκέντρωση αύριο για τις εθνικές μας ομάδες μικρών ηλικιών. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, θα πρέπει στις 16:30 να βρίσκονται στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για ν’ αρχίσουν προετοιμασία εν όψει των αγώνων στη Ρίβα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας. Η ετήσια διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 20 Ιουλίου.

 

* Φωτό των μελών της εθνικής ανδρών από τον Πέτρο Γιαννακούρη.

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ