Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με το ξεχωριστό χρώμα του ομαδικού ολοκληρώθηκε στη Φλώρινα η αγωνιστική περίοδος

Florina 2014_geniko

Florina 2014_genikoΜε το ομαδικό να βάζει την ξεχωριστή …πινελιά στα φετινά αναπτυξιακά τουρνουά τελείωσε σήμερα στη Φλώρινα η εσωτερική αγωνιστική δραστηριότητα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τη σεζόν 2013-2014. Στο απλό, που είναι το κλασικό αγώνισμα του θεσμού, έγινε ιδανικό συμπλήρωμα από το απόγευμα της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας το ομαδικό κι έτσι το 2ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών στην όμορφη ακριτική πόλη πρόσφερε στους φίλους του αθλητισμού ένα έντονο και καλά οργανωμένο τριήμερο, που διαφήμισε την επιτραπέζια αντισφαίριση. Νικητές αναδείχτηκαν ο Α.Ο. Άρης 2006 από τη Βούλα στους παίδες και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στις κορασίδες και μπορεί το συγκεκριμένο αγώνισμα να μην υπολογίζεται για τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης, αλλά σίγουρα είχε τη δική του σημασία και (όπως πέρσι στην ίδια πόλη) έδωσε ξεχωριστό κίνητρο στα παιδιά. Το 13ο και τελευταίο όπεν φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Φλώρινας και το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το τοπικό σωματείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης Σάρισες και υπό την αιγίδα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Κι επειδή το μεράκι κάνει πάντα πιο όμορφες αυτές τις εκδηλώσεις μην παραλείψετε να δείτε και το υπέροχο βίντεο διάρκειας 4 λεπτών και 16 δευτερολέπτων, που ετοίμασαν οι Σάρισες. Εμφανίστηκε …ελικοπτεράκι στον αγωνιστικό χώρο και χρησιμοποιήθηκε airvideo πιθανότατα πρώτη φορά σε αγώνες πινγκ πονγκ στην Ελλάδα. Το βίντεο υπογράφει ο Γιάννης Ζησόπουλος και μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=aDsSgvH59KI, ενώ υπάρχει και στη σελίδα Πανελλήνιο Ανοικτό Πρωτάθλημα Φλώρινας στο facebook. 

Στο ομαδικό αγοριών οι συμμετοχές ήταν 12, στο ομαδικό κοριτσιών 7 και κάποια από τα σωματεία «κατέβασαν» παραπάνω από μία ομάδα, όπως είχαν το δικαίωμα βάσει προκήρυξης. Στην πρώτη φάση έγιναν γκρουπ και ακολούθησαν νοκ άουτ παιχνίδια με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις.

Στους παίδες ο Ξάνθος Παναγόπουλος, που μία μέρα πριν επικράτησε στο απλό και ο Φώτης Αρβανίτης, ο οποίος πήρε την 5η θέση, οδήγησαν τον Άρη 2006 στην 1η θέση του βάθρου. Στον τελικό η αθηναϊκή ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο του Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βέροιας με 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Βέροια-Άρης 2006 1-3:

Κωνσταντίνος Στεφανίδης-Φώτης Αρβανίτης 1-3 (2-11, 9-11, 11-6, 8-11)

Κωνσταντίνος Λυκοστράτης-Ξάνθος Παναγόπουλος 0-3 (10-12, 5-11, 7-11)

Στεφανίδης/Λυκοστράτης-Αρβανίτης/Παναγόπουλος 3-2 (5-11, 9-11, 11-9, 11-9, 11-5)

Στεφανίδης-Παναγόπουλος 0-3 (9-11, 9-11, 4-11)

Με την ομάδα της Βέροιας αγωνίστηκε στο τουρνουά και ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος. Στον μικρό τελικό η Καβάλα (Γιώργος Πασχαλέρης, Μανώλη Αλαρούπι) κατέβαλλε την 1η ομάδα των Ιωαννίνων (Γιώργος Ανθής, Αριστείδης Βραζιτούλης Δημήτρης Τσακογιάννης) με 3-0.

Στις κορασίδες κυριάρχησε η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία την Κυριακή είχε στα μετάλλια του απλού και τις δύο αθλήτριές της, την Αλεξάνδρα Τσακαλίδου (ήταν 2η) και την Καλλιόπη Πέρτση (4η). Στον τελικό νίκησε εύκολα τον Α.Σ. Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων με 3-0.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ιωάννινα-Χ.Α.Ν.Θ. 0-3:

Δανάη Χριστοδούλου-Καλλιόπη Πέρτση 0-3 (9-11, 9-11, 5-11)

Νικολέτα Κωσταρέλου-Αλεξάνδρα Τσακαλίδου 0-3 (7-11, 4-11, 4-11)

Κωσταρέλου/Χριστοδούλου-Πέρτση/Τσακαλίδου 1-3 (4-11, 4-11, 11-9, 10-12)

Ο «μικρός» τελικός κρίθηκε άνευ αγώνα επειδή αθλήτρια της Καβάλας αντιμετώπισε μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Την 3η θέση κατέκτησε ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας με τις Αμαλία Δάμου, Ευαγγελία Δάμου και Θεανώ Μαλαμάτα και τη 4η ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με τις Λαμπρινή Γκαβαλία και Χριστίνα Ταουσάνη. Αμφίρροποι ήταν και οι δύο ημιτελικοί και οι αναμετρήσεις Χ.Α.Ν.Θ.-Έδεσσας και Ιωαννίνων-Καβάλας κρίθηκαν στα πέντε ματς. Χάλκινα μετάλλια βέβαια, προβλέπονταν και για τις δύο ομάδες, που ηττήθηκαν στην 4άδα.

Αναλυτικά η κατάταξη στο αγώνισμα: 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Α.Ο. Άρης 2006

2. Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας

3. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

4. Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων 1

 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

2. Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων

3. Ο.Ε.Α. Έδεσσας

4. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ