Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρίτη θέση στο απλό για τον Στάμου στο ισπανικό όπεν αθλητών με αναπηρίες!

Stamou me_Ispano

Stamou me_IspanoΟ χώρος των αθλητών με αναπηρίες και γενικά η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μπορεί να χαίρεται για διεθνή επιτυχία σε τουρνουά ενταγμένο στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας! Ο Χρήστος Στάμου πήρε μέρος στο ισπανικό όπεν, που έγινε από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου στην περιοχή El Prat de Llobregat, στη Βαρκελώνη και κατέλαβε την 3η θέση στην κλάση 1-2 των αθλητών σε αμαξίδιο. Ο πρωταθλητής Ελλάδας από την Ελευσίνα, που πέρα από την έντονη αγωνιστική του δραστηριότητα βοηθά το άθλημα και ως παράγοντας, κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε τέτοιο όπεν. Μετείχε και στο ομαδικό των ίδιων κλάσεων και με Ισπανό συμπαίκτη πήρε την 4η θέση. Θα συγκεντρώσει πολύτιμους βαθμούς για τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης των Α.με.Α. κι έχει ελπίδες για το προσεχές διάστημα ν’ αποκτήσει μέσω της θέσης του δικαίωμα συμμετοχής στο οικείο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Κίνα από τις 6 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στη Βαρκελώνη ο Στάμου αγωνίστηκε αρχικά στο 1ο γκρουπ των κατηγοριών 1-2. Νίκησε 3-1 σετ τον Γάλλο Ζουλιέν Μικό, έχασε 3-1 από τον Κορεάτη Κιμ Κονγκ Γιονγκ και προκρίθηκε στο ταμπλό των «8» ως 2ος. Εκεί απέκλεισε με σπουδαία εμφάνιση και σκορ 3-1 τον Γερμανό Χόλγκερ Νίκελις, έναν από τους κορυφαίους παίκτες της κατηγορίας. Μπήκε στην 4άδα, εξασφάλισε το μετάλλιο κι έχασε 3-0 από έναν άλλο Γερμανό, τον Τόρστεν Γκρουνκεμέγιερ.

Στο ομαδικό των κλάσεων 1-2 εφαρμόστηκε σύστημα «πουλ» σ’ έναν όμιλο των πέντε ομάδων. Ο Έλληνας διεθνής και ο Ισπανός Μιγκέλ Άνχελ Τολέδο σημείωσαν 1 νίκη και 3 ήττες και κατετάγησαν 4οι. Επικράτησαν 3-1 της Βρετανίας/Ιρλανδίας και κάμφθηκαν 3-0 από τη Γαλλία, 3-0 από την Κορέα και 3-1 από τη Γερμανία. Στα επί μέρους ο Στάμου πέτυχε μία νίκη στο απλό και δύο στο διπλό με τον Τολέδο.

 

* Φωτό: Ο Χρήστος Στάμου σε στιγμή χαλάρωσης με τον Ισπανό συμπαίκτη του στο ομαδικό Άνχελ Τολέδο

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ