Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το αγώνισμα του απλού έκλεισε το πρώτο μέρος στο αναπτυξιακό της Φλώρινας

Florina pampaides_aponomi

Florina pampaides_aponomiΜε περισσότερα από 100 παιδιά να γεμίζουν τα αγωνιστικά τραπέζια και να δημιουργούν το πιο όμορφο σκηνικό ολοκληρώθηκε το Florina 2014_aponomi_korasidesμεσημέρι το πρώτο μέρος στο 2ο ανοιχτό πρωτάθλημα της Φλώρινας. Περιλάμβανε το αγώνισμα του απλού, το οποίο είναι και το μόνο που υπολογίζεται για τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 110 και η αποχή χαρακτηρίζεται πολύ μικρή, καθώς οι σχετικές δηλώσεις ήταν 116. Το τουρνουά διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Φλώρινας και το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το τοπικό σωματείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης Σάρισες και υπό την αιγίδα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Ξάνθος Παναγόπουλος στους παίδες, η Χριστίνα Ταουσάνη στις κορασίδες, ο Γιώργος Καρπούζας στους παμπαίδες Α΄, ο Ανδρέας Καραμούτης στους παμπαίδες Β΄,  η Θεοδώρα Βασιλειάδου στις παγκορασίδες Α΄και η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες Β΄. Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε από το απόγευμα με τα ομαδικό σε παίδες και κορασίδες και ολοκληρώνεται αύριο.

Οι συμμετοχές χωρίζονταν σε 37 παίδες, 19 παμπαίδες Α΄, 23 παμπαίδες Β΄, 12 κορασίδες, 11 παγκορασίδες Α΄και 10 παγκορασίδες Β΄. Οι δύο κατηγορίες των παμπαίδων σχηματίστηκαν από μαθητές Δ΄Ε΄και ΣΤ΄τάξεων δημοτικού η Α΄και Α’, Β΄και Γ΄τάξεων η Β΄. 

Florina enarxi_KolimpadisΝωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η τελετή έναρξης όπου ο Μανώλης Κολυμπάδης άνοιξε επίσημα την αυλαία των αγώνων. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δήλωσε ευτυχής με τη διεξαγωγή του τουρνουά για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Φλώρινα και σημείωσε ότι οι ονειροπόλοι και πρωτοπόροι παράγοντες, που ίδρυσαν το τοπικό σωματείο, βλέπουν πλέον τις προσπάθειες τους να καρποφορούν. Παραλλήλισε μάλιστα, την ανοδική πορεία του αθλήματος στην περιοχή με τη διαδρομή της εθνικής ομάδας ανδρών στο διεθνές στερέωμα σημειώνοντας ότι «και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από εκεί που ήμασταν χαμηλά βρεθήκαμε στην κορυφή». Σε άλλο σημείο ο Μανώλης Κολυμπάδης ανέφερε: «Η διεξαγωγή του ανοιχτού πρωταθλήματος της Φλώρινας συμπίπτει με τη λήξη του αγωνιστικού προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε αίσια χάρη στη θετική παρουσία της εθνικής σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και σε διεθνείς επιτυχίες που είχαμε σε επίπεδο παίδων. Από την ακριτική Φλώρινα να μείνετε ενωμένοι και να συνεχίσετε την προσπάθεια. Δεδομένα συμβάλλετε κι εσείς στις συνολικές κινήσεις για την καλή εικόνα του αθλήματος, στοιχεία τα οποία ελπίζουμε ν’ αναγνωρίσει και η πολιτεία, όπως γίνεται και από την παγκόσμια κοινότητα».      

Florina enarxiΧαιρέτησε και ο α΄αντιδήμαρχος Φλώρινας Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε και καλωσορίζουμε τον κόσμο του πινγκ πονγκ στην πόλη μας και του ευχόμαστε καλή διαμονή. Η προσφορά του αθλήματος στη νεολαία είναι πολύτιμη και πρέπει να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σωματείο της Φλώρινας για τη σπουδαία προσπάθεια που κάνει». 

Επίσης στην τελετή έναρξης χορευτικό συγκρότημα από τον φιλεκπαιδευτικό σύλλογο «Αριστοτέλης» χόρεψε πέντε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

Στα αγωνιστικά, ο μοναδικός τελικός, στον οποίο συναντήθηκαν αθλητές από την Αθήνα, ήταν αυτός των παίδων και είχε θέαμα και σασπένς. Κρίθηκε στα πέντε σετ και ο Ξάνθος Παναγόπουλος επικράτησε 3-2 του Αλέξη Κουλουριώτη (11-9, 11-7, 7-11, 9-11, 11-6).

Ενδιαφέρων και ο τελικός των κορασίδων, όπου η Χριστίνα Ταουσάνη από την Καβάλα ξεπέρασε το υψηλό εμπόδιο της Αλεξάνδρας Τσακαλίδου με 3-1 σετ (9-11, 11-9, 11-8, 11-7).

Στα τέσσερα σετ κρίθηκε και ο τελικός στους παμπαίδες Α΄, όπου αναμετρήθηκαν δύο παιδιά της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Καρπούζας κατέβαλλε τον Μιχάλη Τσιάλη με 3-1 (11-9, 3-11, 11-8, 11-5).

Στη μικρή κατηγορία των παμπαίδων κυριάρχησε ο Ανδρέας Καραμούτης από τη Βέροια. Στον τελικό επιβλήθηκε του Χρήστου Ντασταμάτη με 3-0 σετ  (11-6, 11-6, 11-5).

Florina 2014_pagorasides_AΣτη μεγάλη κατηγορία των παγκορασίδων φιναλίστ του τελικού ήταν δύο αθλήτριες, που βρίσκονται στην πρώτη 10άδα του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης. Τη νίκη πήρε η Θεοδώρα Βασιλειάδου από την Αλεξανδρούπολη κάμπτοντας με 3-1 σετ τη Λαμπρινή Γκαβαλία (11-7, 12-10, 2-11, 11-5).

Στις παγκορασίδες Β΄η Δήμητρα Πετσίβα χάρισε μία πρωτιά και στην Έδεσσα. Στον τελικό νίκησε τη Χρυσή Φωτιάδου με 3-0 σετ (11-6, 11-7, 11-3).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

4. Σπύρος Τσιτζιλώνης (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Αλεξάνδρα Τσακαλίδου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

3. Κυριακή Κουλιούρη (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

4. Καλλιόπη Πέρτση (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄:

1. Γιώργος Καρπούζας (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

2. Μιχάλης Τσιάλης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Γιώργος Γκοντέβας (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)

4. Γιάννης Παπαδόπουλος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄:

1. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Λαμπρινή Γκαβαλία (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Ευγενία Λάιου (Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

4. Ευτυχία Ρούφα (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄:

1. Ανδρέας Καραμούτης (Ο.Ε.Α. Βέροιας)

2. Χρήστος Ντασταμάτης (Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

3. Ζαχαρίας Δουμπάλας (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

4. Ιωσήφ Ελσάμι (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄:

1. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

2. Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Αλεξάνδρα Γκογκάκη (Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

4. Γεωργία Γαύρου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

Απονομές έκαναν ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος στους παίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Παπαγεωργίου στις κορασίδες, ο α΄αντιδήμαρχος Φλώρινας και υπεύθυνος στον δήμο σε θέματα αθλητισμού και παιδείας Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης στους παμπαίδες Α΄, ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Γιώργος Λυγούρας στους παμπαίδες Β΄, ο πρόεδρος της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας και α΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς στις παγκορασίδες Α΄και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στις παγκορασίδες Β΄.

* Την 6η θέση πήρε στο διπλό μικτό η Αγγελίνα Παπαδάκη στο δεύτερο από τα τρία τουρνουά ιδιωτών, που γίνονται στη Στουτγκάρδη. Με συμπαίκτη τον Τσέχο Μίροσλαβ Χορέζσι είχε απολογισμό 2 νίκες και 5 ήττες (13-18 τα σετ). Το ελληνοτσεχικό δίδυμο νίκησε 3-1 σετ τους Κλέπρλικ/Γκέμπελ (Τσεχία/Γερμανία) και 3-2 τους Χούτζακ/Νέμες (Κροατία/Ρουμανία), ενώ έχασε 3-1 από τους Ζβικλ/Γκάνινα (Ουγγαρία/Ρωσία), επίσης 3-1 από τους Νάγκι/Κάρεϊ (Ουγγαρία/Ουαλία) και με το ίδιο σκορ από τους Μέγκο/Γκάλιτς (Σλοβακία/Σλοβενία). Επίσης ηττήθηκε ακόμα πιο δύσκολα με 3-2 σετ από τους Μέντες/Ασβάρντεν  (Πορτογαλία/Ελβετία) και Λέιτγκεμπ/Βασίλιεβα (Αυστρία/Ουκρανία). Από αύριο η Παπαδάκη θα παίξει στο τρίτο και τελευταίο τουρνουά στη γερμανική πόλη με την επωνυμία Challenge Series World Cup Special 2014. 

 

Φωτό 1: Οι νικητές στη μεγάλη κατηγορία των παμπαίδων

Φωτό 2: Η απονομή στην κατηγορία των κορασίδων

Φωτό 3: Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στην ομιλία του. Αριστερά διακρίνεται ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς και δεξιά η γραμματέας της Τ.Ε. και πρώην πρωταθλήτρια του πινγκ πονγκ Μαρία Τσίπου

Φωτό 4: Ο αντιδήμαχρος Φλώρινας Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης κατά τον χαιρετισμό του

Φωτό 5: Στο βάθρο των νικητών οι αθλήτριες της κατηγορίας παγκορασίδων Α΄

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ