Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι προπονητές που ορίστηκαν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Lamis coach

Lamis coachΤρεις σωματειακοί προπονητές επιλέχθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το 57ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων, που θα Xristoforakisδιεξαχθεί στη Ρίβα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας από τις 11 έως τις 20 Ιουλίου. Τις εθνικές ομάδες νέων, παίδων και κορασίδων θα κοουτσάρουν ο Γιώργος Χριστοφοράκης, ο Χρήστος Λάμης και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος αντίστοιχα. Ο Χριστοφοράκης είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Λάμης διέκοψε πριν από λίγο καιρό την πολύχρονη παρουσία του στην τεχνική ηγεσία του Α.Ο. Ταταύλα και τώρα συνεργάζεται με τον Πανιώνιο Γ.Σ. και τον Α.Ο. Ελληνικού. Ο Κωστόπουλος είναι εδώ και αρκετά χρόνια επικεφαλής στο τεχνικό τιμ του Άρη Βούλας. Άπαντες έχουν εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιών, άλλος μεγαλύτερη, άλλος μικρότερη. Ο Χριστοφοράκης καθοδήγησε πέρσι την εθνική παίδων στους Βαλκανικούς Αγώνες νέων. Ο Κωστόπουλος ήταν επίσης προπονητής της εθνικής κορασίδων στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Οστράβα. Ο Λάμης ήταν, μεταξύ άλλων συμμετοχών του, στην αποστολή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2006 στο Σεράγεβο, όπου είχε κοουτσάρει την εθνική νεανίδων.

Θυμίζουμε ότι στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Ελλάδα δεν θα έχει ομάδα νεανίδων λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας. Ωστόσο, μεμονωμένα θα πάει στην Ιταλία η Θάλεια Κορδούτη (που φυσικά ήταν στην ομάδα μετά τους αγώνες συγκρότησης) για να πάρει μέρος στα ατομικά αγωνίσματα.

Όλοι μαζί οι (συνολικά 11) αθλητές κι αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην ετήσια διοργάνωση, θα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την προσεχή Τετάρτη για ν’ αρχίσουν προετοιμασία.

Kosto mikrosΗ ανακοίνωση της ομοσπονδίας για τους προπονητές είναι η ακόλουθη:

«Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ορίστηκαν οι πιο κάτω προπονητές, που θα συνοδεύσουν τις Εθνικές Ομάδες Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Riva del Garda της Ιταλίας 11-20/7/2014:

Γιώργος Χριστοφοράκης: Εθνική ομάδα Νέων

Χρήστος Λάμης: Εθνική ομάδα Παίδων

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος : Εθνική ομάδα Κορασίδων.

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνισθούν στο πιο πάνω πρωτάθλημα καλούνται να παρουσιαστούν την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 16:30 στην Ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ».

Στο ομαδικό η Ελλάδα θ’ αγωνιστεί σε όλες τις ηλικίες στη 2η κατηγορία της Ευρώπης. Θυμίζουμε και τους αντιπάλους με τους οποίους κληρώθηκαν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα στην πρώτη φάση:

Η εθνική νέων (Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Τσόπελας) είναι στο γκρουπ I και θα κοντραριστεί με την Ισπανία, την Ιρλανδία και το νησί Τζέρσεϊ. Οι παίδες (Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης) είναι επικεφαλής στο γκρουπ I και θα συναντήσουν τη Νορβηγία, τη Βουλγαρία και τη Γεωργία. Οι κορασίδες τέλος (Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ, Κριστίν Σεβνταγιάν), κληρώθηκαν στο γκρουπ F, όπου θ’ αντιμετωπίσουν τη  Σλοβακία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και την Ουκρανία.

 

* Φωτό των τριών προπονητών. Κατά σειρά Χρήστος Λάμης, Γιώργος Χριστοφοράκης και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ