Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε τουρνουά ιδιωτών στη Στουτγκάρδη από αύριο η Παπαδάκη

Papadaki se_aspromavro

Papadaki se_aspromavroΛίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των φετινών δραστηριοτήτων της στο ιταλικό πρωτάθλημα της Α1 διασυλλογικής κατηγορίας η Αγγελίνα Παπαδάκη θα δοκιμάσει την αγωνιστική της κατάσταση και μέσα από ατομικού χαρακτήρα τουρνουά. Αυτή την εβδομάδα και την επόμενη θα γίνουν συνολικά τρία στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, είναι επαμειβόμενα με προσκλήσεις και τα διοργανώνει εταιρεία, την οποία αποτελούν έμπειροι παράγοντες, μάνατζερ και ειδικοί της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η πρώτη από τις συνολικά τρεις αθλητικές εκδηλώσεις, που έχει προγραμματίσει για το διάστημα μέχρι τις 27 του μήνα η ομάδα ιδιωτών, αρχίζει αύριο και θα πάρουν μέρος οκτώ γυναίκες και ισάριθμοι άνδρες. Στη λίστα των συμμετοχών η Ελληνίδα διεθνής είναι δεύτερη στη σειρά, ενώ έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι ανάμεσα στις αθλήτριες βρίσκεται κι ένα πολύ μεγάλο όνομα από το κοντινό παρελθόν!

Συγκεκριμένα, εκτός από την Παπαδάκη, πρόκειται ν’ αγωνιστούν η Τζέσικα Γκέμπελ από τη Γερμανία, η Ρωσίδα Σβετλάνα Γκάνινα, η Σάρλοτ Κάρεϊ από την Ουαλία, η Ράχελ Ασβάρντεν από την Ελβετία, η Ουκρανή Λεβέγκνια Βασίλιεβα, η Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς και η Ρουμάνα Όλγα Νέμες. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει να παίξουν αρχικά όλες με όλες και στη συνέχεια ημιτελικούς μεταξύ του 1 και του 4, του 2 και του 3 της κατάταξης και τελικός με τις νικήτριες της τετράδας. Το τουρνουά αυτό θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη και θ’ ακολουθήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή αγώνες διπλού μικτού. Ένα ακόμα ατομικού χαρακτήρα event θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο την άλλη εβδομάδα και η Παπαδάκη θα παραμείνει στη Γερμανία για να παίξει και εκεί. Σε όλα αυτά τα τουρνουά οι διοργανωτές έχουν δώσει την επωνυμία ChallengeSeriesWorldCupSpecial 2014.

Το σπουδαίο όνομα γα το οποίο κάναμε λόγο στον πρόλογο είναι η Όλγα Νέμες. Βετεράνος πια, έχει γράψει τη δική της ιστορία στο άθλημα. Γεννημένη στη Ρουμανία είχε με τη χώρα της τις πρώτες διεθνείς διακρίσεις όταν αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό κορασίδων το 1981 και στο απλό νεανίδων το 1983 και 1η Βαλκανιονίκης στο απλό γυναικών το 1982 και το 1983! Γρήγορα όμως, αποφάσισε ν’ αλλάξει περιβάλλον. Μετακινήθηκε στη Γερμανία, πήρε την υπηκοότητα και το 1985 κατέκτησε άλλον έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο απλό νεανίδων με τα χρώματα της Δυτικής Γερμανίας! Πανηγύρισε δύο φορές το Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 12 γυναικών, μετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (1988, 1992, 1996), ενώ στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 1996 και του 1998 πήρε την πρωτιά στο ομαδικό γυναικών με την ενωμένη πια Γερμανία. Οι εποχές στο μεταξύ, άλλαξαν στην πατρίδα της και μετά τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ξαναπήρε τη ρουμανική υπηκοότητα. Το 2007 μάλιστα, που έδωσε τους τελευταίους αξιολογημένους διεθνείς αγώνες της σε δύο ProTourτης I.T.T.F., εκπροσώπησε τα χρώματα της Ρουμανίας. Εν κατακλείδι, είναι πολύ αξιόλογες όλες οι αθλήτριες που προσκλήθηκαν στη Στουτγκάρδη με πιο δυνατά ονόματα εκείνα της Γκέμπελ και της Γκάνινα.

Το σάιτ της διοργάνωσης είναι στη διεύθυνση http://challengerseries.net κι εκεί αναφέρεται ότι οι αγώνες θα έχουν και live streaming.  

 

* Ασπρόμαυρη φωτό της Παπαδάκη από αγώνα της στην Ιταλία  

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ