Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα νεότερα με τις συμφωνίες Ελλήνων «ξενιτεμένων» για την ερχόμενη σεζόν

Zavitsanou Cyprus

Zavitsanou CyprusΜεγάλος θα είναι και φέτος ο αριθμός των Ελλήνων διεθνών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι θ’ αγωνιστούν σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα. Έχει γίνει ήδη αναφορά σε συμφωνίες, που έχουν επιτευχθεί πρόσφατα (πλην δηλαδή της μεταγραφής Γκιώνη στη Μπορούσια Ντίσελντορφ, που είναι γνωστή από τον Ιανουάριο) και τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν εξελίξεις με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες να βρίσκουν νέες ξένες  ομάδες, ν’ ανανεώνουν ή να διακόπτουν συνεργασίες. Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου, Εξάρχου συνεχίζουν στις ξένες ομάδες τους, η Χριστοφοράκη μετακινείται στη Γαλλία, ενώ την πρώτη εμπειρία της στο εξωτερικό θα ζήσει η Ζαβιτσάνου (φωτό). Έντονο ενδιαφέρον θα έχει και το «πάρε-δώσε» της ελληνικής μεταγραφικής περιόδου, που άρχισε χτες. Απλά, όπως κάθε χρόνο, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μπορεί να ενημερώσει επίσημα όταν ολοκληρωθεί η σχετική περίοδος και οι μετακινήσεις εγκριθούν από την αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας.

Στη Γαλλία κατ’ αρχάς και την 1η εθνική κατηγορία η πρώην πρωταθλήτρια Ενεμπόν θα έχει στις τάξεις της τον Καλλίνικο Κρεάνγκα για 12η συνεχή χρονιά! Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού είχε ξεκαθαρίσει στη διοίκηση ότι θέλει να μείνει με λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις, πήρε θετική απάντηση κι επήλθε συμφωνία.

Στη 2η κατηγορία της Γαλλίας ο Κώστας Παπαγεωργίου επέκτεινε τη συνεργασία του με την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ για τη σεζόν 2014-2015. Από καιρό ήταν γνωστό ότι θα συνεχίσει εκεί για 3η χρονιά ο Κώστας Λαγογιάννης, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έκλεισε αργότερα γιατί συζητούσε καλύτερους οικονομικούς όρους, ενώ ο Λευτέρης Μάκρας, που έπαιξε κυρίως με την Αμικάλ 2 στην 4η κατηγορία φεύγει από την ομάδα. Ο Τάσος Ρηνιώτης διακόπτει τη συνεργασία του με τη Μετς ύστερα από δύο χρόνια και αναζητά άλλο ξένο κλαμπ για να το συνδυάσει με τη συμμετοχή του στην Α1 της Ελλάδας.   

Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα υπάρχει και πάλι ελληνική γυναικεία παρουσία στη Γαλλία. Η Μαρία Χριστοφοράκη άφησε τη σουηδική Στόρφορς ύστερα από δύο χρόνια και θα μετακινηθεί σε γαλλικό κλαμπ της 2ης κατηγορίας. Στο ίδιο πρωτάθλημα είχε αγωνιστεί και τη σεζόν 2012-2013 παράλληλα με τη Σουηδία. Τώρα θα πάει στη Σαν Πιερέζ, εκτός από την ProBθα παίζει και στη National 1 (σ.σ. 3η κατηγορία) με τη 2η ομάδα του κλαμπ και ταυτόχρονα θα επιστρέψει στην Α1 της Ελλάδας, όπως έχει το δικαίωμα εφόσον δεν συμπίπτουν οι κατηγορίες στις δύο χώρες. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και ο Παπαγεωργίου ανακοινώθηκαν χτες επίσημα από τον Ολυμπιακό.

Επίσης, η Γεωργία Ζαβιτσάνου θα ζήσει στη Γαλλία την πρώτη εμπειρία της από ξένο πρωτάθλημα. Η 21χρονη διεθνής συμφώνησε για τη νέα αγωνιστική περίοδο με την ομάδα των Παπαγεωργίου, Λαγογιάννη, την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ. Η συμφωνία προβλέπει να παίζει με τη 2η ομάδα της στη National 2, την 4η κατηγορία γυναικών της χώρας, Παράλληλα μπορεί κι αυτή ν’ αγωνίζεται στην Α1 της Ελλάδας και θα είναι και φέτος σε πρωταγωνίστρια ομάδα.

Τέλος, η Φιλαρέτη Εξάρχου  ανανέωσε τη συνεργασία της με τη σουηδική Στόρφορς, ομάδα 1η εθνικής κατηγορίας. Πήγε στη σκανδιναβική ομάδα το 2012 μαζί με τη Χριστοφοράκη, θα συνεχίσει εκεί για 3η χρονιά και θα παίξει ταυτόχρονα και στη χώρα μας σε χαμηλότερη κατηγορία.   

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ