Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η κλήρωση των γκρουπ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων για τις εθνικές μας ομάδες

Logo-EYC Neon_2014

Logo-EYC Neon_2014Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Λουξεμβούργο, η κλήρωση των γκρουπ για το ομαδικό του 57ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, το οποίο θα γίνει στη Ρίβα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας από τις 11 έως τις 20 Ιουλίου. Όπως πάντα αυτή η διαδικασία προηγείται και γίνεται περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, ενώ η αντίστοιχη κλήρωση για τα ατομικά αγωνίσματα διενεργείται στις πρώτες ημέρες των αγώνων του ομαδικού. Εκπροσώπηση θα έχουν συνολικά 45 χώρες, όπως ενημερώνει το siteτης E.T.T.U. και στο ομαδικό χωρίζονται και φέτος σε αυτές της 1ης και της 2ης κατηγορίας. Η Ελλάδα θα έχει τρεις ομάδες στη γειτονική χώρα. Στο αγώνισμα θα πάρουν μέρος οι νέοι, οι παίδες και οι κορασίδες, αλλά δυστυχώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχει η εθνική ομάδα των νεανίδων. Όλα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θ’ αγωνιστούν στη 2η κατηγορία της Ευρώπης.

Στους νέους μπήκαν στην κλήρωση 38 ομάδες και χωρίστηκαν σε 10 γκρουπ. Τα τέσσερα πρώτα σε κάθε ηλικιακή κατηγορία είναι της 1ης κατηγορίας. Η Ελλάδα βρέθηκε στο γκρουπ I (το 9ο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος). Έχει επικεφαλής την Ισπανία και αντιπάλους ακόμα την Ιρλανδία και το νησί Τζέρσεϊ.  

Στους παίδες οι συμμετοχές είναι 42 και σχηματίστηκαν επίσης 10 γκρουπ. Η εθνική μας ομάδα είναι επικεφαλής στο γκρουπ I(το 9ο) και θα βρει απέναντί της τη Νορβηγία, τη Βουλγαρία και τη Γεωργία.

Στις κορασίδες οι ομάδες είναι 36 κι έχουν κάνει 8 γκρουπ. Η Ελλάδα είναι στο γκρουπ F(το 6ο) και θα κοντραριστεί με τη  Σλοβακία (επικεφαλής), τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και την Ουκρανία.

Να θυμίσουμε και τις συνθέσεις των τριών εθνικών ομάδων:  

Νέοι: Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος, Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Τσόπελας

Παίδες: Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Βασίλης Αντωνιάδης

Κορασίδες: Ελένη Σοφρά, Έλλη Φίσερ, Κριστίν Σεβνταγιάν. Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσει και ποιοι προπονητές θ’ ακολουθήσουν την αποστολή.

* Άρχισε σήμερα η μεταγραφική περίοδος στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μήνα. 

 

* Φωτό: Το logo του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ