Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο αναπτυξιακό τουρνουά της Φλώρινας στρέφεται το ενδιαφέρον των μικρών

Florina aponomi_paides

Florina aponomi_paidesΟι μικρές ηλικίες μένουν στο αγωνιστικό προσκήνιο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κι ετοιμάζονται για το 13ο και τελευταίο αναπτυξιακό τουρνουά της περιόδου 2013-2014. Θα γίνει στην ακριτική και όμορφη Φλώρινα το τριήμερο 21, 22 και 23 Ιουνίου, θα έχει το έξτρα κίνητρο του …διπλού αγωνιστικού ταμπλό και αναμένεται να συγκεντρώσει κι αυτό μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Το ανοιχτό πρωτάθλημα διεξάγεται για δεύτερη σερί χρονιά στη βορειοελλαδίτικη πόλη και είναι το μόνο στη σειρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που εκτός από το αγώνισμα του απλού περιλαμβάνει και το ομαδικό. Θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Φλώρινας αφορά στις κατηγορίες παίδων–κορασίδων, παμπαίδων–παγκορασίδων Α’ και παμπαίδων-παγκορασίδων Β’ και δεν έχει νέους και νεάνιδες. Το τουρνουά διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Σάρισες Φλώρινας και υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ομοσπονδία και λήγουν την προσεχή Κυριακή.

Το απλό διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 21 και 22 του μήνα για όλες τις προαναφερόμενες κατηγορίες με τον διαχωρισμό στους παμπαίδες να είναι Α’, Β΄και Γ΄τάξεων η μία και Δ΄Ε΄και ΣΤ΄τάξεων η άλλη. Το ομαδικό, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, θα είναι παίδων–κορασίδων και παμπαίδων–παγκορασίδων. Στους ατομικούς αγώνες το παράβολο συμμετοχής για κάθε αθλητή/τρια είναι 20 €, ενώ για αδέλφια (2 και άνω) είναι 15 €. Στο ομαδικό το αντίστοιχο παράβολο είναι 20 € για κάθε ομάδα. Φυσικά και αυτό το όπεν είναι αξιολογημένο, αλλά μόνο για το απλό, το οποίο άλλωστε περιλαμβάνουν επισήμως όλα τα αναπτυξιακά τουρνουά.  Οι αγώνες του ομαδικού αγωνίσματος δεν θα βαθμολογηθούν για τον πίνακα αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Για το ατομικό τουρνουά οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ενώ για το ομαδικό μόνο στο e-mailτης Τοπικής Επιτροπής, το temaked@httf.gr.

Το ατομικό θα έχει στην πρώτη φάση ομίλους των 4ων και κατ’ εξαίρεση των 3ων αθλητών και αθλητριών και στη δεύτερη νοκ άουτ ματς με διαβάθμιση όλων των θέσεων. Το ομαδικό θα γίνει σε όλες τις κατηγορίες με το σύστημα Corbillon, δηλαδή 5 αγώνες (4 απλά και 1 διπλό) και με την κάθε ομάδα να αποτελείται από 2 έως 4 αθλητές/τριες. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ομίλους των 3ων ή των 4ων  ομάδων και η δεύτερη πίνακα απλού νοκ – άουτ όπου θα συμμετάσχουν οι δυο πρώτοι των ομίλων της Α΄ φάσης. Σημειωτέον, ότι κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει σε κάποια κατηγορία, έως δύο ομάδες, με την επωνυμία του σωματείου και τον αριθμό 1, 2. Για τις ομάδες, που δεν θα τερματίσουν στις δυο τελευταίες θέσεις των ομίλων της Α΄ φάσης, θ’ ακολουθήσουν αγώνες «παρηγοριάς» με σύστημα απλού νοκ-άουτ. Για το τελευταίο υπάρχει η υποσημείωση ότι «consolation» θα γίνουν μόνο εφόσον δημιουργηθεί η χρονική δυνατότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τουρνουά στις προκηρύξεις, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr) και την ενότητα «ανακοινώσεις».

 

* Φωτό: Από το περσινό τουρνουά της Φλώρινας και την απονομή στους νικητές του ατομικού παίδων, που είχε κάνει το μέλος της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Παπαγεωργίου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ