Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μάζεψε όλα τα χρυσά ο Δαμιανής στους παμπαίδες, πρωταθλήτρια παγκορασίδων η Ηλιοπούλου

P6093115

P6093115Ο Γιάννης Δαμιανής και η Βασιλική Ηλιοπούλου είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης του απλού σε παμπαίδες και παγκορασίδες για το 2014. Στην τριήμερη διοργάνωση, που έγινε στο γυμναστήριο του τοπικού Γ.Α.Σ. στην Ελευσίνα κι έκλεισε γλυκά τα Πανελλήνια πρωταθλήματα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τα δυο παιδιά εξελίχτηκαν σε μεγάλους πρωταγωνιστές. Ο Δαμιανής, ο οποίος αγωνίζεται στον Αετό Κορυδαλλού, αλλά ανήκει στον Α.Ο. Ταταύλα πήρε σήμερα την πρωτιά και στο διπλό παμπαίδων με τον συμπαίκτη του Αλκιβιάδη Σταματούρο. Συνολικά δηλαδή, είχε τον καλύτερο απολογισμό, αφού την Κυριακή είχε προηγηθεί το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Η Ηλιοπούλου είχε πανηγυρίσει χτες την 1η θέση στο ομαδικό με τους Φοίνικες Πάτρας και σήμερα ήταν φιναλίστ και στον τελικό του διπλού παγκορασίδων. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Δέσποινα Μυτακίδου από τον Α.Ο. Ελληνικού και το Α.Κ. Ζωγράφου αντίστοιχα. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο ήταν ότι σε όλους τους τελικούς είχαμε «κόντρα» των Αθηναίων με τους Πατρινούς, ενώ με την Ηλιοπούλου καταγράφηκε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο απλό παγκορασίδων στην ιστορία του θεσμού για αθλήτρια από την αχαϊκή πρωτεύουσα! Σημαντικό να προστεθεί ότι το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως προς την απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα Sportsland.gr πρόσφερε αγώνες σε όλα τα ωράρια της Δευτέρας, κάλυψε και τους δύο τελικούς του απλού, που ειδικά για τις ανάγκες της μετάδοσης έγιναν διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα, ενώ έδειξε και τις απονομές!

P6093095Στο απλό παμπαίδων έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γιάννης Δαμιανής αντίστοιχα. Χάρισαν στο κοινό ένα συναρπαστικό ματς γεμάτο ποιότητα, πάθος και σασπένς, ώσπου ο Δαμιανής επικράτησε 3-1 με τα τρία από τα τέσσερα σετ να λήγουν στην παράταση. Την αμφίρροπη αναμέτρηση έκριναν λεπτομέρειες. Στο 3ο σετ, ο Χατζηλυγερούδης είχε σετ μπολ 12-11 κι έχασε τρεις πόντους στη σειρά όταν ο Δαμιανής έκανε άπιαστο «σόρι», αργότερα αξιοποίησε το σερβίς του και μετά εκμεταλλεύτηκε αποτυχημένη επιλογή του αντιπάλου του στο σερβίς. Ο αθλητής του Αναγεννησιακού είχε τρεις ευκαιρίες να ισοφαρίσει και στο 4ο σετ (10-8 και 11-10), όμως ο Δαμιανής πήγε πρώτα το σετ στην παράταση με εντυπωσιακό μπλοκ, ενώ στο 11-11 εκμεταλλεύτηκε κι άλλο λάθος σερβίς του Χατζηλυγερούδη. Η εξέλιξη 11-6, 10-12, 14-12 και 13-11.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτό το χρυσό το ήθελα πολύ και πιστεύω ότι είχα προετοιμαστεί άριστα από κάθε πλευρά. Αυτό φάνηκε και στις πιο δύσκολες στιγμές του τελικού, αλλά και του ημιτελικού, όπου διατήρησα την ηρεμία μου και την καλή ψυχολογία», ανέφερε λίγα λεπτά μετά την επιτυχία του ο Δαμιανής και συμπλήρωσε: «Βασικό κομμάτι στην τακτική μου στον τελικό ήταν να κάνω σερβίς με πάνω φάλτσο κοντά στο φιλέ και να κάνω αμέσως επίθεση με το ντράιβ ή αλλιώς να παίξω τον πόντο μένοντας κοντά στο τραπέζι. Είχα λίγο άγχος, αλλά τα πήγα καλά. Νομίζω ότι και στο 4ο σετ, όπου ο Γεράσιμος προηγήθηκε 8-5 και 10-8, αυτή η τακτική με οδήγησε στην ανατροπή». Να σημειωθεί ότι ο Δαμιανής κινήθηκε στα βήματα του αδερφού του Στράτου, ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό παμπαίδων το 2011.

Στην πορεία του έως τον τελικό ο Δαμιανής επιβλήθηκε στο 2ο γκρουπ 3-0 σετ του Κίμωνα-Αλέξανδρου Αντωνιάδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας ) και του Γιώργου-Μιχαήλ Ανδρουλάκη (Ρουφ 80). Χωρίς αγώνα πέρασε στην 8άδα, εκεί απέκλεισε τον Νίκο Κορδαλή με 3-1 και στα ημιτελικά τον Παντελεήμονα-Γιάννη Τριανταφυλλίδη με 3-2. Ο Χατζηλυγερούδης κυριάρχησε αρχικά στο 1ο γκρουπ με νίκες 3-0 σετ επί του Μιχάλη Τσιάλη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) και του Βαχάν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα). Στους «16» δεν είχε αγώνα, στους «8» ξεπέρασε τον Γεράσιμο Πετρή (Α.Ο. Ελληνικού) με 3-0 και στους «4» τον Αλκιβιάδη Σταματούρο επίσης με 3-0 σετ.

Στον τελικό των παγκορασίδων η Βασιλική Ηλιοπούλου έκαμψε πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0 σετ τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, ωστόσο φάνηκε ότι είχε τον πρώτο λόγο. Ήταν πιο δυνατή στα χτυπήματά της, πιο αποτελεσματική στην επίθεση κι έπαιξε πιο έξυπνα. Αποφασιστικής σημασίας ήταν το 2ο σετ, όπου η Γραμματοπούλου γύρισε την κατάσταση από 3-7. Ισοφάρισε άμεσα και πέρασε μπροστά 9-8, όμως έβγαλε άουτ τις πιο κρίσιμες μπάλες. Παρά το 0-2 είχε πολύ καλή εκκίνηση και στο 3ο σετ, αλλά ούτε αυτή αξιοποίησε. Η Ηλιοπούλου διατήρησε τη δυνατή ψυχολογία, κάλυψε γρήγορα δύο χάντικαπ των τριών πόντων (3-6 και 4-7) και παρότι στο 10-8 έχασε δύο ματς μπολ εξασφάλισε έφτασε τη νίκη στην παράταση του σετ (11-7, 11-9, 12-10).

P6093092Στο φινάλε του τελικού η Ηλιοπούλου «πνίγηκε» στις αγκαλιές των στελεχών της ομάδας της, όπως και άλλων συναθλητριών και δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: «Είμαι ενθουσιασμένη. Προπονούμαι συστηματικά τόσα χρόνια, φέτος δουλέψαμε πάνω σε αυτόν τον στόχο και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Στο 2ο σετ και στο 7-3 ίσως χαλάρωσα λίγο. Με τις συμβουλές του προπονητή μου όμως, ξαναβρήκα την ηρεμία και τα χτυπήματά μου. Μου είπε ν’ αλλάξω κάτι και στην τακτική κόβοντας απότομα την μπάλα στο ντράιβ της Δανιέλας κι έτσι έφτασα στη νίκη».

Για να προχωρήσει στον τελικό η Ηλιοπούλου έπαιξε αρχικά στο 1ο γκρουπ και νίκησε με 3-0 σετ τη Λαμπρινή Γκαβαλία από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και την Ελισάβετ Χατζηκύρκα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στη 16άδα είχε bye, στην 8άδα απέκλεισε τη Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 και στα ημιτελικά τη Δέσποινα Μυτακίδου με 3-2 σετ.

Η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου πρώτευσε αρχικά στο 3ο γκρουπ επικρατώντας 3-0 σετ της Μαίρης Κουκουτού (Γ.Α.Ο. Πειραιά) και της Χρυσάνθης Κοντονικολή (Άρης Νικαίας). Στις «16» είχε κι αυτή bye, στις «8» έκαμψε τη Μαρία Αλεξανδροπούλου (Αγία Βαρβάρα) με 3-1 και στις «4» την Αθηνά Λιβιεράτου με 3-1 σετ.

P6093105Ισορροπημένος ήταν ο τελικός του διπλού παμπαίδων, που κρίθηκε στα πέντε σετ και είχε ανατροπές. Οι Αλκιβιάδης Σταματούρος/Γιάννης Δαμιανής βρέθηκαν αρχικά πίσω στο σκορ κόντρα στους Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη/Παναγιώτη Αδριανό, ακολούθως πέρασαν μπροστά, ισοφαρίστηκαν και τελικά πήραν τη νίκη με 3-2. Στο καθοριστικό 5ο σετ πέρασαν τις επιθέσεις τους και την τακτική τους (6-11, 11-4, 11-8, 9-11, 11-4). Σημειωτέον, ότι οι πρωταθλητές είχαν επικρατήσει με ανάλογη δυσκολία (3-2 σετ) και στα ημιτελικά των Τριανταφυλλίδη/Ανδρουλάκη.

Στον τελικό του διπλού παγκορασίδων η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Δέσποινα Μυτακίδου ήταν πιο επιθετικές στο παιχνίδι τους και κυρίως αυτόP6093103 τους έδωσε τη νίκη απέναντι στις Βασιλική Ηλιοπούλου/Αθηνά Λιβιεράτου. Οι Πατρινές προηγήθηκαν με 1-0, όμως στη συνέχεια είχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή κι έκαναν λάθη σε κρίσιμα σημεία. Τα σετ στο τελικό 3-1 ήταν 10-12, 11-4, 12-10 και 11-5.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των φετινών Πανελληνίων πρωταθλημάτων το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κρίνει ότι χρειάζεται ειδική μνεία για τους ελάχιστους διαιτητές, που παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του και αυτή τη χρονιά. Να πηγαίνουν στις διοργανώσεις και να βοηθούν έστω για την επίβλεψη των αγώνων διότι κανονική διαιτησία ήταν αδύνατο να γίνει. Στους αγώνες έδωσαν το «παρών» περισσότερο ο Ηλίας Ζαχαρόπουλος, ο Ζαφείρης Πορφύρης και η Αλίκη Στακιά και λιγότερο η Ειρήνη Σκάρπου και ο Νίκος Κόκκινος.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Αετός Κορυδαλλού)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αναγεννησιακός Πατρών)

3. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετός Κορυδαλλού)

-. Παντελεήμων-Γιάννης Τριανταφυλλίδης (Ρουφ 80)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

-. Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγεννησιακός Πατρών)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Δαμιανής/Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετός Κορυδαλλού)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)

3. Παντελεήμων-Γιάννης Τριανταφυλλίδης/Γιώργος-Μιχάλης Ανδρουλάκης (Ρουφ 80)

-. Νίκος Κορδαλής/Δημήτρης Κατσαρός (Ε.Α. Βόχας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου/Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Ο. Ελληνικού/Α.Κ. Ζωγράφου)

2. Βασιλική Ηλιοπούλου/Αθηνά Λιβιεράτου (Φοίνικες Πάτρας/Αναγεννησιακός)

3. Μαίρη Κουκουτού/Μαρία Αλεξανδροπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά/Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας)

-. Μαριάνα Γενεράλη/Χρυσάνθη Κοντονικολή (Φιλονίκης/Άρης Νικαίας)

                                               

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ