Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Μπακού για την πρώτη ενημέρωση από τους οργανωτές των Ευρωπαϊκών Αγώνων ο Μ. Κολυμπάδης

ST Kolibadis_ekfrastikos

ST Kolibadis_ekfrastikosΗ αντίστροφη μέτρηση για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ευρώπης αρχίζει ουσιαστικά να μετρά από αυτή την εβδομάδα, έναν χρόνο ακριβώς πριν από την έναρξή τους. Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, που θα τους φιλοξενήσει από τις 12 έως τις 28 Ιουνίου του 2015, γίνεται από σήμερα έως και την Πέμπτη η πρώτη επίσημη ενημέρωση για τους υπεύθυνους των χωρών και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Μανώλης Κολυμπάδης φτάνει το πρωί στην πόλη γι’ αυτόν τον λόγο. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θ’ ακολουθήσει όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις, θα εποπτεύσει χώρους και γενικά θα λάβει λεπτομερή ενημέρωση για ό,τι αφορά την προετοιμασία της διοργάνωσης έως αυτό το χρονικό σημείο.  

Από τους οργανωτές το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλα τα στάδια, όπου θα διεξαχθούν αγώνες, αλλά και στο Χωριό των αθλητών και των αθλητριών. Θα υπολογιστούν καταλύματα και θα γίνει εκτίμηση όσον αφορά στον αριθμό συμμετεχόντων σε κάθε αποστολή. Η Οργανωτική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Αγώνων έχει κανονίσει συναντήσεις ξεχωριστά με κάθε αρχηγό αποστολής και με τον Μανώλη Κολυμπάδη γίνεται σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι. Επίσης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει ζητήσει και θα δει τον Έλληνα πρέσβη στο Μπακού γιατί στη διάρκεια των αγώνων θέλει εκπρόσωπο της πρεσβείας κοντά στην αποστολή. Αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Μέσα στη σειρά από θέματα, που θα κοιτάξει στο Αζερμπαϊτζάν μαζί με ομολόγους του, είναι οι έξτρα διευκολύνσεις, τα ιατρεία, τα φυσιοθεραπευτήρια, τα φαγητά κ.α. Στους αγώνες πρόκειται να πάρουν μέρος 5.650 αθλητές από 49 χώρες της ηπείρου. Για κάθε ένα από τα 18 αθλήματα βέβαια, υπολογίζονται κι άλλα μέλη, όπως προπονητές, γραμματείς, συνοδοί κ.τ.λ. κι έτσι στο Μπακού θα γίνει αυτές τις ημέρες και εκτίμηση για τον μάξιμουμ αριθμό των αποστολών σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των χωρών. Το κάθε άθλημα θα δώσει προκρίσεις για το Μπακού είτε μέσα από αγώνες, είτε με quota, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή με αναλογία χωρών, που μπορούν να πάρουν μέρος. Η επιτραπέζια αντισφαίριση θα δώσει προκρίσεις, όπως μέσα από το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού της Λισαβόνας. Ο επικεφαλής του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα επιστρέψει στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής.

* Η νέα ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη, η Μπορούσια Ντίσελντορφ, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για 26η φορά στην ιστορία της. Στον κυριακάτικο τελικό των πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα, που έγινε στο κατάμεστο από 3.500 θεατές FraportArenaτης Φρανκφούρτης, κατέβαλλε τη Φούλντα με 3-1 και σήκωσε το τρόπαιο. Ο πρώτος παίκτης της ομάδας, ο διάσημος Τίμο Μπολ, που θα είναι συμπαίκτης του Έλληνα πρωταθλητή, είχε καθοριστική συμβολή με δύο νίκες, ενώ στο τρίτο στη σειρά ματς είχε θετικό αποτέλεσμα και ο επίσης Γερμανός Πάτρικ Μπάουμ. Την τριάδα του τελικού συμπλήρωσε ο Ινδός Καμάλ Ασάντα.

 

* Η φωτό του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη από το πρακτορείο Newsports.eu

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ