Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αετός Κορυδαλλού και Φοίνικες Πάτρας τα σκήπτρα στο ομαδικό του Πανελληνίου παμπαιδικού

Foinikes pagorasides_2

Foinikes pagorasides_2Ο Αετός Κορυδαλλού στους παμπαίδες και οι Φοίνικες Πάτρας στις παγκορασίδες αναδείχτηκαν νικητές του ομαδικού στο Πανελλήνιο Aponomi omadikou_pampaidon_2014πρωτάθλημα, που βρίσκεται σε εξέλιξη την Ελευσίνα. Ήταν και οι δύο πρώτα φαβορί του αγωνίσματος. Ο Αετός κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κι αυτό είναι κάτι που δεν έχει πετύχει άλλη ομάδα σε επίπεδο αγοριών στη μικρή ιστορία του θεσμού! Δύο πρωτιές εμφανίζει και το Πέρα 2005, όμως δεν ήταν διαδοχικές (2008, 2010). Ξεχωριστή σημασία έχει και η επιτυχία του σωματείου από την Πάτρα. Δεν είναι μόνο για εκείνο πρώτος πανελλήνιος τίτλος στις παγκορασίδες, είναι και γενικά για ομάδα της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Στις ομάδες, που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και ο Αναγεννησιακός Πατρών, ο οποίος έφτασε στους τελικούς και των δύο κατηγοριών. Η διοργάνωση συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι.

Ο Αετός απέδειξε και στον τελικό των παμπαίδων ότι ήταν κυρίαρχος του πρωταθλήματος. Με πολύ σταθερή απόδοση ο Γιάννης Δαμιανής και ο Αλιβιάδης Σταματούρος επιβλήθηκαν 3-0 και του Αναγεννησιακού κι έτσι ολοκλήρωσε την πορεία του χωρίς να χάσουν επί μέρους ματς σε πέντε αναμετρήσεις. Την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας ανέλαβε ο Χρήστος Λάμης. Στο σωματείο της Πάτρας υπάρχει το τεχνικό δίδυμο των Θανάση Τσοκανά και Κώστα Χατζηλυγερούδη. Τον αγώνα μετέδωσε ζωντανά η ιστοσελίδα sportsland.gr, η οποία θα συνεχίσει το livestreamingσε όλα τα ωράρια της αυριανής τελευταίας ημέρας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Αναγεννησιακός Πατρών-Αετός Κορυδαλλού 0-3:

Θεμιστοκλής Αδριανός-Αλκιβιάδης Σταματούρος 1-3 (11-4, 7-11, 3-11, 3-11)

Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης-Γιάννης Δαμιανής 0-3 (8-11, 6-11, 8-11)

Παναγιώτης Αδριανός/Χατζηλυγερούδης-Σταματούρος/Δαμιανής 1-3 (11-7, 5-11, 8-11, 8-11)

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο ο Αετός είχε επικρατήσει στο 1ο γκρουπ της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και του Α.Ο. Ελληνικού με 3-0 κι αργότερα κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τον Λέοντα Κορινθίας στα προημιτελικά και το Ρουφ 80 στα ημιτελικά. Ο Αναγεννησιακός, 2ο φαβορί του αγωνίσματος, επιβλήθηκε στο γκρουπ του Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων» και του Αρίωνα Μυτιλήνης με 3-0, στην 8άδα απέκλεισε τον Α.Ο. Καρέα και στην 4άδα την Ε.Α. Βόχας, επίσης με 3-0. Το Ρουφ και η Βόχα από την Κορινθία πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Στο Ρουφ του Αλέξη Αρσενιάδη αγωνίστηκαν οι Παντελεήμων-Γιάννης Τριανταφυλλίδης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Γιώργος-Μιχάλης Ανδρουλάκης, Μιχάλης Τσάκαλος. Η Βόχα του Λιούμπομιρ Γκεοργκίεφ είχε στη σύνθεση τους Νίκο Κορδαλή, Δημήτρη Κατσαρό και Ευθύμιο Γκιώνη.

Στον τελικό του ομαδικού παγκορασίδων προσέθετε ενδιαφέρον το γεγονός ότι κοντραρίστηκαν δύο ομάδες της Πάτρας, οι Φοίνικες και ο Αναγεννησιακός, που ήταν επίσης 1ο και 2ο φαβορί αντίστοιχα. Η παρουσία της Βασιλικής Ηλιοπούλου, νούμερο 1 στον ελληνικό πίνακα των παγκορασίδων, έδινε προβάδισμα προγνωστικών στους Φοίνικες, οι οποίοι πήραν τελικά τη νίκη με 3-1. Πέρα από το δίδυμο του τελικού, υπήρχε και το τεχνικό δίδυμο στον πάγκο της ομάδας όπου ο Φίλιππος Φιλιππακόπουλος και ο Γιάννης Ξουρίδας χρησιμοποίησαν στο πρωτάθλημα και τη Μιχαέλα-Κατερίνα Ζιάκα. Οι Φοίνικες προσθέτουν αυτό τον τίτλο στους δύο που έχουν κατακτήσει στις κορασίδες στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 2007 και του 2010.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φοίνικες Πάτρας-Αναγεννησιακός 3-1:

Βασιλική Ηλιοπούλου-Αθηνά Λιβιεράτου 3-1 (10-12, 11-5, 11-5, 11-7)

Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη-Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη 3-0 (13-11, 11-7, 11-7)

Ηλιοπούλου/Κοτζαμιχάλη-Λιβιεράτου/Πρωτοπαπαδάκη 1-3 (5-11, 11-9, 8-11, 6-11)

Ηλιοπούλου-Πρωτοπαπαδάκη 3-0 (12-10, 11-4, 11-4)

Οι Φοίνικες Πάτρας ξεπέρασαν στο γκρουπ το Α.Κ. Ζωγράφου με 3-1, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης επίσης με 3-1 και τον Αίαντα Ευόσμου με 3-0. Στην 4άδα απέκλεισε άνευ αγώνα τον Α.Ο. Ελληνικού με 3-0. Ο Αναγεννησιακός νίκησε στο γκρουπ με 3-1 και τους τρεις αντιπάλους του, τον Α.Ο. Ελληνικού, τον Φάρο Αλεξανδρούπολης και τον Παγχιακό Γ.Σ.. Στα ημιτελικά έκαμψε την αντίσταση του Α.Κ. Ζωγράφου με 3-2. Την 3η θέση «μοιράστηκαν» το Α.Κ. Ζωγράφου (με τις Δέσποινα Μυτακίδου, Φιλάνθη Λαζίδη και κόουτς τον Άρη Τσακίρογλου) και το Ελληνικό (Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Δήμητρα Στεφαδούρου και προπονητής ο Γιάννης Κορδούτης).

 

* Στη φωτό αριστερά τα κορίτσια των πρωταθλητών Φοινίκων Πάτρας και οι προπονητές τους. Δεξιά η απονομή στο ομαδικό παμπαίδων.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ