Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε δύο τελικούς προκρίθηκε ο Αναγεννησιακός Πατρών στο παμπαιδικό

P3292796

P3292796Κάθε φορά, που αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας βγάζουν ενθαρρυντικά μηνύματα για σωματεία της περιφέρειας, τα αποτελέσματα P3292795προσλαμβάνουν ξεχωριστή διάσταση. Στην Ελευσίνα η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης παμπαίδων-παγκορασίδων έφτασε σήμερα μέχρι τα ζευγάρια των τελικών του ομαδικού και ανέδειξε ήδη ως πρωταγωνίστριες ομάδες από την Πάτρα! Κατά πρώτο λόγο τον Αναγεννησιακό, έναν σύλλογο με πολύ μικρή ιστορία, ο οποίος μπορεί να περηφανεύεται για τη δουλειά του στις υποδομές. Το Σάββατο προκρίθηκε στους τελικούς σε αγόρια και κορίτσια και το πρωί της Κυριακής, στις 10:00, διεκδικεί δύο χρυσά μετάλλια. Ο τελικός των παγκορασίδων μάλιστα, θα είναι …πατρινή υπόθεση, καθώς την πρωτιά κυνηγούν και οι Φοίνικες Πάτρας, που την τελευταία δεκαετία έχουν να επιδείξουν πολλές πανελλήνιες διακρίσεις σε επίπεδο κοριτσιών. Στον τελικό των παμπαίδων ο Αναγεννησιακός τίθεται αντιμέτωπος με τον Αετό Κορυδαλλού, ο οποίος είναι ο κάτοχος του τροπαίου και 1ο φαβορί στη φετινή διοργάνωση. Σημειωτέον, ότι η ιστοσελίδα sportsland.gr μετέδωσε ζωντανά σήμερα δύο αγώνες: Τον προημιτελικό αγοριών Φάρος Αλεξανδρούπολης-Ρουφ και τον ημιτελικό των κοριτσιών μεταξύ του Ζωγράφου και του Αναγεννησιακού. Το livestreamingέφτασε τις 3 ώρες και 20 λεπτά και θα συνεχιστεί αύριο με τον τελικό του ομαδικού παμπαίδων.

Στο ομαδικό παμπαίδων σχηματίστηκαν 4 γκρουπ των 3ων ομάδων. Ο Αετός ήταν επικεφαλής στο 1ο γκρουπ και νίκησε τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και τον Α.Ο. Ελληνικού με 3-0.

Ο Αναγεννησιακός ως 2ο φαβορί του αγωνίσματος ήταν ψηλά στο 2ο γκρουπ και επιβλήθηκε του Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων» και του Αρίωνα Μυτιλήνης με 3-0.

Στα προημιτελικά ο Αετός κατέβαλλε τον Λέοντα Κορινθίας με 3-0 και στα ημιτελικά το Ρουφ 80 ξανά με 3-0.

Ο Αναγεννησιακός απέκλεισε στην 8άδα τον Α.Ο. Καρέα με 3-0 και στην 4άδα την Ε.Α. Βόχας επίσης με 3-0.

Στο ομαδικό παγκορασίδων έγιναν 2 γκρουπ των 4ων ομάδων. Οι Φοίνικες Πάτρας ήταν επικεφαλής στο 1ο γκρουπ και κατέβαλλαν με 3-1 το Α.Κ. Ζωγράφου, με 3-1 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με 3-0 τον Αίαντα Ευόσμου. Στο 2ο γκρουπ ο επικεφαλής Αναγεννησιακός νίκησε με 3-1 και τους τρεις αντιπάλους του, τον Α.Ο. Ελληνικού, τον Φάρο Αλεξανδρούπολης και τον Παγχιακό Γ.Σ.. Οι δύο πρώτες ομάδες των γκρουπ πέρασαν απευθείας στα ημιτελικά κι εκεί ο Αναγεννησιακός ξεπέρασε τη δυνατή αντίσταση του Α.Κ. Ζωγράφου με 3-2, ενώ οι Φοίνικες πέρασαν στον τελικό άνευ αγώνα. Το Ελληνικό δεν παρατάχθηκε στον ημιτελικό επειδή είχε τραυματισμό η δεύτερη αθλήτριά του, η Στεφαδούρου.

Οι ηττημένοι των τελικών παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο κι εκεί καταγράφεται  καλή στιγμή και για την Κορινθία, αφού στα αγόρια ήρθε 3η η Ε.Α. Βόχας. «Μοιράζεται» τη θέση με το Ρουφ. Στις παγκορασίδες αρκούνται στην 3η θέση δύο σωματεία της Αθήνας, το Α.Κ. Ζωγράφου και ο Α.Ο. Ελληνικού.

* Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα και τα ranking list του Ιουνίου για τις μικρές κατηγορίες. Εδώ, το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα βάζει στο εξής μόνο τις τρέχουσες θέσεις εκτός κι αν υπάρχει κάτι πολύ ουσιαστικό για να κάνει εξαίρεση. Ο λόγος είναι ότι από τότε που η I.T.T.F. διαφοροποίησε το σύστημα υπολογισμού των πινάκων, αλλάζουν συνέχεια οι θέσεις του προηγούμενου μήνα… Όλοι οι Έλληνες αθλητές πάντως, είχαν πτώση τον Ιούνιο. Στην κατηγορία κάτω των 21 ετών ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι στο νούμερο 484, ο Στράτος Δαμιανής στο 565 και ο Γιώργος Σταματούρος, που μπήκε τώρα στους πίνακες, στο 677. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο 244, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 253, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 299, ο Νίκος Αντωνιάδης στο 423 και ο Πάρις Ζώνιος στο 551 έχουν την γκρι ένδειξη ότι βρίσκονται καιρό χωρίς διεθνή ματς και κινδυνεύουν να βγουν από τις κατατάξεις. Στις Νέες γυναίκες η Κατερίνα Τόλιου οπισθοχώρησε στο 99, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στο 389, η Χριστιάνα Κανάρη στο 398 και η Θάλεια Κορδούτη στο 437. Η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Στέλλα Πατεράκη, που έχουν συμπληρώσει ικανό χρονικό διάστημα χωρίς αξιολογημένα διεθνή παιχνίδια είναι στο 246 και το 563 αντίστοιχα.

* Στην κατηγορία των αθλητών U18: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος μετακινήθηκε στο νούμερο 323, ο Στράτος Δαμιανής στο 397, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιώργος Σταματούρος βρίσκεται στο 509. Με γκρι ένδειξη αναφέρονται ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 165, ο Νίκος Αντωνιάδης στο 266 και ο Πάρις Ζώνιος στο 384. Στον αντίστοιχο πίνακα των νεανίδων η Γεωργία Χατζηλυγερούδη εμφανίζεται στο 269, η Χριστιάνα Κανάρη στο 278, η Θάλεια Κορδούτη στο 308 και η Στέλλα Πατεράκη στο 428 με γκρι ένδειξη.

* Στους αθλητές U15 ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι στο νούμερο 68, ο Στράτος Δαμιανής στο 97 και ο Γιώργος Σταματούρος στο 166.

* Η αυστριακή SVS Στροκ είναι η νέα πρωταθλήτρια στο E.T.T.U. Cup. Επικράτησε στον συναρπαστικό διπλό τελικό με τη γαλλική Λιλ Μετροπόλ χάρη σε καλύτερη διαφορά πόντων! Στον δεύτερο τελικό έχασε στην έδρα της 3-2, όμως με το ίδιο σκορ είχε πάρει τη νίκη στη Γαλλία. Μέτρησαν τα συνολικά σετ, υπήρξε κι εκεί απόλυτη ισορροπία με 17 υπέρ και 17 κατά και για τις δύο ομάδες και στη συνέχεια υπολογίστηκαν οι πόντοι. Εκεί η Στροκ είχε 21 περισσότερους και κατέκτησε το τρόπαιο! Πήρε 319 στους δύο αγώνες κι έχασε 298. Τη βασική ομάδα της αποτελούν η Λι Φεν, η Τατιάνα Μπιλένκο και η Πέτρα Λόβας.

 

* Φωτό αριστερά: Ο Π. Αδριανός του Αναγεννησιακού. Φωτό δεξιά ο Αλκ. Σταματούρος του Αετού.

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ