Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παρέμεινε στο νούμερο 27 της παγκόσμιας κατάταξης ο Γκιώνης

TT152

TT152Η διατήρηση του Παναγιώτη Γκιώνη στην καλύτερη θέση της καριέρας του, που είναι η 27η, αποτέλεσε το πιο ουσιαστικό νέο για τα ελληνικά χρώματα από τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης του Ιουνίου. Έχασε ορισμένους πόντους συγκριτικά με τον Μάιο, ωστόσο κράτησε την πολύ υψηλή θέση, στην οποία βρέθηκε αμέσως μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο. Τον προηγούμενο μήνα είχαν συμμετοχή σε διεθνείς αξιολογημένους αγώνες μόνο οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος και Στράτος Δαμιανής. Αγωνίστηκαν στο όπεν της Μάλτας, τα πήγαν εξαιρετικά με πιο σημαντικό στοιχείο ότι κατέκτησαν όλες τις πρωτιές στην ηλικιακή κατηγορία τους, ωστόσο είχαν μικρή άνοδο στον διεθνή πίνακα των ανδρών. Αυτό φυσικά, έχει σχέση και με τις θέσεις στο ranking list αθλητών που αντιμετώπισαν στο νησί. Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά εμφανίζεται στους πίνακες ο 15άχρονος Γιώργος Σταματούρος, που είναι γιος της παλιάς πρωταθλήτριας Ελλάδας του απλού γυναικών Δέσποινας Δάνδουλα.

Στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών ο Γκιώνης παρέμεινε στο νούμερο 27, αλλά έχασε ορισμένους βαθμούς πέφτοντας στους 2.325 (από 2.339). Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, υποχώρησε στο νούμερο 77 με 2.086 βαθμούς (από το 76 και 2.107) και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 111 (από 109).

Ο Κώστας Λαγογιάννης μετακινήθηκε στο 231 (από 233) και ο Τάσος Ρηνιώτης στο 328 (από 329). Από τους νεότερους αθλητές ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Στράτος Δαμιανής είχαν όφελος με τα επιτυχημένα αποτελέσματά τους στο διεθνές τουρνουά της Μάλτας. Ο Σγουρόπουλος, που πήρε χάλκινο και στο απλό νέων του συγκεκριμένου όπεν, αναρριχήθηκε στο 897 (από 904) και ο Δαμιανής, που αναδείχτηκε πρωταθλητής στο απλό παίδων, στο 982 (από 986).

Κατά τα άλλα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Πάρις Ζώνιος συνεχίζουν με την ένδειξη ότι έχουν συμπληρώσει τέσσερις μήνες χωρίς διεθνείς αγώνες και είναι κοντά στο να βγουν από τους πίνακες. Τον Ιούνιο εμφανίζονται στο 584, το 599, το 676, το 825 και το 967 αντίστοιχα. Εξάλλου, ως νέα παρουσία ο παις Γιώργος Σταματούρος βρίσκεται στο νούμερο 1096.

Στο ranking list των γυναικών από τις βασικές αθλήτριες της εθνικής ομάδας η Κατερίνα Τόλιου πήγε στο νούμερο 231 (από 228), η Αγγελίνα Παπαδάκη στο 274 (από 272) και η Μαρία Χριστοφοράκη στο 286 (από 281). Από τα νεότερα κορίτσια, η Γεωργία Χατζηλυγερούδη είναι στο νούμερο 628 (από 622), η Χριστιάνα Κανάρη στο 637 (από 630) και η Θάλεια Κορδούτη στο 677 (από 660). Με την γκρι ένδειξη ότι έχουν συμπληρώσει μήνες χωρίς διεθνείς αγώνες εμφανίζονται η Φιλαρέτη Εξάρχου στο 336, η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 452 και η Στέλλα Πατεράκη στο 818.

* Η I.T.T.F. εξέδωσε ταυτόχρονα τον πίνακα του ομαδικού. Στους άνδρες η Ελλάδα παρέμεινε στη 12η θέση με 216 βαθμούς και ισοβαθμεί με τη Σουηδία και τη Βραζιλία. Στις γυναίκες η εθνική μας υπολογίζεται τον Ιούνιο στο νούμερο 41 υστερώντας σε ισοβαθμία με το Βιετνάμ και την Ουαλία. Τον Μάιο ήταν στο νούμερο 42 πάλι δίπλα-δίπλα με τις ίδιες χώρες. Όσον αφορά στους πίνακες των νεαρών ηλικιών, η παγκόσμια ομοσπονδία δεν είχε την έκδοση του Ιουνίου μέχρι νωρίς το απόγευμα και την ώρα δημοσίευσης του παρόντος κειμένου.

* Μία ακόμα διοργάνωση για τα παιδιά θα λάβει χώρα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, το οποίο ήταν κενό στο καλεντάρι της ομοσπονδίας. Ο Αθλητικός Όμιλος «Άρης 2006» προκήρυξε και θα οργανώσει στις 28‐29Ιουνίου το 1ο ομαδικό  πρωτάθλημα παμπαίδων–παγκορασίδων, παίδων‐κορασίδων. Το τουρνουά θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο  του  Δήμου  Βάρης‐Βούλας‐Βουλιαγμένης (Λευκάδος 1‐16673 Βούλα Αττικής) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας www.httf.grκαι την ενότητα «Διάφορα Νέα» τους όρους και τις προϋποθέσεις. 

 

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης στο ΣΕΦ σε φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ