Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αντίο Γκιώνη στην Ανζέ με θερμό χειροκρότημα και συγκίνηση

Gionis Angers_spin

Gionis Angers_spinΜεγάλες χαρές στον αθλητισμό δεν δίνουν μόνο οι διακρίσεις, αλλά και η αγάπη του κόσμου. Μία τέτοια ξεχωριστή στιγμή λοιπόν, έζησε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο χτεσινοβραδινό αντίο του στην Ανζέ. Ύστερα από μία 5ετία ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών αφήνει το γαλλικό κλαμπ για να μετακινηθεί στη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στελέχη της ομάδας, παράγοντες και φίλαθλοι έδειξαν τη λατρεία τους προς το πρόσωπό του. Τον αποθέωσαν στο φινάλε του εντός έδρας αγώνα με την Ισέν κι εκείνος συγκινημένος έδωσε την υπόσχεση ότι μια μέρα θα επιστρέψει στο Ανζέ! Σημειωτέον ότι και στο αγωνιστικό κομμάτι έκλεισε με ιδανικό τρόπο την πολυετή παρουσία του στην Pro A. Πέτυχε δύο νίκες και η ομάδα του εξασφάλισε οριστικά το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Για τους υπόλοιπους Έλληνες διεθνείς, που αγωνίζονται στη Γαλλία, βαθμολογικό ενδιαφέρον στο φινάλε υπήρχε μόνο για τη Μετς του Τάσου Ρηνιώτη, η οποία κατάφερε να διατηρηθεί στη 2η κατηγορία.

Στη γαλλική λίγκα και τη 18η αγωνιστική η Ανζέ υποδέχτηκε την Ισέν έχοντας ήδη σοβαρό βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι της Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα για την κατάληψη της 4ης θέσης και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έδειξε και στο τραπέζι πάντως, ότι ήταν στο χέρι της να κλείσει νικηφόρα τη χρονιά, επιβλήθηκε με 4-1 κι έφτασε στον στόχο της. Ο Γκιώνης είχε δύο νικηφόρα αποτελέσματα, πρώτα εναντίον του Γάλλου Ντέιβιντ Τζόνστον με 3-0 σετ κι έπειτα κόντρα στον επίσης Γάλλο Αλεξάντρ Ρομπινό με το ίδιο σκορ. Ο αγώνας αυτός ήταν ο αποχαιρετιστήριος για τον κορυφαίο «αμυντικό», αλλά και τον Μισέλ Μαρτίνεζ, που θα παίζει τη νέα περίοδο στην ProB και οι παράγοντες της Ανζέ έκαναν μικρό τελετουργικό για να τους τιμήσουν.    

Μόλις τελείωσε το ματς μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου Ζεράρ Σαραζέν και τους ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια για την προσφορά τους. Στη συνέχεια είπαν δυο λόγια στους εκατοντάδες θεατές ο Γκιώνης και ο επί σειρά ετών Γάλλος συμπαίκτης του. Η διοίκηση τούς έκανε δώρο από έναν όμορφο πίνακα με φωτογραφίες τους, που έχει την επιγραφή «σας ευχαριστούμε γι’ αυτά τα χρόνια». Ο Γκιώνης χειροκροτήθηκε θερμά, άκουσε τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του (έγινε ο αγαπημένος «Panos») και υποσχέθηκε ότι μια μέρα θα γυρίσει στην ομάδα.

Η Ενεμπόν παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στη Μπαγιάρ Αρζεντάν. Ο Κρεάνγκα, που πήγε στη Γαλλία από την Κίνα, όπου μετείχε σε αγώνες-σόου, κατέβαλλε αρχικά τον Νιγηριανό Μοντάι Μεροτόχουν με 3-0 σετ και μετά έχασε από τον συμπατριώτη του Σεγκούν Τοριόλα με 3-0. Στην τελική κατάταξη η Ανζέ ήρθε 4η με 38 βαθμούς και η Ενεμπόν ακολούθησε με 35. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν, που δεν χρησιμοποίησε στο τελευταίο ματς τον Γιώργο Φραγκούλη, έμεινε τελευταία και υποβιβάζεται. Η Σαρτρ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας χωρίς ήττα και με 52 βαθμούς.

Metz 2013Στο φινάλε της Pro B η Μετς δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Επιβλήθηκε εντός έδρας με 4-0 της ουραγού Ποντό κι εξασφάλισε και φέτος την παραμονή  στην κατηγορία. Ο Ρηνιώτης, που έκανε γενικά καλό πρωτάθλημα, πέτυχε δύο νίκες. Έκαμψε πρώτα τον κινεζικής καταγωγής Λορέν Χαϊσάν με 3-0 κι έπειτα τον Κέβιν Σορμπιέ με 3-1 σετ.

Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ των Κώστα Παπαγεωργίου, Κώστα Λαγογιάννη ηττήθηκε στο τελευταίο της παιχνίδι 4-1 στην έδρα της από τη Μορέ. Τη μοναδική νίκη σημείωσε ο Λαγογιάννης με 3-2 σετ κόντρα στον Σουηδό Αντρέας Τόρκβιστ. Ο πρωταθλητής μας κάμφθηκε μετά 3-2 από τον ξακουστό βετεράνο Ισπανό Χε Ζιβέν, ενώ ο Παπαγεωργίου έδωσε έναν αγώνα κι έχασε από τον Κινέζο Τσεν Τζια με 3-1 σετ. Η Αμικάλ τερμάτισε στην 5η θέση με 35 βαθμούς και η Μετς στην 8η με 29. 

Συνοπτικά ο προσωπικός απολογισμός όλων των Ελλήνων πρωταθλητών, που μετείχαν φέτος στην 1η και τη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας ήταν ο εξής:

– Ο Γκιώνης αγωνίστηκε στα 16 από τα 18 ματς της Ανζέ και είχε 20 νίκες και 10 ήττες.

– Ο Κρεάνγκα απουσίασε μόνο από έναν αγώνα της Ενεμπόν και η στατιστική του ήταν 15 νίκες και 14 ήττες.

– Ο Φραγκούλης πήρε πολύτιμες εμπειρίες στην ProA, καθώς χρησιμοποιήθηκε σε έξι αγώνες της Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 και παρουσίασε 1 νίκη και 9 ήττες.

– Ο Παπαγεωργίου με συμμετοχή στις 16 από τις 18 αγωνιστικές είχε 18 νίκες και 9 ήττες.

– Ο Λαγογιάννης έχοντας λείψει μόνο από ένα ματς εμφάνισε 13 νίκες και 16 ήττες.

– Ο Ρηνιώτης 18 νίκες-15 ήττες συμμετέχοντας σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του.

– Ο Μάκρας έδωσε έναν αγώνα στην ProBμε την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 1 και γνώρισε την ήττα.

 

Φωτό 1: Ο Γκιώνης με τη φανέλα της Ανζέ

Φωτό 2: Η φετινή ομάδα της Μετς με τον Ρηνιώτη δεύτερο από τα αριστερά.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ