Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ευχάριστο διάλειμμα με τη ρακέτα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Enoplon aponomi_aplou

Enoplon aponomi_aplouΣ’ ένα διήμερο γεμάτο από πολλές και ποικίλες διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης βρέθηκαν στα αγωνιστικά τραπέζια και οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα Σώματα Ασφαλείας. Το Σάββατο 31 Μαΐου έγινε στη Βούλα το οικείο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2014, το οποίο συγκέντρωσε και φέτος δυνατά ονόματα του αθλήματος, αλλά κυρίως χάρισε την ευκαιρία σε ανθρώπους, που υπηρετούν τους συγκεκριμένους χώρους να …αναθερμάνουν τη σχέση τους με τη ρακέτα του πινγκ πονγκ και να ξεφύγουν για λίγες ώρες από τις σοβαρές καθημερινές έγνοιες. Περιλάμβανε το απλό και το διπλό και πήραν μέρος 33 άνδρες και 3 γυναίκες. Το πρωτάθλημα διοργάνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Α.Ε.Δ.) και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) βοήθησε στο κομμάτι της διαιτησίας. Σταθερά μάλιστα, γίνονται Πανελλήνια πρωταθλήματα από το Α.Σ.Α.Ε.Δ. και σε πολλά άλλα αθλήματα.

Το τουρνουά είχε πολλά όμορφα και αμφίρροπα παιχνίδια, αλλά …γνωστό από πριν πρωταθλητή τουλάχιστον στο απλό. Γι’ άλλη μια χρονιά έδωσε το «παρών» ο σπουδαίος Γιάννης Βλοτινός, σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών και ρέκορντμαν του αγωνίσματος με 14 πρωτιές, αλλά και διακρίσεις σε βαλκανικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο! Ο Βλοτινός, που υπηρετεί στην Πυροσβεστική, κατέκτησε χωρίς πίεση την πρωτιά. Στον τελικό επικράτησε 3-0 σετ του Δημήτρη Νικολόπουλου (Πεζικό), ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στην Α1 κατηγορία με την Παγώνα Πάτρας.  

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Γιώργος Σοφίλλας, που έδωσε θεαματικό ημιτελικό με τον Βλοτινό και ο αμυντικός Χρήστος Τσαρσιταλίδης (Λιμενικό), επίσης παίκτες της Α1 κατηγορίας με τον Ο.Α. Χανίων και τον Άρη Βούλας αντίστοιχα.

Στο διπλό ανδρών αναδείχτηκαν νικητές οι Σοφίλλας/Νικολόπουλος (Πεζικό). Στον τελικό κατέβαλλαν με 3-1 σετ τους Γιάννη Βλοτινό/Δημήτρη Πουλάκη της Enoplon astinomiaΠυροσβεστικής. Την 3η θέση πήραν οι Σπύρος Ζαφειρόπουλος/Δημήτρης Μαντάς (Πυροσβεστική) και τα αδέρφια Γιώργος και Θανάσης Κυριακόπουλος από την Αστυνομία.

Enoplon Polemiko_NaftikoΟι λίγες γυναίκες προέρχονταν από το Πολεμικό Ναυτικό και αγωνίστηκαν σ’ ένα «πουλ» μεταξύ τους. Την 1η θέση κατέκτησε η Λαλούση, τη 2η η Αντωνίου και στην 3η αρκέστηκε η Κοκκινίδου.

Από τα αποτελέσματα των ατομικών αγωνισμάτων προέκυψε η κατάταξη στο ομαδικό. Ο νικητής προέκυψε δύσκολα όμως, καθώς υπήρξε ισοψηφία μεταξύ του Πεζικού και της Πυροσβεστικής, που είχαν από ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο! Έτσι, υπολογίστηκαν και οι θέσεις 5-8 κι εκεί υπερίσχυσε το Πεζικό. Την 3η θέση πήρε η Αστυνομία.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Άρη Βούλας για την παραχώρηση της αίθουσας και τον διεθνή διαιτητή Ηλία Ζαχαρόπουλο, που είχε τον ρόλο του επιδιαιτητή.

Η ΣΑΑΡΜΠΡΙΚΕΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ E.T.T.U. CUP ΑΝΔΡΩΝ 2014

Η Σααρμπρίκεν τελείωσε τη …δουλειά, όπως αναμενόταν, και αναδείχτηκε νικήτρια του E.T.T.U. Cup ανδρών 2014. Στον δεύτερο «γερμανικό» τελικό με την Οχσενχάουζεν κάμφθηκε 3-1 στην έδρα της, όμως υπερασπίστηκε το 3-0 του πρώτου αγώνα. Η Σααρμπρίκεν έχασε στη ρεβάνς το πρώτο επί μέρους παιχνίδι, όμως μόλις ο Στέγκερ ισοφάρισε σε 1-1 ο τελικός έχασε το όποιο ενδιαφέρον του. Ουσιαστικά τα πράγματα είχαν κριθεί στο πρώτο ματς στο Μπίμπεραχ, γι’ αυτό έλειψε από τον επαναληπτικό ο πρώτος παίκτης της Οχσενχάουζεν, ο Κορεάτης «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ρίου Σέουνγκ Μιν. Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος της Σααρμπρίκεν στο E.T.T.U. Cup ύστερα από εκείνους το 1982 και το 1989. Στον θεσμό, που έκλεισε 50 χρόνια, είχε πάρει το πρώτο τρόπαιο η DJK Στουτγκάρδης το 1965 κι από τότε δέκα ακόμα γερμανικά κλαμπ έφτασαν συνολικά 21 φορές στην κατάκτηση της πρωτιάς.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Σααρμπρίκεν-Οχσενχάουζεν 1-3:

Μπόγιαν Τόκιτς-Λίαμ Πίτσφορντ 2-3 (6-11,12-10,10-12, 11-3,15-17)

Μπάστιαν Στέγκερ-Κιρίλ Σκάτσκοφ 3-0 (11-8, 11-8,12-10)

Τιάγκο Απολόνια-Σιμόν Γκοζί 1-3 (6-11, 11-5,10-12,5-11)

Τόκιτς-Σκάτσκοφ 2-3 (11-13, 11-5, 5-11, 11-6, 8-11)

 

Φωτό 1: Οι νικητές στο απλό ανδρών. Από αριστερά Νικολόπουλος, Βλοτινός, Τσαρσιταλίδης και Σοφίλλας.

Φωτό 2 (αριστερά): Όλα μαζί τα μέλης της ομάδας του Πολεμικού Ναυτικού

Φωτό 3: Αναμνηστική φωτό της ομάδας της Αστυνομίας κι ανάμεσα στα στελέχη να διακρίνονται οι διαιτητές Ζαφείρης Πορφύρης, Κωνσταντίνα Προύτζου και Ηλίας Ζαχαρόπουλος. 

                                                         

                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ