Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φίλη: «Τόσο καλή προπονήτρια, όσο και αθλήτρια»

P4242922

P4242922Προσκεκλημένη στην ολιγόλεπτη εκπομπή για την κλήρωση του Τζόκερ και του ΠΡΟΤΟ, που μεταδίδεται από τη συχνότητα του STAR, ήταν την Κυριακή η Χριστίνα Φίλη. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας ομαδικού με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών και εκτάκτως προπονήτρια της εθνικής γυναικών στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία της στην κορυφαία διοργάνωση και τους μελλοντικούς στόχους της στην προπονητική.

«Ήταν πολύ ωραία η εμπειρία στο προπονητικό κομμάτι, που έζησα στην Ιαπωνία.  Οι κοπέλες έφεραν καλά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο, είναι νεαρές σε ηλικία και με τις εμφανίσεις τους απέδειξαν ότι έχουν μέλλον και μπορούν να φέρουν επιτυχίες», τόνισε η επτάκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και για τη νέα της φιλοδοξία ανέφερε: «Παράλληλα με την ενεργό δράση έχω ξεκινήσει την προπονητική με παιδιά σε σωματείο και ο σκοπός μου είναι όσο καλή αθλήτρια είμαι τόσο καλή προπονήτρια να γίνω. Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι θέλει πάνω απ’ όλα να είσαι ήρεμη επειδή στο άθλημα μετράει πολύ η ψυχολογία. Να μπορείς να μεταδώσεις αυτή την ηρεμία στους αθλητές σου και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή τους. Φυσικά απαιτεί να είσαι και εργατική γιατί το άθλημα θέλει πολλές ώρες προπόνησης».

Ως καλύτερη στιγμή στην καριέρα της η Φίλη ξεχώρισε το ασημένιο μετάλλιο στο απλό κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1994 «ίσως επειδή ήμουν μικρή και ήταν η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία», ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι τεχνικό άθλημα, αλλά χρειάζεται και στρατηγική διότι κάθε φορά έχεις διαφορετικό παίκτη απέναντί σου και πρέπει να διαμορφώσεις το πλάνο για το πώς θα τον αντιμετωπίσεις». 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ