Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ρεκόρ συμμετοχών το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων στο Ξυλόκαστρο

Xilokastro apo_psila

Xilokastro apo_psilaΤο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων 2014 στην επιτραπέζια αντισφαίριση έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο πετυχημένο πέρασμα από έναν ακόμα «σταθμό» της Περιφέρειας, μία ακόμα περιοχή, που αγαπά και καλλιεργεί το άθλημα. Η «αποκέντρωση» καταγράφηκε φέτος στο Ξυλόκαστρο ύστερα από την τριετία στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα και η τελική φάση στην κορυφαία διοργάνωση αυτών των θερμών φίλων του πινγκ πονγκ άφησε άλλη μια φορά πολύ καλές εντυπώσεις σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Η βοήθεια των στελεχών του τοπικού Α.Ο. Ξυλοκάστρου ήταν πολύτιμη, οι 145 συμμετοχές συνιστούν ρεκόρ και παράλληλα η πρώτη παρουσία σπουδαίων ονομάτων του χώρου έδωσε άλλο χρώμα στους αγώνες. Ντεμπούτο στον θεσμό έκαναν ο παλιός διεθνής αθλητής Γιώργος Καρύτσας, ο άλλοτε πρωταθλητής Ελλάδας στις νεαρές ηλικίες Μιχάλης Παγώνης και ο πολύ αξιόλογος αθλητής επιπέδου Α1 κατηγορίας Δημήτρης Γκουτζίδης. Το 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων, που ανέδειξε και τους νικητές του ομαδικού σε πανελλαδικό επίπεδο, διοργάνωσε ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Xilokastro aponomi_50-59Οι δηλώσεις συμμετοχής είχαν φτάσει τις 169 και ο τελικός αριθμός των αθλητών είναι αναμφίβολα απόλυτα ικανοποιητικός για τους διοργανωτές. Στη Φλώρινα πέρσι είχαν αγωνιστεί 114, ενώ για να φανεί η αύξηση του ενδιαφέροντος να προσθέσουμε ότι στην έναρξη του θεσμού το 2010, που μάλιστα είχε γίνει στην Αθήνα (σ.σ. Βούλα), ήταν παρόντες 78 αθλητές και 2 αθλήτριες. Στο Ξυλόκαστρο βρέθηκαν άτομα απ’ όλες τις περιφέρειες, όπου υπάρχει δραστηριότητα με βετεράνους και ανεξάρτητους και απόλαυσαν παιχνίδια στο μικρό, αλλά όμορφο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Έγιναν τέσσερις κατηγορίες ανεξαρτήτων, τέσσερις βετεράνων και δύο ενιαίες γυναικών, μία ανεξαρτήτων και μία βετεράνων. Το αγωνιστικό πρόγραμμα έφτασε συνολικά τις 20 ώρες! Η καλή οργάνωση, η φιλόξενη συμπεριφορά των παραγόντων του Α.Ο. Ξυλοκάστρου με μικρά γεύματα, νερά και πολλά δώρα στους συμμετέχοντες (ντόπια γλυκά, κρασιά, μέλια, όπως και μπλουζάκα και καπέλα του σωματείου) και η βοήθεια από δεκάδες εθελοντές στη διαιτησία έκαναν τις ώρες να περάσουν ευχάριστα για όλους.

Xilokastro ginaikon_sti_dexiosiΣτους αγώνες βρέθηκε για λίγες ώρες το Σάββατο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και το συνδύασε με την παρουσία του στο αναπτυξιακό τουρνουά της κοντινής Βόχας. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο  Sikyon Cost το καθιερωμένο δείπνο από τον Π.Ο.Φ.Επ.Α. κι εκεί βγήκε είδηση. Ο Σταύρος Πλακαντωνάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου, που πριν από δέκα χρόνια ακριβώς άρχισε την υπέροχη προσπάθεια να συγκεντρώσει βετεράνους και ανεξάρτητους γύρω από το δημοφιλές άθλημα και να δημιουργήσει πλούσια αγωνιστική δράση, αποκάλυψε ότι τώρα υπάρχει η φιλοδοξία να διοργανωθεί τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα διεθνές τουρνουά ομαδικών αγωνισμάτων. Με αφορμή το γεγονός ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί στην Αλμερία της Ισπανίας το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού στους βετεράνους τόνισε ότι αρχίζει κινητοποίηση ώστε να γίνει σε αυτά τα πρότυπα διεθνές όπεν και να το οργανώσει η χώρα μας. Ο παλιός διεθνής αθλητής πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. βάζει στόχο να γίνει πιλοτικά ένα ομαδικό ηλικιακό πρωτάθλημα βετεράνων τον Σεπτέμβριο. Ειπώθηκε επίσης, ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2015 πρόκειται να γίνει στη Στερεά Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Στυλίδα ή τη Λαμία. Στη δεξίωση δόθηκαν τα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες των περιφερειών, όπως και σε εκείνες, οι οποίες είχαν πρωταγωνιστήσει λίγες ώρες πριν σε πανελλήνιο επίπεδο στα πλέι οφ.

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 18-39 ΕΤΩΝ:

1. Παναγιώτης Φωτάκης

2. Κώστας Οικονόμου

3. Γιώργος Καλογερόπουλος, Γρηγόρης Σταματιάδης

Xilokastro Anexartitoi_40-49ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 40-49

1. Άλεξ Κρουζίνσκι

2. Θεόδωρος Θεοδωρίδης

3. Λευτέρης Ευαγγελίδης, Σαντζέτ Κανκαρία

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 50-59:

1. Λουκάς Γιαλούρης

2. Γιώργος Βάγιας

3. Μανώλης Καπίρης, Λάζαρος Μαρίνος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 65+

1. Ανδρέας Δελακούρας

2. Πρόδρομος Καρατζάς

3. Παντελής Θεοδώρου, Ευάγγελος Μανουσώφ

ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 30-39 ΕΤΩΝ:

1. Μιχάλης Παγώνης

2. Λεωνίδας Κανέλλος

3. Άρης Κατσαβριάς, Γιάννης Κουφός

Xilokastro aponomi_40-49ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 40-49 ΕΤΩΝ:

1. Γιώργος Πετρόχειλος

2. Δημήτρης Γκουτζίδης

3. Κώστας Νικόπουλος, Γιώργος Κυριακόπουλος

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 50-59:

1. Πέτρος Ξαρχάκος

2. Κώστας Χολής

3. Νίκος Μουχτούρης, Ηλίας Βουτσινάς

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 60 +:

1. Άγγελος Μακρής

2. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης

3. Σταύρος Πλακαντωνάκης

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Βάκη Σταθά

2. Χριστιάνα Ιωαννίδη

3. Ασπασία Αντωνοπούλου, Μαριλένα Λαυρεντιάδου

ΕΝΙΑΙΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Εμμανουέλα Πετράκη

2. Ελισάβετ Κούκα

3. Ρένα Φυλακούρη, Ειρήνη Κουτσουπίδου

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Το Σάββατο οι τελικοί του ομαδικού πρόσφεραν σασπένς και θέαμα στους φίλους του αθλήματος, ενώ κάποια ζευγάρια αντιπάλων έφεραν και ευχάριστες αναμνήσεις από το κοντινό ή πιο μακρινό παρελθόν! Στα πλέι οφ του πρωταθλήματος πήραν μέρος οι έξι ομάδες, που είχαν επικρατήσει στις αντίστοιχες περιφέρειες και χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Οι νικήτριες των γκρουπ πήγαν κατευθείαν στον τελικό και ήταν ο Άκτωρ από την Αθήνα και οι περσινοί πρωταθλητές Κροκόδειλοι Φλώρινας. Ύστερα από αμφίρροπη «κόντρα» πήρε τη νίκη ο Άκτωρ με 5-3 και ορισμένα σημεία του αγώνα αξίζουν ξεχωριστή αναφορά. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 1989 και το 1990 Χρήστος Λάμης έκαμψε με 3-1 σετ τον αμυντικό και πρώην διεθνή Ντανιέλ Τσιόκα, που αναδείχτηκε φέτος πρωταθλητής στην Α1 κατηγορία με τον Ολυμπιακό! Ξεπέρασε ακόμα με ανατροπή από 0-2 σετ πίσω τον Γιώργο Καρύτσα, με τον οποίο είχε αναμετρηθεί και στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος πριν από 24 χρόνια! Ο παλιός αριστερόχειρας αθλητής του Α.Ο. Καρέα έδωσε άλλα δύο παιχνίδια, που έληξαν στα πέντε σετ! Νίκησε 3-2 τον Κώστα Χολή κι έχασε 3-2 (κι ενώ επίσης είχε προηγηθεί 2-0 σετ) από τον Μιχάλη Παγώνη στον αγώνα, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ υπέρ του Άκτωρα! Οι πρωταθλητές είχαν ακόμα στη σύνθεσή τους στο Ξυλόκαστρο τον Ηλία Κατσιβέλη και τον Λεωνίδα Κανέλλο. Οι Κροκόδειλοι είχαν ακόμα στην τριάδα του τελικού τον Νίκο Μουχτούρη και 4ο παίκτη τον Νίκο Δούη.  

Την 3η θέση πήρε ο Α.Ο. Νέμεσις από τη Θεσσαλονίκη με τους Χρυσόστομο Μακέδα, Γιάννη Αργυράκη, Παντελή Ελευθεριάδη, Ζακ Γαβριηλίδη και Μιχάλη Ματσιώρη.

Xilokastro Kipello_to_diploΣτο Κύπελλο Π.Ο.Φ.Επ.Α. πήρε τα πρωτεία το Πάνθεο. Στα πλέι οφ πήραν μέρος πέντε ομάδες και στον συναρπαστικό τελικό η ομάδα από το Ελληνικό λύγισε την άλλη όμορφη παρέα από τη Φλώρινα, τους Δεινόσαυρους με 4-3 (εκεί είναι διαφορετικό το σύστημα διεξαγωγής και περιλαμβάνει το διπλό). Στο εναρκτήριο επί μέρους ματς ο Δημήτρης Γκουτζίδης πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 3-2 σετ εναντίον του πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών το 1997 Γιάννη Κορδούτη. Καθοριστικό ήταν το διπλό όπου οι Κορδούτης/Σταμνίδης έκαμψαν με 3-2 τους Γκουτζίδη/Πετρόχειλο και στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι ο Κορδούτης επιβλήθηκε 3-0 του Πετρόχειλου. Το Πάνθεο πήγε στην Κορινθία με τους Κορδούτη, Κώστα Σταμνίδη, Άλεξ Κρουζίνσκι, Λουκά Γιαλούρη, Παντελή Θεοδώρου, ενώ οι Δεινόσαυροι με τους Γκουτζίδη, Γιώργο Πετρόχειλο, Γκάμπιελ Νούτου και Γιώργο Καλογήρου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Άρχοντες από τη Θεσσαλονίκη, που παρατάχθηκαν με δυάδα. Τον Γιάννη Κουρούπα και τον Γιάννη Κελιαφάνο.

 

* Φωτογραφικό υλικό από το Ξυλόκαστρο. Το γραφείο Τύπου επέλεξε κάποιες φωτογραφίες, από αυτές που ανέβασαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι φίλοι του αθλήματος Ηρακλής Γερογιάννης και Ανδρέας Ζάρρος. 

Φωτό 1: Πανοραμική άποψη του γυμναστηρίου εν ώρα αγώνων

Φωτό 2: Η απονομή στην κατηγορία βετεράνων 50-59 από τον Άγγελο Μακρή (απουσίαζε ο Η. Βουτσινάς)

Φωτό 3: Οι νικήτριες της κατηγορίας βετεράνων γυναικών πήραν τα έπαθλα στη δεξίωση από τον σταθερό φίλο του πινγκ πονγκ και παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τότη Φυλακούρη 

Φωτό 4: Η απονομή στην κατηγορία ανεξαρτήτων 40-49 ετών

Φωτό 5: Στο βάθρο οι νικητές της κατηγορίας βετεράνων 40-49 ετών. Τα έπαθλα απένειμε ο Σταύρος Πλακαντωνάκης

Φωτό 6: Ανάπαυλα στο κρίσιμο διπλό του τελικού Πάνθεο-Δεινόσαυροι στο Κύπελλο. Κορδούτης, Σταμνίδης στο κάτω μέρος και Πετρόχειλος, Γκουτζίδης μπροστά. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ