Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαλάρωση και εκτόνωση με έξι ώρες συνεχούς δράσης για τους ανθρώπους των media στο Σ.Ε.Φ.

Geniki 2014

Geniki 2014Η επιτραπέζια αντισφαίριση ήθελε να κάνει ξεχωριστή τη σημερινή ημέρα για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το Nikites 2014κατάφερε! Από το 2011, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση, το ατομικό τουρνουά για τον Τύπο δίνει εξ ορισμού την ευκαιρία στους ανθρώπους των media να ψυχαγωγηθούν ιδανικά μέσα από την άθληση και παράλληλα να έρθουν πιο κοντά στο δημοφιλές σπορ. Το 4ο διαδοχικό πρωτάθλημα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου είχε καλύτερες προϋποθέσεις από κάθε άλλη φoρά, κυρίως γιατί στην ευρύχωρη αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας τοποθετήθηκαν περισσότερα τραπέζια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (16) και το πρόγραμμα κύλησε ευκολότερα. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ως τις 4.10 μ.μ. έξι ώρες συνεχούς δράσης και αποχώρησαν με πλατιά χαμόγελα και πολλές ευχαριστίες προς την ομοσπονδία, που έχει κάθε χρόνο την οργανωτική ευθύνη. Εβδομήντα άτομα του χώρου, 65 άνδρες και 5 γυναίκες, χαλάρωσαν και εκτονώθηκαν με τη μικρή ρακέτα βάζοντας για λίγο στην άκρη τα διάφορα προβλήματα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το ατομικό πρωτάθλημα περιλάμβανε και φέτος τις απλές κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών, καθώς και την ειδική κατηγορία των νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επίσης, σχηματίστηκε για δεύτερη φορά και υποκατηγορία, κυρίως για όσους ασχολούνται σταθερά μεν με το άθλημα, αλλά σε διοργανώσεις ομαδικού βετεράνων και ανεξαρτήτων, ενώ πρώτη χρονιά εισήχθηκαν οι αγώνες «παρηγοριάς» για τους χαμένους των γκρουπ. Ήταν ιδέα που επίσης άρεσε στον κόσμο, καθώς προβλέπονταν και μετάλλια για τους τέσσερις πρώτους. Στις γυναίκες δεν έγιναν ανάλογοι αγώνες λόγω της μικρής παρουσίας.

P5312965Οι 70 συμμετοχές αποτέλεσαν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό έπειτα από τις 86 της περσινής χρονιάς. Η ανταπόκριση των εκπροσώπων του Τύπου στο κάλεσμα είναι σημαντική κάθε χρόνο (58 συμμετέχοντες το 2011, 68 το 2012) και το πνεύμα της όμορφης ψυχαγωγίας, με το οποίο αντιμετωπίζουν τους αγώνες φαίνεται από τα χαμόγελα, το κέφι, αλλά και το πάθος που εμφανίζουν. Πολλοί από τους αθλούμενους μάλιστα, έφεραν μαζί τους στο φαληρικό στάδιο και μέλη των οικογενειών τους. Είναι δεδομένο ότι η ιδέα, που υλοποίησε η ομοσπονδία πριν από τρία χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, έχει αναπτυχθεί. Το άθλημα έχει κάνει …σταθερούς φίλους από τον χώρο των Μ.Μ.Ε., η απήχησή του είναι η καλύτερη ώθηση για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον Π.Σ.Α.Τ. και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα τείνει να γίνει θεσμός.

Γι’ άλλη μια χρονιά έγινε συναρπαστικός τελικός στην κατηγορία ανεξάρτητων ανδρών (56 συμμετοχές) και κρίθηκε κυριολεκτικά στο φινάλε. Ο Γιώργος Στεργιόπουλος …άντεξε στην πίεση του Λάμπρου Μπαλάφα (όπως και άλλων συναδέλφων νωρίτερα στο ταμπλό) και με 3-2 σετ κατέκτησε την πρωτιά για δεύτερη σερί χρονιά.   

P5312961Στην κατηγορία των γυναικών (5 συμμετοχές) οι φιναλίστ ήταν ίδιες με τον τελικό του 2013. Πέρσι η Εύα Αλιανάκη είχε νικήσει τη Μαρίζα Γεωργίτση, αλλά τώρα οι …ρόλοι αντιστράφηκαν και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια η αριστερόχειρας Γεωργίτση με σκορ 3-1. Σημειωτέον ότι οι δύο αθλήτριες είχαν συναντηθεί και στο μοναδικό γκρουπ της πρώτης φάσης και η Αλιανάκη είχε πάρει τη νίκη με 3-0. Η σημερινή κάτοχος είχε πάρει την πρωτιά και το 2012. 

Στην ειδική κατηγορία οι αθλητές ανέλαβαν να δείξουν πόσο θεαματικό και δύσκολο γίνεται το άθλημα όταν περνά από το επίπεδο της ψυχαγωγίας στη συστηματική ενασχόληση με τον στόχο της συνεχούς προόδου. Ο Νίκος Λάκατας επανήλθε στους τελικούς, έπαιξε καλύτερα από τον Πέτρο Γιαννακούρη και με σκορ 3-0 έφτασε στο δεύτερο χρυσό του στη διοργάνωση.

Οι ανεξάρτητοι, που αγωνίζονται σε ομάδες βετεράνων κατέστη δυνατό να σχηματίσουν και φέτος υποκατηγορία μαζί με νυν και πρώην αθλητές. «Χόρτασαν» κι αυτοί παιχνίδια μέσα από το έξτρα μίνι ταμπλό και στον τελικό ο Γρηγόρης Βλασσάς κατέβαλλε τον Θανάση Χειμωνά πιο δύσκολα απ’ ό,τι μαρτυρά το τελικό 3-0 σετ. 

Το δικό τους ενδιαφέρον είχαν οι αγώνες «παρηγοριάς» και σίγουρα αποτέλεσαν ξεχωριστό κίνητρο για όσους είχαν τον χρόνο και τη διάθεση να δώσουν κι άλλα παιχνίδια ύστερα από τον αποκλεισμό τους στα γκρουπ. Την 1η θέση σε αυτό το ταμπλό κατέκτησε ο Νίκος Τσούρτης επικρατώντας στον τελικό 3-1 σετ του Βασίλη Σαρημπαλίδη.    

Την ομοσπονδιακή αίθουσα επισκέφτηκαν ο β’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνος Μάκρας, ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν για πρώτη φορά και ο β’ αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. και γνωστός αθλητικός συντάκτης Γιάννης Καραλής.

Η ομοσπονδία έδωσε πολλά αναμνηστικά μπρελόκ και ορισμένα ρούχα του αθλήματος, κυρίως για τα παιδιά, ενώ κλήρωσε περίπου 20 δώρα, τα οποία προέρχονταν από υλικό των εθνικών ομάδων και άλλα είδη πινγκ πονγκ (φανέλες και σορτς εθνικής ομάδας, θήκες ρακέτας, πετσέτες, τσάντες). Βεβαίως τη μεγαλύτερη …ζήτηση είχαν οι μπλούζες της δευτεραθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας ανδρών!

Aponomi athliton_2014Καθοριστική από τη γραμματεία η βοήθεια του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και μέλους του διοικητικού συμβουλίου Γιώργου Τσόπελα και της υπεύθυνης των διοικητικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας Στέλλας Νικολουδάκη. Το κατάστημα GPsports, που είναι χορηγός της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., πρόσφερε τα μπρελόκ με ρακετούλες, τα οποία ενθουσίασαν τα παιδιά των αθλουμένων, ενώ τα έπαθλα ήταν από το κατάστημα Ζευς, επίσης χορηγό της ομοσπονδίας. Εκ μέρους των διοργανωτών το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαριστεί επίσης τα σωματεία του Ταύρου, του Α.Ο. Ελληνικού και του Α.Ο. Πεύκης, που δάνεισαν ρακέτες για τις ανάγκες του τουρνουά, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που βοήθησε ως χορηγός επικοινωνίας, τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή και ανθρώπους του σταδίου για την …ταχύτατη αλλαγή με την τοποθέτηση των 16 τραπεζιών και φυσικά τους δεκάδες αθλητές, που παρά την κόπωση από το πολύωρο αγωνιστικό πρόγραμμα, βοήθησαν αδιαμαρτύρητα και στις διαιτησίες.

Όλοι οι νικητές και τα Μέσα, με τα οποία δήλωσαν συμμετοχή:

Aponomi andres_2014Στην απλή κατηγορία ανδρών:

1. Γιώργος Στεργιόπουλος    Ιστοσελίδα Sportsland.gr

2. Λάμπρος Μπαλάφας         Ελεύθερος Τύπος

3. Θεόφιλος Μάτης              SBC TV

-. Άλκης Τσαβδαράς            ΟΤΕ TV

Στην απλή κατηγορία γυναικών:

1. Μαρίζα Γεωργίτση            OTE TV

2. Εύα Αλιανάκη                 Νορβηγικός Εκδοτικός Οίκος

3. Έλενα Ερμείδου              Ιστοσελίδα Sofokleousin.gr

-. Σοφία Μπουζάνη              Βοηθός φωτορεπόρτερ        

Στην κατηγορία νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης:

1. Νίκος Λάκατας                Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

2. Πέτρος Γιαννακούρης       The Associated Press   Φωτογράφος

3. Πέτρος Γαβριήλ               Συνεργασίες με Μ.Μ.Ε.

-. Γιάννης Φάκαρος             Κανάλια NOVAsports

Στην κατηγορία πρώην αθλητών, αλλά και ανεξαρτήτων, οι οποίοι αγωνίζονται σε διοργανώσεις βετεράνων:

1. Γρηγόρης Βλασσάς          Φωτορεπόρτερ

2. Θανάσης Χειμωνάς          Athens Voice

3. Σάββας Σπανούδης          King Bet       

-. Κώστας Αρμαγανίδης        Ιστοσελίδα freerun.gr

P5312995Ταμπλό «παρηγοριάς» ανδρών:

1. Νίκος Τσούρτης              Εφημερίδα Καρφί

2. Βασίλης Σαρημπαλίδης     Ιστοσελίδα Zougla.gr

3. Πάνος Σαμαράς               Δημοσιογράφος

-. Νίκος Κωνσταντόπουλος   Eurosport

 

Φωτό 1: Γενική φωτό με νικητές και άλλους συμμετέχοντες στο τουρνουά, όπως και τους ανθρώπους της γραμματείας

Φωτό 2: Τέσσερις από τους αθλητές, που πήραν μετάλλια, βγάζουν αναμνηστική φωτό στο τραπέζι σχηματίζοντας στον μετρητή πόντων τη χρονολογία 2014 (φωτό Γρ. Βλασσάς)

Φωτό 3: Φάση από τον αμφίρροπο τελικό της απλής κατηγορίας ανδρών μεταξύ του Στεργιόπουλου και του Μπαλάφα

Φωτό 4: Η απονομή στην κατηγορία γυναικών από τον πρόεδρο του Π.Σ.Α.Τ. Σωτήρη Τριανταφύλλου, που κρατάει αγκαλιά την κορούλα του

Φωτό 5: Η απονομή στην κατηγορία αθλητών από τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργο Τσόπελα (φωτό Γρ. Βλασσάς)

Φωτό 6: Οι τέσσερις νικητές της απλής κατηγορίας ανδρών (φωτό Γρ. Βλασσάς)

Φωτό 7: Οι δημοσιογράφοι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Νίκος Τσούρτης έχουν πάρει τα μετάλλιά τους για τους “παρηγοριάς” (έφυγαν νωρίτερα λόγω δουλειάς Σαμαράς και Σαρημπαλίδης) κι έχουν στη μέση τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ομοσπονδίας Γιάννη Φάκαρο, που έκανε την απονομή.  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ