Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Για ματς επίδειξης και συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδι ο Κρεάνγκα στην Κίνα!

TT149

TT149Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που είναι παγκοσμίως ένας από τους πιο θεαματικούς αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης παραμένει περιζήτητος για εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα! Ο σημερινός δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού φτάνει αύριο στην Κίνα, όπου προσκλήθηκε και θα πάρει μέρος σε διοργάνωση μιας ημέρας, που στην ουσία θ’ αποτελεί  σόου. Το ατομικό event θα λάβει χώρα την Κυριακή στο Τιανζίν του Πεκίνου και θα το διοργανώσει η συγκεκριμένη περιφέρεια της κινεζικής πρωτεύουσας. Θα είναι παράλληλα ματς επίδειξης, αλλά και συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδι όπου όλες οι ερωτήσεις θα σχετίζονται με το άθλημα!

Είναι δεδομένο ότι στην κορυφαία δύναμη του πινγκ πονγκ τέτοια σκηνικά οργανώνονται συχνά λόγω της τεράστιας απήχησης του αθλήματος. Επιπλέον οι Κινέζοι μπορεί να διαθέτουν τους καλύτερους αθλητές, όμως για να τα κάνουν πιο εντυπωσιακά και να τους δώσουν διαφορετικό χρώμα παραδοσιακά καλούν και τοπ ονόματα από την Ευρώπη. Ο Κρεάνγκα έχει βρεθεί κι άλλες φορές στη …Μέκκα του αθλήματος για ανάλογες εκδηλώσεις, ενώ ενδεικτικό του πόσο εκτιμούν οι Κινέζοι τις σταθερές αξίες είναι ότι μέσα στους προσκεκλημένους περιλαμβάνεται και ο Σουηδός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Γιόργκεν Πέρσον, που έχει κλείσει πια τα 48 του χρόνια! Το eventγίνεται για να προβληθεί ακόμα περισσότερο το άθλημα στην περιοχή. Το τηλεπαιχνίδι θα εξελίσσεται μαζί με τη δράση των αθλητών. Θ’ αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, τις γνώσεις των τηλεθεατών στο πινγκ πονγκ, ενώ θα τους ζητά και προβλέψεις για το πόσες μπαλιές θα βάλουν οι παίκτες στο ένα ή το άλλο χτύπημα!  

Η ΠΟΝΤΟΥΑΖ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Η γαλλική Ποντουάζ είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης ανδρών! Στον δεύτερο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, σήμερα το μεσημέρι στη Ρωσία, υπέστη ανώδυνη ήττα με 3-1 από την Όρενμπουργκ και υπερασπιζόμενη τη δική της νίκη 3-1 και με διαφορά 10-5 στα σετ στην έδρα της κατέκτησε την πρωτιά! Ο συναρπαστικός τελικός κρίθηκε στο τρίτο στη σειρά ματς. Η Όρενμπουργκ, κάτοχος του τίτλου το 2012 και το 2013, πήρε οριακά τα δύο πρώτα παιχνίδια και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή. Στη συνέχεια όμως, ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον ανέλαβε να χαρίσει στην Ποντουάζ την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της. Κατέβαλλε με 3-2 σετ τον Ρώσο Αλεξέι Σμιρνόφ και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του λόγω των σετ. Εκείνη τη στιγμή ήταν 8-7 υπέρ της Όρενμπουργκ ακόμα και να πήγαινε στο 11-7 δεν καλυπτόταν το +5 της Ποντουάζ στον πρώτο τελικό κι έτσι ο τέταρτος επί μέρους αγώνας δεν είχε ενδιαφέρον. Ο Οβτσάροφ επικράτησε 3-1 του Φρέιτας και τελικά με απολογισμό 18-16 στα συνολικά σετ η Ποντουάζ πανηγύρισε την παρθενική κατάκτηση του σπουδαιότερου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Να σημειωθεί ότι έγινε μόλις η δεύτερη γαλλική ομάδα, που φτάνει στο τρόπαιο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την Καέν, η οποία είχε αναδειχτεί νικήτρια στην πρεμιέρα του θεσμού τη σεζόν 1998-1999. Πρωτιά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης έχει πάρει από τη Γαλλία και η Λεβαλουά το 1995.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Όρενμπουργκ-Ποντουάζ 3-1:

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Βανγκ Τζιαν Τζουν 3-2 (11-7, 10-12, 9-11, 11-9, 11-7)

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ-Μάρκος Φρέιτας 3-2 (11-8, 11-9, 10-12, 11-13, 12-10)

Αλεξέι Σμιρνόφ-Κρίστιαν Κάρλσον 2-3 (10-12, 11-4, 8-11, 11-6, 8-11)

Οβτσάροφ-Φρέιτας 3-1 (11-7, 11-8, 5-11, 11-8) 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ