Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμοι για παιχνίδι και διασκέδαση οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. στο 4ο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

MG_2644

 MG_2644Αρκετά ασχοληθήκαμε δύο εβδομάδες με τις εκλογές!.. Άνθρωποι που διαμορφώνουν άποψη, που επηρεάζουν την κοινή γνώμη, ρίχνουν τώρα την …ψήφο τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση! Μονοκούκι μάλιστα, χωρίς δεύτερη σκέψη, προς τιμήν του μοναδικού ατομικού σπορ, που έχει καθιερώσει πρωτάθλημα για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης! Το νέο ραντεβού για δυνατές «μάχες» και ιδανική ψυχαγωγία έχει δοθεί για αύριο Σάββατο στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) συνδιοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά το ατομικό τουρνουά πινγκ πονγκ για τα media και χαίρονται, που σε καιρούς ιδιαίτερα άσχημους για τον ελληνικό Τύπο εξακολουθούν να βλέπουν μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμά τους για άθληση και παιχνίδι. Διότι το δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα είναι πάνω απ’ όλα παιχνίδι για το πλατύ κοινό. Γι’ αυτό και το μότο στη φετινή αφίσα «παίζουμε και διασκεδάζουμε»!

Feredinos-KreangaΔημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτογράφοι, μοντέρ, διοικητικοί υπάλληλοι κ.α. θ’ ανανεώσουν την επαφή τους με τη μικρή ρακέτα και θα …τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Ανάμεσά τους ο πασίγνωστος παρουσιαστής του ALPHA Χρήστος Φερεντίνος, η δημοσιογράφος της ΝΕΡΙΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου, οι αθλητικοί συντάκτες Γιάννης Καραλής, Αντρέα Παλομπαρίνι, Γιώργος Θαναηλάκης, Ηλίας Βλάχος, Νίκος Παγιωτέλης, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Λιώρης κ.α. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν συνολικά τις 111. Χωρίζονται σε 103 άνδρες και 8 γυναίκες και προέρχονται από 40 μέσα ενημέρωσης. Φυσιολογικά θα υπάρξουν αρκετές αποχές, όπως κάθε χρόνο, όμως και μόνο το γεγονός ότι οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπερνούν τις 100 σταθερά από το 2011, είναι ενδεικτικό για τη σημαντική απήχηση, που έχει το τουρνουά.

Το πρωτάθλημα αφορά στο αγώνισμα του απλού και θα έχει τρεις κατηγορίες. Ανδρών, γυναικών και μία ειδική για τους νυν και πρώην αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι εργάζονται στον χώρο του Τύπου. Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται και άτομα, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει δραστηριότητα με τις διοργανώσεις ομαδικού βετεράνων και ανεξαρτήτων του αθλήματος! Θα έχουν και φέτος επιπλέον κίνητρο, διότι εφόσον το επιτρέψουν οι αγωνιστικές παρουσίες θα δημιουργήσουν, όπως πέρσι, σχετική υποκατηγορία μαζί με πρώην αθλητές/τριες, όπου θα γίνουν έξτρα ματς μετά από εκείνα της ειδικής κατηγορίας για να βγει νικητής (θα δοθούν δύο μετάλλια).

 MG_2487Όπως κάθε φορά σκοπός των διοργανωτών είναι να ευχαριστηθούν όλοι οι αθλούμενοι τη συμμετοχή τους και να δώσουν όσο γίνεται περισσότερα παιχνίδια. Γι’ αυτόν τον λόγο το σύστημα διεξαγωγής, πέρα από τα γκρουπ της πρώτης φάσης, προβλέπει φέτος και αγώνες «παρηγοριάς» (με μετάλλια μάλιστα) για όσους αποκλειστούν νωρίς.

Στις 09.30 διενεργούνται οι κληρώσεις των απλών κατηγοριών, το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει περίπου μισή ώρα αργότερα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα. Θυμίζουμε ότι αναγκαστικά το τουρνουά γίνεται μόνο το Σάββατο επειδή εν όψει του κυριακάτικου τελικού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο μπάσκετ η αστυνομία απαγόρευσε για λόγους ασφαλείας άλλη δραστηριότητα στο Σ.Ε.Φ. την ίδια ημέρα. Η προθεσμία για τις δηλώσεις έχει λήξει, αλλά για τους…ξεχασιάρηδες οι διοργανωτές δίνουν περιθώριο μέχρι και την ώρα της κλήρωσης.

Παρακάτω αναφέρουμε όλες τις τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event και παρακαλούμε τους αθλούμενους να τις διαβάσουν με προσοχή:

* Οι συμμετέχοντες στις απλές κατηγορίες ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το αργότερο έως τις 09:30, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει με την παρουσία τους η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και αδυνατεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

 MG_2301* Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα οι συμμετέχοντες να δηλώνουν το όνομά τους στη γραμματεία.

* Οι αγώνες αρχίζουν αμέσως μετά την κλήρωση, γύρω στις 10.00.

* Η αίθουσα θ’ ανοίξει γύρω στις 08.30. Από τις 8.45 αλλά και την ώρα της κλήρωσης οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται ζέσταμα μόνο εάν τα μπαλάκια δεν εμποδίζουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.

* Η κλήρωση για την ειδική κατηγορία των «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης» γίνεται γύρω στις 11.30 και παιχνίδια θα δίνονται από τις 12.00.

* Όλα τα ματς κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ», δηλαδή υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ.

* Δεδομένου ότι πρώτα απ’ όλα είναι ψυχαγωγικός ο χαρακτήρας των αγώνων και αποβλέπει και στη διασκέδαση, όσοι θέλουν να παίξουν με φίλους τους στη φάση των γκρουπ μπορούν να το δηλώσουν.    

* Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία, αλλά πρέπει να την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους ώστε να εξυπηρετούνται όλοι. Οι διοργανωτές ζητούν αυξημένη προσοχή ώστε να μη χαθεί κάποια. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.

* Πρώτη φορά στο τουρνουά θα χρησιμοποιηθούν και κίτρινα μπαλάκια αγώνων. Είναι μπαλάκια από τη χορηγό εταιρεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., τη STAGκαι το φιλικού χαρακτήρα πρωτάθλημα προσφέρεται για να πάρουν «γεύση» από αυτά και οι άνθρωποι του Τύπου.

* Η άνεση του χώρου επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο ΣΕΦ και τις οικογένειές τους.

* Θα λειτουργήσει κυλικείο. Τουλάχιστον το κεντρικό του σταδίου θα είναι ανοιχτό. Παράλληλα μπορεί να υπάρχει εξυπηρέτηση μέσω delivery.

* Η προσέλευση στο στάδιο γίνεται από την είσοδο των αθλητών (δεξιά του πάρκινγκ). Αφού προχωρήσουν λίγα μέτρα οι συμμετέχοντες πηγαίνουν ελαφρώς αριστερά και ευθεία στο τέρμα βρίσκουν την αίθουσα πινγκ πονγκ. Υπάρχει και η κεντρική είσοδος (μπροστά στο πάρκινγκ), απλά όμως, όποιος μπει από εκεί θα χρειαστεί να πάει γύρω-γύρω για να βρει την αίθουσα.

* Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής το κύριο πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής (που φυσικά θ’ αλλάξει σε περίπτωση μικρής προσέλευσης) είναι:

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας ανδρών: Γίνονται από 12 έως 16 γκρουπ των 4ων ή των 3ωναθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Δεύτερη φάση: Σχηματίζεται ταμπλό των «32» και μετά από νέα κλήρωση προχωρά με απλό νοκ άουτ μέχρι τον τελικό (16άδα, 8άδα κοκ). Θα διεξαχθεί και «μικρός» τελικός για την 3η και την 4η θέση, όμως και ο ηττημένος (η ηττημένη) αυτού του ματς θα πάρει χάλκινο μετάλλιο.

Αγώνες «παρηγοριάς»: Επιπλέον παιχνίδια για όσους αποκλειστούν στη φάση των γκρουπ. Θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν σε νοκ άουτ ταμπλό, ενώ αν δημιουργηθεί η χρονική δυνατότητα θα γίνει και διαβάθμιση όλων των θέσεων.

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας γυναικών: Με βάση τις δηλώσεις είναι εφικτό να σχηματιστούν 2 γκρουπ και από εκεί να προκύψουν οι προκρίσεις για το ταμπλό. Εάν ο αριθμός των συμμετοχών είναι τελικά πιο μικρός ίσως γίνει αρχικά ένα γκρουπ.

Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ ματς από 4άδα ή 8άδα. Από τη συμμετοχή θα κριθεί αν θα γίνουν και στις γυναίκες αγώνες «παρηγοριάς». Σίγουρα θα διεξαχθεί ματς για τις θέσεις 3-4, αλλά χάλκινο μετάλλιο θα πάρουν και οι δύο αθλήτριες, που θα φτάσουν ως εκεί.

Ειδική κατηγορία: Ανάλογα με τις συμμετοχές και τα χρονικά περιθώρια θα δημιουργηθούν από 2 έως 4 προκριματικά γκρουπ, από τα οποία θα προκύψει το νοκ άουτ ταμπλό της τελικής φάσης. Επί τόπου θ’ αποφασιστεί το σύστημα διεξαγωγής για την υποκατηγορία.  

* Στην περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι θέσεις των ταμπλό θα υπάρχουν στον 1ο γύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ. Μόνο για την απλή κατηγορία των ανδρών ίσως επιλεχθεί ως εναλλακτική λύση να γίνει κλήρωση ανάμεσα στους αθλητές, που θα έχουν τερματίσει 3οι στα γκρουπ και να συμπληρωθεί το ταμπλό των «32» με τους λεγόμενους lucky losers. Επίσης, εάν αποχωρήσει αθλητής, που έχει εξασφαλίσει πρόκριση από τα γκρουπ, τη θέση του θα μπορεί να πάρει ο αμέσως επόμενος στη βαθμολογία του ίδιου γκρουπ.

* Αν προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

* Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα (σορτς ή φόρμα) και αθλητικά παπούτσια. Προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν. Η αίθουσα δεν έχει κλιματισμό.

* Θα κληρωθούν πολλά δώρα από υλικό των εθνικών ομάδων και άλλα είδη πινγκ πονγκ, που προσφέρει η ομοσπονδία.

* Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «πληροφορίες».

 

* Οι τρεις από τις τέσσερις φωτογραφίες είναι του συναδέλφου μοντέρ Άγγελου Κακουλαντωνάκη από το περσινό τουρνουά

* Στη φωτό 2 ο Χρήστος Φερεντίνος με τον πρώην δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Καλλίνικο Κρεάνγκα στο 1ο πρωτάθλημα για τα ΜΜΕ

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ