Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με δύο διοργανώσεις η επιτραπέζια αντισφαίριση κλέβει την παράσταση στην Κορινθία!

P3292774

P3292774Η επιτραπέζια αντισφαίριση θα κλέψει την παράσταση στην Κορινθία όσον αφορά στην αθλητική δραστηριότητα του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Και η καρδιά του αθλήματος δεν θα χτυπήσει εκεί με μία, αλλά με δύο διοργανώσεις! Ωραία συγκυρία φέρνει ένα τουρνουά για μικρούς σε ηλικία αθλητές κι ένα για μεγάλους να γίνονται ταυτόχρονα στον συγκεκριμένο νομό στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου και σε δύο μέρη που απέχουν μόλις 20 λεπτά μεταξύ τους. Στη Βόχα θα φιλοξενηθεί το 12ο αναπτυξιακό τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τη σεζόν 2013-2014 και το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Ε.Α. Βόχας. Είναι ατομικού χαρακτήρα όπως όλα και περιλαμβάνει τις κατηγορίες νέων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Στο Ξυλόκαστρο θα διεξαχθεί το 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων. Αφορά στο αγώνισμα του απλού, όμως στο πλαίσιό του εντάσσονται και φέτος τα πλέι οφ για τους ομαδικούς αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τους αγώνες διοργανώνει ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Η δραστήρια στο πινγκ πονγκ περιοχή της Βόχας έχει τη χαρά να οργανώνει πρώτη φορά πανελλήνιου χαρακτήρα event. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο δήμου Βέλου-Βόχας «Γεώργιος Τριαντάφυλλος» (βρίσκεται στη διεύθυνση Αγίας Μαρίνας 101). Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 128 και η ανταπόκριση κρίνεται ικανοποιητική, από τη στιγμή που έχουν αρχίσει εξετάσεις για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Οι δηλώσεις χωρίζονται σε 53 παμπαίδες, 19 παγκορασίδες, 10 κορασίδες, 13 έφηβοι και 33 παίδες, ενώ λόγω έλλειψης συμμετοχών ακυρώθηκε η κατηγορία των νεανίδων. Πέρα από την Κορινθία και την Πάτρα θα έχουν αθλητές κι αθλήτριες σωματεία από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Καλαμαριά και την Έδεσσα. Οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές θα έχουν την ευκαιρία σε αυτό το τουρνουά να τσεκάρουν και την αγωνιστική τους κατάσταση εν όψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων, που γίνεται την άλλη εβδομάδα.

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Η κλήρωση διενεργείται αύριο Παρασκευή στις 19:00 στο γυμναστήριο των αγώνων. Το Σάββατο θα γίνουν οι κατηγορίες των παίδων, των κορασίδων, των νέων και των παγκορασίδων και την Κυριακή θ’ ακολουθήσει η κατηγορία των παμπαίδων. Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει και τις δύο ημέρες στις 10.00. Το Σάββατο υπολογίζεται να τελειώσει γύρω στις 17.40 και την Κυριακή περίπου στις 16.20. Το Σάββατο στις 13.00 είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης. Κύριος υποστηρικτής του όπεν είναι ο Δήμος Βέλου-Βόχας, ενώ την προσπάθεια βοηθούν και τοπικοί χορηγοί.

Elefsina ginaikesΣτο Ξυλόκαστρο πρόκειται ν’ αγωνιστούν περίπου 170 αθλητές και πιθανότατα θα καταγραφεί ρεκόρ συμμετοχών στη μικρή ιστορία του Πανελληνίου πρωταθλήματος βετεράνων και ανεξαρτήτων. Στην κορυφαία διοργάνωση του συγκεκριμένου χώρου έχουν δηλώσει συμμετοχή 169 άτομα και δημιουργήθηκαν 10 ηλικιακές κατηγορίες. Τέσσερις ανεξαρτήτων, τέσσερις βετεράνων και δύο ενιαίες γυναικών, μία ανεξαρτήτων και μία βετεράνων.   

Οι αγώνες αρχίζουν το Σάββατο στις 09.30 με ομαδικά. Την πρώτη ημέρα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 20.30 και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνουν και κάποιες κατηγορίες στα ατομικά. Την Κυριακή διεξάγονται μόνο ατομικά, το πρόγραμμα αρχίζει στις 09.00 και κλείνει γύρω στις 18.00.

Το σωματείο πινγκ πονγκ του Ξυλόκαστρου, που στηρίζει την προσπάθεια, θα δώσει συμβολικά δώρα στους συμμετέχοντες, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο δείπνο από τον Π.Ο.Φ.Επ.Α. για να δοθούν τα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες των περιφερειών, όπως και σε εκείνες, οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν σε πανελλήνιο επίπεδο. Στα τελικά των ομαδικών αγωνισμάτων παίρνουν μέρος οι νικήτριες ομάδες των περιφερειών. Στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μετέχουν οι ομάδες Άκτορ, Π.Κ.Ε. Ο.Τ.Ε., Άπαιχτοι Καβάλας, Κροκόδειλοι Φλώρινας, Α.Ο. Νέμεσις και Παλαίμαχοι Ζευγολατιού. Στην αντίστοιχη διαδικασία του Κυπέλλου Π.Ο.Φ.Επ.Α. έχουν δικαίωμα συμμετοχής το Πάνθεο, ο Κεραυνός Καλαμάτας, ο Α.Σ. Κεραυνός Πάτρας, οι Άρχοντες και οι Δεινόσαυροι Φλώρινας.

 

Φωτό 1: Στιγμιότυπο από άλλο αναπτυξιακό τουρνουά της φετινής σειράς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αυτό που είχε γίνει στη Βούλα.

Φωτό 2: Γυναίκες σε δράση από αγώνες βετεράνων-ανεξαρτήτων στη Βούλα 

                                               

                                    

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ